Review Lancome Teint Idole Ultra Wear Foundation

Assalamualaikum Baru-baru ni saya pergi ke booth Lancome kat IOI Mall Putrajaya. Sebab nak redeem sample LancomeTeint Idole Ultra Wear Foundation. Inilah rupa botol foundation tu. Tapi yang saya dapat sample kecik jer. Hehehe. Dah nama pun sample kan.. Masa kat booth Lancome tu, staff kat sana suruh saya pilih shade yang sesuai dengan kulit saya. Dia bagi […]

Bibir bengkak dan liptint baru

Assalamualaikum Masa raya lepas, bibir saya bengkak tau. Bengkak teruk. Sedih betul time raya bibir bengkak pulak. Nasib baik lar tak beraya sangat. Duduk rumah jer sebab En Suami denggi. Tapi, segan jugak lah sebab keliling rumah tu sedara mara En Suami. Memang ada lah yang tegur. Huhuhu. Bibir saya start pedih 3 hari sebelum puasa. […]

Rawat Ruam Susu Aiza

Assalamualaikum Rasanya saya belum pernah cerita kat dalam blog ni yang aiza pernah ada masalah ruam susu kat pipi kan? Dulu Aiza ada masalah ruam susu kat pipi dia. Teruk jugak. Ruam susu Aiza ni salah satu simtom ekzema. Masa baru lahir, Aiza tak ada masalah ruam susu. Tapi lepas 2 minggu Aiza lahir, saya […]

Rutin Kecantikan

Assalamualaikum.. Tiba-tiba saya rasa nak share rutin penjagaan kulit dan kecantikan yang saya amalkan sekarang. Tak rumit pun sebenarnya. Rutin kecantikan biasa jer. Setiap hari, saya akan cuci muka dengan pencuci muka kegemaran saya, Bee Liv Bee Venom Beauty Bar Secretleaf. Memang best sangat sabun ni.  Lepas jer cuci muka dengan sabun ni, kulit akan […]

Sabun Bee Venom Beauty Bar Secretleaf

Assalamualaikum Ada beberapa orang reader dan customer tanya, saya guna skincare apa..Sebenarnya saya dah pernah cerita kat blog.. Saya guna skincare Secretleaf. Boleh baca dekat sini. Sebelum ni kulit muka bermasalah jerawat. Jadi tak boleh guna sebarangan produk. Kalau salah guna produk, makin teruk jerawat saya. Tapi bila guna Secretleaf, alhamdullilah, serasi dengan kulit saya. Makin […]

Kulit bebas stretchmarks ketika hamil

Assalamualaikum Baru-baru ni, gi checkup kat KK. Macam biasa, nurse akan check perut dan baby dalam perut. Masa nurse tengah check tu, nurse tanya saya: Nurse: You ada sapu apa-apa minyak kat perut ke? Minyak masak ke? Minyak kelapa ke? Saya: Hah? Tak ada. Nurse: Kulit perut ni cantik. Tak ada strecth mark. Kot2 u […]

Sabun Ephyra Skin Bar

Assalamualaikum.. Atas permintaan customer-customer saya,  sekarang saya pun jual sabun Ephyra Skin Bar ni. Sebelum ni memang tak jual, tapi bila ramai yang tanya.. Makanya, haruslah kita jual kan. Rugi lar kalau tak jual kan. Memang best eh sabun ni? Saya tanya sebab saya belum guna sabun ni. For now saya guna pencuci muka Argan […]

Hilangkan parut dengan Azanis Scar Serum

Assalamualaikum semua… Korang ada masalah parut susah nak hilang? Tak kisah lah, parut jerawat ke, parut luka, parut pembedahan, kesan melecur, parut kemalangan ke..apa-apa jenis parut lah. Mesti stress kalau parut tu susah sangat nak hilang kan? Especially kalau parut tu kat muka. Jangan kata perempuan, lelaki pun mesti segan jugak kalau ada parut kat […]

Dian’z Vit C & E

Assalamualaikum.. Hari ni saya tak berapa banyak kerja, mood malas pun tengah tidur agaknya. Jadi leh lar update blog kejap. Hehehehe..  Saya nak citer pasal supplement yang saya ambil untuk preggy kali kedua ni.. Dulu masa mengandungkan Adam, saya makan supplement yang KK Jitra bagi jer. Banyak jugak lar supplement yg nurse KK bagi; asid […]

Rawat Masalah Keputihan dengan Sireh Lovely Care

[entry khas untuk wanita]   Assalamualaikum korang… sy nak share cucian wanita yang saya rekomen sangat-sangat untuk jaga kesihatan dan kebersihan bahagian intim wanita – Sireh Lovely Care Umunya, wanita memang selalu mengalami masalah keputihan, samada normal atau tak. Macam mana nak tahu keputihan korang tu normal ke tak? Keputihan normal: Lendir yang keluar dari Miss […]

Review Bedak Chriszen

September lepas saya ada mentioned saya beli bedak Chriszen kan. Guess what? Bedak tu ada lagi..lom habis.. Dah almost 4 bulan, baru separuh luak kot.. . Saya kan surirumah, jarang keluar rumah.. Jadinya, memang sesekali jer lah saya pakai Chriszen ni. Pastu everytime guna bedak ni, saya guna sikit-sikit jer. Light-light gitu…sebab saya tak suka […]