Misi hilangkan buncit sebelum raya

213 Views
Assalamualaikum Awal bulan lepas, saya berazam untuk hilangkan buncit sebab rasa teruk nau buncit kat perut nih. Bila saya kata saya buncit, ada yang tak percaya. Tak nampak buncit pun.. Huk aloh.. buncit tu tersorok dalam baju. Memang lar tak nampak. Tapi sebenarnya memang saya buncit. Walaupun saya ni kurus, tak semestinya saya tak ada […]

10 step Korean Skincare Routine

672 Views
Assalamualaikum Pernah dengar tak 10 step Korean Skincare Routine? 10 langkah penjagaan kulit Korea? Kalau biasa tengok cerita Korea, memang nampak kan kulit pelakon Korea sangat-sangat cantik, halus mulus bersih jer kan? Bukan pelakon jer, artis K POP diorang pun majoritinya kulit cantik-cantik. Orang korea terutamanya artis dan selebriti sangat pentingkan penjagaan kulit. Cara diorang jaga […]

Hilangkan Parut Jerawat

470 Views
Assalamualaikum Lately, saya ada masalah jerawat di bahagian dagu. Berbiji-biji keluar, bersilih ganti. haihhh Jerawat kat dagu ni biasanya disebabkan oleh masalah hormon/hormon tidak seimbang. Kenapa hormon jadi tidak seimbang? Ada banyak faktor yang buatkan hormon jadi tak seimbang, antaranya  PMS (Pre Menstrual Syndrome), stress dan kurang tidur. Saya rasa sebab saya PMS, stress dan kurang […]

Review Lancome Teint Idole Ultra Wear Foundation

379 Views
Assalamualaikum Baru-baru ni saya pergi ke booth Lancome kat IOI Mall Putrajaya. Sebab nak redeem sample LancomeTeint Idole Ultra Wear Foundation. Inilah rupa botol foundation tu. Tapi yang saya dapat sample kecik jer. Hehehe. Dah nama pun sample kan.. Masa kat booth Lancome tu, staff kat sana suruh saya pilih shade yang sesuai dengan kulit saya. Dia bagi […]

Bibir bengkak dan liptint baru

803 Views
Assalamualaikum Masa raya lepas, bibir saya bengkak tau. Bengkak teruk. Sedih betul time raya bibir bengkak pulak. Nasib baik lar tak beraya sangat. Duduk rumah jer sebab En Suami denggi. Tapi, segan jugak lah sebab keliling rumah tu sedara mara En Suami. Memang ada lah yang tegur. Huhuhu. Bibir saya start pedih 3 hari sebelum puasa. […]

Rawat Ruam Susu Aiza

949 Views
Assalamualaikum Rasanya saya belum pernah cerita kat dalam blog ni yang aiza pernah ada masalah ruam susu kat pipi kan? Dulu Aiza ada masalah ruam susu kat pipi dia. Teruk jugak. Ruam susu Aiza ni salah satu simtom ekzema. Masa baru lahir, Aiza tak ada masalah ruam susu. Tapi lepas 2 minggu Aiza lahir, saya […]

Rutin Kecantikan

2288 Views
Assalamualaikum.. Tiba-tiba saya rasa nak share rutin penjagaan kulit dan kecantikan yang saya amalkan sekarang. Tak rumit pun sebenarnya. Rutin kecantikan biasa jer. Setiap hari, saya akan cuci muka dengan pencuci muka kegemaran saya, Bee Liv Bee Venom Beauty Bar Secretleaf. Memang best sangat sabun ni.  Lepas jer cuci muka dengan sabun ni, kulit akan […]

Sabun Bee Venom Beauty Bar Secretleaf

7721 Views
Assalamualaikum Ada beberapa orang reader dan customer tanya, saya guna skincare apa..Sebenarnya saya dah pernah cerita kat blog.. Saya guna skincare Secretleaf. Boleh baca dekat sini. Sebelum ni kulit muka bermasalah jerawat. Jadi tak boleh guna sebarangan produk. Kalau salah guna produk, makin teruk jerawat saya. Tapi bila guna Secretleaf, alhamdullilah, serasi dengan kulit saya. Makin […]

Kulit bebas stretchmarks ketika hamil

865 Views
Assalamualaikum Baru-baru ni, gi checkup kat KK. Macam biasa, nurse akan check perut dan baby dalam perut. Masa nurse tengah check tu, nurse tanya saya: Nurse: You ada sapu apa-apa minyak kat perut ke? Minyak masak ke? Minyak kelapa ke? Saya: Hah? Tak ada. Nurse: Kulit perut ni cantik. Tak ada strecth mark. Kot2 u […]

Sabun Ephyra Skin Bar

1888 Views
Assalamualaikum.. Atas permintaan customer-customer saya,  sekarang saya pun jual sabun Ephyra Skin Bar ni. Sebelum ni memang tak jual, tapi bila ramai yang tanya.. Makanya, haruslah kita jual kan. Rugi lar kalau tak jual kan. Memang best eh sabun ni? Saya tanya sebab saya belum guna sabun ni. For now saya guna pencuci muka Argan […]

Hilangkan parut dengan Azanis Scar Serum

8305 Views
Assalamualaikum semua… Korang ada masalah parut susah nak hilang? Tak kisah lah, parut jerawat ke, parut luka, parut pembedahan, kesan melecur, parut kemalangan ke..apa-apa jenis parut lah. Mesti stress kalau parut tu susah sangat nak hilang kan? Especially kalau parut tu kat muka. Jangan kata perempuan, lelaki pun mesti segan jugak kalau ada parut kat […]