Balik Kedah lagi

Assalamualaikum Sekarang saya kat Jitra lagi. Rasanya macam tiap-tiap bulan balik Kedah. Macam Seri Kembangan-Jitra tu dekat jer kan? Haih.. Pastu, setiap kali balik Kedah, bukannya sehari dua. Biasanya seminggu dua. Lama… Anyway, saya balik Kedah kali ni sebab  mertua pergi menunaikan ibadah haji tahun ni. Jadi kena balik lah, nak jumpa Mama ngan Abah […]

Persiapan Raya 2017

Assalamualaikum Ramadhan belum tiba lagi. Tapi saya dah sembang pasal raya. Ish ish ish. Bukan apa..sejak dah berpangkat mak anak 2 ni kan, memang sedaya upaya saya nak settlekan  persiapan raya sebelum Ramadhan. Sebabnya, serius saya tak larat nak shopping cari baju raya kasut raya tu semua masa bulan puasa sambil bawak anak-anak. Penat oii… […]

Sponsored goodies and gift GBSB Family Fun Day

Assalamulaikum, Bulan lepas Family Fun Day GBSB. Sepatutnya saya sekeluarga join sekali, tapi terpaksa tarik diri last minit sebab saya masuk hospital, operate apendiks. Walaupun tak join, tapi saya still dapat jugak goodies dan gift Family Day tu.  Alhamdullilah, rezeki. Antara gifts dan goodies yang saya dapat: Flower Bouquet Dah lama tak dapat bunga tau. […]

Daftar Tadika Kemas untuk Adam

Assalamualaikum Tahun 2017 Adam dah 5 tahun. Minggu depan, 3 Januari 2017 InshaAllah Adam akan start belajar kat Tadika Kemas. Kami pilih tadika Kemas untuk Adam sebab utamanya Tadika ni dekat ngan rumah. Dalam 5 minit jer kalau naik kereta. Senang nak hantar dan amik dia nanti. Sebenarnya ada tadika lain yang lagi dekat ngan […]

Aiza Zahiya 14 Months Old

Assalamualaikum Aiza Zahiya dah 14 bulan. Adoyai..saya ni asyik bertangguh jer update perkembangan Aiza tau. Rasa macam banyak sangat yang termiss, lupa nak catat dlm blog nih. Huhuhu. Jadi sy update yang mana ingat jer lah. Aiza 14 bulan, ada 4 batang gigi dah. Gigi bawah depan belah kanan tumbuh masa umur dia 12 bulan. […]

Terlalu kurus

Assalamualaikum.. Biasa dengar orang mengeluh terlalu gemuk atau berat badan berlebihan kan? Masalah saya pulak saya terlalu kurus. Tak cukup berat badan. Senang cerita,  kurus kering.  Muka pun makin cengkung. Dah macam orang sakit jer tau.. Tak. Saya tak diet. Sebab utama saya kurus sebab breastfeed Aiza. Dulu masa saya breastfeed Adam, saya kurus kering […]

Lelaki ke Perempuan?

Assalamualaikum Masa Adam kecik-kecik dulu, kalau gi mana-mana ada jer yang tanya.. baby boy ke girl? Walaupun masa tu baju Adam kaler biru dan memang baju untuk boy, tapi saya jawab jer lah baby boy. Muka Adam memang macam girl pun masa dia baby dulu. Dengan bulu mata dia yang panjang melentik tu, memang fahamlah […]

Aiza Zahiya 8 Months Old

Assalamualaikum.. Aiza Zahiya dah genap 8 bulan.. Oh my.. Cepat betul masa berlalu. Masa umur dia 7 bulan, saya langsung lupa nak update perkembangan Aiza. Hah..teruk betul perangai mommy Aiza ni.. Aiza 8 bulan, dia belum pandai merangkak. Tapi..dia cukup pandai berguling kesana kemari. kalau dibiar dia kat lantai..tahu-tahu kang dah berguling ke bawah meja […]

Aiza Zahiya 4 Months Old

Assalamualaikum.. Aiza Zahiya dah 4 bulan. Yang sebenarnya , Aiza genap 4 bulan 30 Januari lepas.. tapi asyik bertangguh-tangguh update blog pasal Aiza..sudahnya dah tengah bulan Febuari baru nak update citer Aiza.. haih.. Aiza 4 bulan.. masih suka main air liur. Menyembur sana sini.. Selain makan tangan sendiri, Aiza suka jugak makan kain.. Apa-apa kain […]

Aiza dah sunat

Assalamualaikum Alhamdullilah, Aiza dah selamat disunatkan rabu lepas. Lambat sikit sunatkan Aiza sebab asyik bertangguh jer, pastu lupa. Huhuhu. Agaknya Allah nak ingatkan saya yang asyik bertangguh sunatkan Aiza, dibaginya saya batuk selsema. Huhuhuhu. Alang-alang gi klink jumpa doktor nak amik ubat batuk selsema,  kita sunatkan  Aiza sekali.   Sunatkan Aiza kat klinik  yang sama saya buat checkup […]

Aiza Zahiya 3 Months Old

Assalamualaikum.. Aiza dah 3 bulan.. sama macam Adam, saya nak update perkembangan Aiza sebagai kenangan . Seronok bila baca balik nanti. Aiza, dah 3 bulan.. dah ada akal angkat bontot mintak didukung. Suka makan tangan sendiri . Suka main air liur sampai basah baju Perasan tak, rambut Aiza terpacak ke atas.  Ikut rambut mommy lar ni, lurus […]

My Kingdom The Parenthood, Sunway Putra Mall

Assalamualaikum.. Ahad lepas, somi ajak berjalan. Kesian kat Adam katanya, asyik terperuk dalam rumah. Eh.. tapi rasanya baru jer gi jalan-jalan hari tu? Pastu saya teringat, geng gojes ada share pasal tempat mainan baru untuk budak-budak; My Kingdom kat The Parenthood Sunway Putra Mall. Dalam pikiran dah expect tempat tu ramai orang, sebab pergi time […]