10 step Korean Skincare Routine

672 Views
Assalamualaikum Pernah dengar tak 10 step Korean Skincare Routine? 10 langkah penjagaan kulit Korea? Kalau biasa tengok cerita Korea, memang nampak kan kulit pelakon Korea sangat-sangat cantik, halus mulus bersih jer kan? Bukan pelakon jer, artis K POP diorang pun majoritinya kulit cantik-cantik. Orang korea terutamanya artis dan selebriti sangat pentingkan penjagaan kulit. Cara diorang jaga […]

Buang Blackhead Dengan Mudah

452 Views
Assalamualaikum Korang ada masalah blackhead yang bersepah sepah kat muka terutamanya kat hidung tak? Geram jer kan dengan biji-biji blackhead tu kan.. Biasanya saya picit jer guna jari untuk buang blackhead tu. Puas hati  bila biji-biji blackhead tu keluar.. Tapi masalahnya, bila picit macam tu, liang pori jadi besar. Nampak lubang-lubang halus kat batang hidung tu.. […]

Hilangkan Parut Jerawat

470 Views
Assalamualaikum Lately, saya ada masalah jerawat di bahagian dagu. Berbiji-biji keluar, bersilih ganti. haihhh Jerawat kat dagu ni biasanya disebabkan oleh masalah hormon/hormon tidak seimbang. Kenapa hormon jadi tidak seimbang? Ada banyak faktor yang buatkan hormon jadi tak seimbang, antaranya  PMS (Pre Menstrual Syndrome), stress dan kurang tidur. Saya rasa sebab saya PMS, stress dan kurang […]

Sale Y.E.S Vitamin C Skincare

436 Views
Assalamualaikum Saya sibuk mengemas barang nak pindah sampai lupa update kat blog tentang sale YES Vitamin C Skincare. Semua item vitamin C skincare ada diskaun sehingga 20%.  Jadi memang berbaloi lah beli waktu sekarang ni. Untuk senarai harga Year End Sale produk Vitamin C Annona ni, boleh tengok kat bawah ni yer. Bukan tu jer, […]