Ruang Keluarga

135 Views
Assalamualaikum.. Masa kami pindah dari Seri Kembangan ke Jitra hujung tahun lepas, tak semua perabot rumah kat Seri Kembangan tu kami jual. Perabot ruang tamu, kami angkut bawak ke Jitra. Oleh sebab ruang tamu kat Jitra ni dah ada perabot, jadi perabot ruang tamu yang kami bawak tu, kami letak kat ruang keluarga. Ini lah […]

Tampal Wallpaper Lagi

627 Views
Assalamualaikum.. Baru jer siap tampal wallpaper kat bilik tidur. Tampal wallpaper Kaison lagi. Sebelum ni kami pernah tampal wallpaper Kaison kat rumah sewa lama kat Seri Kembangan. Ada saya cerita kat sini. Masa kami pindah keluar, masih elok lagi wallpaper tu kat dinding. Sebelum pindah Jitra, saya dah bagitahu awal-awal kat En Suami, saya nak […]

Cuti panjang, kami shopping

1238 Views
Assalamualaikum, Cuti panjang 4 hari u olls pegi mana.. Eh? Selangor jer cuti 4 hari.. Negeri lain cuti 3 hari jer kan.. hehehehe.. Saya memang excited bila cuti lebih dari sehari..sebab En Suami keja sampai Sabtu. Kerja 6 hari, cuti sehari. Jadi, bila ada public holiday lama sikit..Alhamdullillah, rasa seronok sangat. Walaupun cuti panjang, tapi […]

Katil baru untuk Adam

915 Views
Assalamualaikum.. Korang nak tahu tak.. Adam kan, time tidur, MasyaAllah lasak!! Adam tidur sekali ngan saya ngan suami. Tidur tengah-tengah. Everytime tidur, memang dia akan berputar, berpusing, menerajang, menumbuk, menyepak, menanduk..semua ada lah! Biasanya yang jadi mangsa, En Suami . Tu yang kadang-kadang, En Suami stress, dia gi tidur luar. Dah macam gaduh laki bini pulak! But […]

Operasi tampal wallpaper bilik Adam

7681 Views
Assalamualakum, Sabtu lepas, kami laki bini melancarkan operasi menghias bilik Adam. Hehehe. Dah lamaaaaaa sangat saya berangan nak hias bilik Adam, tercapai jugak akhirnya. Mih mih mih. Ni keadaan bilik Adam sebelum dihias Suram, muram jer rupa bilik ni. Jangan kata Adam, saya pun nyampah nak dok dalam bilik ni. Cat bilik ni dah buruk […]

Misi mencari wallpaper di Kaison

10709 Views
Assalamualaikum Hari ni misi mencari decoration untuk bilik Adam. Dah lama plan nak beli wallpaper untuk bilik Adam. Sebelum ni cari wallpaper kat Kaison KL Festival City, wallpapper yang ada tinggal sikit jer.. Design yang ada time tu, alahai…tak berkenan kitorang laki bini tengok. So bila Kaison update kat fb, ada new outlet kat Sunway Putra.. laju-laju saya ajak somi […]

Almari Kiub yang Cute

2236 Views
Baju-bajan makin banyak, maka saya bodek En Suami beli almari baru. Kebetulan salah sorang geng gojes promote almari kiub, laju-laju saya order almari baru. Almari ni bentuk kiub-kiub segi empat, sampai pun dalam kotak. Kena pasang sendiri. Material dia apa ntah nama..dia macam plastik, tapi plastik tak mudah koyak lar. Saya order kaler hitam. Cute […]