Aiza Zahiya 2nd Birthday

41 Views 0 Comment
Assalamualaikum Adui..lemaunya badan. Baru baik demam nih. Tapi nak update jugak blog. Takut kang lupa. nak cerita tentang birthday Aiza minggu lepas. Sabtu minggu lepas, 30 september 2017 Aiza Zahiya genap 2 tahun. Kami celebrate birthday Aiza kat rumah mak saya. Memang biasanya macam tu lah. Kami celeberate birthday anak samada kat rumah mak saya […]

Susu Kurma Farm Fresh untuk Aiza

200 Views 5 Comments
Assalamualaikum Aiza sekarang dah campur minum susu lain. Sebelum ni susu badan sahaja. Sekarang dia minum susu kurma. Tapi belum fully wean off. Saya bagi susu badan time nak tidurkan dia atau dalam kereta jer. Selain dari waktu tu, saya bagi Susu Kurma Farm Fresh untuk Aiza. Saya start bagi Aiza susu kurma ni masa bulan […]

Aiza Zahiya 14 Months Old

255 Views 0 Comment
Assalamualaikum Aiza Zahiya dah 14 bulan. Adoyai..saya ni asyik bertangguh jer update perkembangan Aiza tau. Rasa macam banyak sangat yang termiss, lupa nak catat dlm blog nih. Huhuhu. Jadi sy update yang mana ingat jer lah. Aiza 14 bulan, ada 4 batang gigi dah. Gigi bawah depan belah kanan tumbuh masa umur dia 12 bulan. […]

Aiza Zahiya 1st Birthday

299 Views 2 Comments
Assalamualaikum 30 September 2016, Aiza Zahiya genap 12 bulan. Tapi baru hari ni nak cerita dalam blog. Maafkan mommy yer Aiza..mommy tak sempat. Ada jer benda kena buat. Bila dah lapang, laptop pulak buat hal. Kena format baru. Tu yang jadi lambat update kat blog. Haih.. Walaupun tak update kat blog, tak bermakna kami tak […]

Rawat Ruam Susu Aiza

293 Views 0 Comment
Assalamualaikum Rasanya saya belum pernah cerita kat dalam blog ni yang aiza pernah ada masalah ruam susu kat pipi kan? Dulu Aiza ada masalah ruam susu kat pipi dia. Teruk jugak. Ruam susu Aiza ni salah satu simtom ekzema. Masa baru lahir, Aiza tak ada masalah ruam susu. Tapi lepas 2 minggu Aiza lahir, saya […]

Bayi bawah umur setahun demam

314 Views 0 Comment
Assalamualaikum Masa pergi Langkawi minggu lepas, Aiza demam. Sejak Aiza lahir, ni kali pertama Aiza demam. Asalnya Aiza cuma batuk selsema jer. Tak teruk sangat pun. Tak sangka masa tengah tunggu feri kat Kuala Perlis, tiba-tiba badan Aiza panas. Aiza demam. Takkan nak patah balik kan.. So kami bawak jugak lar Aiza ke Langkawi. Sampai […]

Aiza Zahiya 9 & 10 Months Old

244 Views 0 Comment
Assalamualaikum.. Sekejap jer Aiza Zahiya dah 10 bulan.. Serius.. memang rasa kejap sangat. Rasa macam eh? eh? biar betul… Masa umur Aiza 9 bulan, asyik bertangguh jer nak update cerita Aiza. Bila dah masuk 10 bulan baru teringat.. Haih.. asyik lupa nak update perkembangan Aiza. Jadi saya combine jer lah perkembangan Aiza 9 dan 10 […]

Aiza Zahiya 8 Months Old

240 Views 0 Comment
Assalamualaikum.. Aiza Zahiya dah genap 8 bulan.. Oh my.. Cepat betul masa berlalu. Masa umur dia 7 bulan, saya langsung lupa nak update perkembangan Aiza. Hah..teruk betul perangai mommy Aiza ni.. Aiza 8 bulan, dia belum pandai merangkak. Tapi..dia cukup pandai berguling kesana kemari. kalau dibiar dia kat lantai..tahu-tahu kang dah berguling ke bawah meja […]

Aiza Zahiya 5 and 6 Months Old

253 Views 0 Comment
Assalamualaikum.. Entah kenapa kebelakangan ni rasa macam tak cukup masa nak update blog.. sampaikan perkembangan Aiza pun tak sempat nak taip dalam blog. Kesian Aiza, masa umur dia 5 bulan saya tak update kat blog. Jadi alang-alang nak update perkemabnagn Aiza 6 bulan ni, saya cerita sekali lah perkembangan dia masa 5 bulan. Aiza Zahiya […]

Lebih sebulan tak update

292 Views 0 Comment
Assalamualaikum Sebulan lebih saya tak update blog. Ada yang dah lupakan blog ni ke? Sobs.. Bukan sengaja tak update blog, tapi modem kat rumah rosak. Jadi, takder internet kat rumah. So, saya online guna phone jer. Data 1GB jer. Mana cukup nak update blog. Saya on data pun semata-mata untuk reply wassap customer jer. Huhuhu. Tunggu orang […]

Aiza Zahiya 4 Months Old

283 Views 0 Comment
Assalamualaikum.. Aiza Zahiya dah 4 bulan. Yang sebenarnya , Aiza genap 4 bulan 30 Januari lepas.. tapi asyik bertangguh-tangguh update blog pasal Aiza..sudahnya dah tengah bulan Febuari baru nak update citer Aiza.. haih.. Aiza 4 bulan.. masih suka main air liur. Menyembur sana sini.. Selain makan tangan sendiri, Aiza suka jugak makan kain.. Apa-apa kain […]

Aiza dah sunat

447 Views 0 Comment
Assalamualaikum Alhamdullilah, Aiza dah selamat disunatkan rabu lepas. Lambat sikit sunatkan Aiza sebab asyik bertangguh jer, pastu lupa. Huhuhu. Agaknya Allah nak ingatkan saya yang asyik bertangguh sunatkan Aiza, dibaginya saya batuk selsema. Huhuhuhu. Alang-alang gi klink jumpa doktor nak amik ubat batuk selsema,  kita sunatkan  Aiza sekali.   Sunatkan Aiza kat klinik  yang sama saya buat checkup […]