Indoor Theme Park Berjaya Times Square

Assalamualaikum Nak cerita kami pergi Indoor Theme Park Berjaya Times Square 2 minggu lepas. Asyik bertangguh jer update blog, jadi macam ni lah. Haih.. Dah lama kami tak pergi Times Square tu. 2 minggu lepas Nunu adik saya yang bongsu tu cuti semester. Dia kebosanan sebab dok rumah jer, jadi dia ajak gi Times Square. […]

Jalan-jalan ke Melaka

Assalamualaikum Rabu dan khamis lepas kami 1 family jalan-jalan ke Melaka. Sajer pergi masa hari bekerja, sebab nak elak jem dan overcrowded. Melaka time weekend dan public holiday sesak ya ampun. Sebab tu lah kami pergi hari bekerja, santai dan relax jer berjalan kat Melaka tu. Tak jem. Syok jer jalan-jalan. Oleh sebab pergi Melaka […]

The Parenthood Playland Sunway Pyramid

Assalamualaikum Ahad lepas kami ke The Parenthood Playland, Sunway Pyramid. The Parenthood Playland ni indoor playground. Sebelum ni kami pernah pergi The Parenthood Playland kat Sunway Putra Mall. Ada saya cerita kat sini. Kali ni sajer nak pergi yang kat Sunway Pyramid, lagipun dah lama tak ke sana. Dah lebih 5 tahun rasanya tak pergi […]

Teluk Kemang, Port Dickson

Assalamualaikum Ahad lepas kami ke Teluk Kemang, Port Dickson. Konon-konon nak piknik sambil bagi Aiza pijak dan main pasir, nak ransang sensory dan motor skill dia. Sebabnya, Aiza tu dah 14 bulan, masih belum pandai jalan. Salah satu terapi untuk ransang anak berjalan adalah pijak dan berjalan atas pasir. Maka, jomlah kita main pasir kat […]

Lavendar Garden, Cameron Highland

Assalamualaikum Sabtu lepas En Suami  ada urusan kat Seri Iskandar Perak.. Awal- awal pagi sabtu tu kami anak beranak dah bertolak ke Perak. Pukul 11.30 pagi dah sampai Seri Iskandar tu. Lama jugak lah kitorang kat sana. Sampai petang. Lepas settle urusan kat Seri Iskandar,  pergi Lumut pulak, beli bilis. Lepas beli bilis, terus direct ke Simpang Pulai. Gi rumah kakak saya. […]

Wetlands Paya Indah Dengkil Selangor

Assalamualaikum.. Ahad lepas… konon-konon nak bawak Adam gi Bagan Lalang..On the way ke sana, tukar fikiran. Pergi Wetlands lah..nak tengok badak.  Kitorang bukan pergi Wetlands yang kat Putrajaya tu tau, situ tak ada badak. Kitorang pergi Wetlands Paya Indah kat Dengkil Selangor. Tapi..sampai-sampai jer kat Wetlands tu, hujan pulak. Oleh sebab nak jugak tunjuk badak air kat […]

Pesta lampu di The Mines

Assalamualaikum… Kat The Mines, kat belah belakang, ada pesta lampu tau. Tempat ni lebih kurang macam I-City kat Shah Alam tu la.. Tapi pesta lampu di The Mines ni, nama dia The UNITY.ASEAN Lantern & Music Show. Tempat ni dibuat bersempena minggu Asean kat Malaysia tahun lepas. Tapi sampai tahun ni,ada lagi pesta lampu tu. Walaupun Mines ni sekangkang […]

Thomas Town and The Little Big Club Johor Bharu

Assalamualaikum Khamis minggu lepas, kami satu family ke Johor Bharu. Sajer gi jalan-jalan. Plan asal nak pergi hujung bulan ni, tapi rasa lambat nau.. Pastu somi kata, jom lah pergi terus , tak yah tunggu hujung bulan. Yeay, saya suka, saya suka!! Kitorang memang suka berjalan masa hari bekeja, sebab orang tak ramai, jalan pun […]

My Kingdom The Parenthood, Sunway Putra Mall

Assalamualaikum.. Ahad lepas, somi ajak berjalan. Kesian kat Adam katanya, asyik terperuk dalam rumah. Eh.. tapi rasanya baru jer gi jalan-jalan hari tu? Pastu saya teringat, geng gojes ada share pasal tempat mainan baru untuk budak-budak; My Kingdom kat The Parenthood Sunway Putra Mall. Dalam pikiran dah expect tempat tu ramai orang, sebab pergi time […]

Celebrate 33th Birthday

Assalamualaikum.. Update ringkas jer nih. Ai is busy. Hehehe. Tapi nak jugak  citer kat sini, kalau tak nanti lupa kenangan celebrate birthday. hehehe Last week, 19 November birthday saya yang ke 33. Ya..33 tahun. Dah tua makcik ni tau! Masa tu saya kat Jitra lagi..jadi celebrate dengan keluarga mertua. Mertua saya yang belikan kek, sediakan makan-makan […]

Sempat sambut raya haji

Assalamualaikum.. Hari ni kandungan saya dah 41 minggu 1 hari.. Baby masih seronok bergolek-golek dalam perut. Tak mo keluar. Haih… Alhamdulllah, sempat saya sambut Raya Haji. Masa doktor bagitahu EDD 20 September, saya pun check kat kalendar. Owh, beranak before raya haji. . Tak sempat nak sambut raya haji lar nampaknya. Tapi tu lar..tarikh tu jangkaan doktor […]

Dah 40 minggu

Assalamualaikum.. Cak!! Ada yang ingat saya dah bersalin ke? Belum lagi…Hehehe. EDD patutnya ahad lepas, 20hb September.. Tapi baby belum nak keluar lagi. Nak dok dalam perut mommy dia lagi. So..here I am, 40 minggu mengandung, menaip blog dengan perut memboyot kehadapan. Last week, 1 family demam. Start dengan Adam.  Biasanya Adam demam sehari dua jer.. […]