Homeschooling Adam

21 Views 0 Comment
Assalamualaikum.. Masa kami balik Jitra baru-baru ni, Adam tu ponteng sekolah. Lama jugak lah dia tu ponteng sekolah. Dekat 2 bulan kan kami kat sana, selama tu jugaklah Adam tu tak pergi tadika. Plan asal nak hantar Adam tu kat Tadika Kemas kat sana, kira tumpang kejap lah.. tapi pihak berkenaan tak response. Sebelum kami kesana, kami […]

Jamuan raya tadika Adam

154 Views 2 Comments
Assalamualaikum Selagi raya belum habis, saya cerita raya jer lah yer. Hehehehe Raya ke 21, hari Jumaat lepas tadika Adam buat Jamuan Raya. Tapi konsep potluck. Anak-anak kena bawak apa-apa juadah. Pastu mak bapak semua dijemput hadir. Beraya sama-sama. Saya tataw nk buat juadah apa.. Sudahnya, saya buat puding batik jer lah. Puding ni ada […]

Adam Zafrie 5th Birthday

201 Views 0 Comment
Assalamualaikum Khamis lepas kami sambut birthday Adam yang ke 5. Birthday Adam 3 Jun sebenarnya, sajer sambut awal sebab 3 Jun tu kan dah puasa. Kalau sambut lepas berbuka, macam terkejar-kejar nak terawih pulak. Kalau sambut lepas terawih, risau Aiza amukan nak tidur pulak. Jadi sambut jer lah awal, sebelum puasa. Hehehe Kali ni sambut […]

Kisah Adam masuk Tadika

197 Views 0 Comment
Assalamualaikum Dah masuk febuari 2017. Maksudnya dh sebulan adam masuk Tadika. Nak share lah kat sini, kisah Adam masuk tadika buat kenangan. Masa first day hantar Adam tadika. Adam demam. Ikutkan memang tak nak lah hantar Adam ke tadika sebab dia demam kan. Tapi kami pergi jugak ke tadika pagi tu sebab ingatkan cikgu nak […]

Daftar Tadika Kemas untuk Adam

372 Views 0 Comment
Assalamualaikum Tahun 2017 Adam dah 5 tahun. Minggu depan, 3 Januari 2017 InshaAllah Adam akan start belajar kat Tadika Kemas. Kami pilih tadika Kemas untuk Adam sebab utamanya Tadika ni dekat ngan rumah. Dalam 5 minit jer kalau naik kereta. Senang nak hantar dan amik dia nanti. Sebenarnya ada tadika lain yang lagi dekat ngan […]

Lelaki ke Perempuan?

323 Views 2 Comments
Assalamualaikum Masa Adam kecik-kecik dulu, kalau gi mana-mana ada jer yang tanya.. baby boy ke girl? Walaupun masa tu baju Adam kaler biru dan memang baju untuk boy, tapi saya jawab jer lah baby boy. Muka Adam memang macam girl pun masa dia baby dulu. Dengan bulu mata dia yang panjang melentik tu, memang fahamlah […]

Adam Zafrie 4th Birthday

206 Views 0 Comment
Assalamualaikum Jumaat lepas, 3 June 2016 Adam Zafrie dah genap 4 tahun. Alhamdullilah. Sebelum ni celebrate birthday Adam kat rumah mak saya..Tahun ni, celebrate rumah mertua pulak.. rumah Mak Tok dan Tok Wan Adam kat Jitra. Tema birthday Adam tahun ni, Boboboi. Tengok gambar pun dah tahu kan.. hahahaha. Adam siap pakai baju Boboboi, topi […]

Lebih sebulan tak update

261 Views 0 Comment
Assalamualaikum Sebulan lebih saya tak update blog. Ada yang dah lupakan blog ni ke? Sobs.. Bukan sengaja tak update blog, tapi modem kat rumah rosak. Jadi, takder internet kat rumah. So, saya online guna phone jer. Data 1GB jer. Mana cukup nak update blog. Saya on data pun semata-mata untuk reply wassap customer jer. Huhuhu. Tunggu orang […]

My Kingdom The Parenthood, Sunway Putra Mall

1711 Views 2 Comments
Assalamualaikum.. Ahad lepas, somi ajak berjalan. Kesian kat Adam katanya, asyik terperuk dalam rumah. Eh.. tapi rasanya baru jer gi jalan-jalan hari tu? Pastu saya teringat, geng gojes ada share pasal tempat mainan baru untuk budak-budak; My Kingdom kat The Parenthood Sunway Putra Mall. Dalam pikiran dah expect tempat tu ramai orang, sebab pergi time […]

Aiza Zahiya 2 Months Old

226 Views 0 Comment
Assalamulaikum.. Isnin lepas Aiza Zahiya genap 2 bulan. Maknanya 2 bulan saya berstatus ibu anak 2.  Kadang-kadang saya memang rasa macam mimpi jer..Hehehehe. Bila umur baby 2 bulan, kena bawak gi checkup kat KK. Alhamdullilah, berat Aiza naik, BMI pun cantik. Berat Mummy pulak turun.. sama macam sebelum mengandung dulu. Ya.. itu yang kita mahu. Miyahahahaha. […]

Katil baru untuk Adam

494 Views 2 Comments
Assalamualaikum.. Korang nak tahu tak.. Adam kan, time tidur, MasyaAllah lasak!! Adam tidur sekali ngan saya ngan suami. Tidur tengah-tengah. Everytime tidur, memang dia akan berputar, berpusing, menerajang, menumbuk, menyepak, menanduk..semua ada lah! Biasanya yang jadi mangsa, En Suami . Tu yang kadang-kadang, En Suami stress, dia gi tidur luar. Dah macam gaduh laki bini pulak! But […]

Anak Manja Daddy

272 Views 0 Comment
Assalamualaikum.. Rasanya sebelum ni saya ada mention yang Adam kemain manja ngan daddy dia kan. Walaupun saya yang mengadap Adam 24 jam, tapi Adam lebih manja dengan Daddy dia. Sebabnya, since sy pregnant anak kedua ni, serius saya tak larat nak layan kelasakan Adam. Huhuhu. Tu belum kira kejap-kejap kang mintak dukung. Manja! Adoyai..memang tak larat weh. So, […]