Assalamualaikum…

Ewah..tajuk. Macam baby tu dah kuar dari perut jer kan. Ada 3 bulan lagi.. Dah ready ke?? Agagagaga.

Since I am a first time mother, maka semua benda yang related to baby is new to me. So, sibuk lar cari tutorial apa-apa kaedah yang boleh dipraktikkan bila bayi dah lahir nanti. Salah satunya, cara mandikan bayi. Apa yang saya buat? Search kat youtube la..macam biasa. So nak share kat sini, cara memandikan bayi:

Video cara mandikan bayi ni dihasilkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. So, hopefully, this is the right way to bath a baby.  Tak salah kan belajar awal-awal cara nak mandikan bayi so that bila baby dah lahir nanti, saya dan En. Suami tak kekok sangat during baby bath time. Kaedah lain: belajar ngan mak. Time pantang nanti, maybe mak /mak mertua yang mandikan baby. So leh tengok sambil belajar live gitew.  Kot ada yang tak paham, leh terus tanya…

So, bagi yang dah ada pengalaman mandikan bayi, ada tak tips yang nak kongsi kat sini? Share kat sini pls…