Cable Car Langkawi

184 Views 0 Comment
Assalamualaikum.. Eh..lagi 5 hari nak raya dah.. barang raya dah ready ke? Kami punya persiapan raya, almost done. Sebelum puasa lagi hari tu dah start cari baju raya semua. Ada saya cerita kat sini. Tapi tu lar, ada lagi yang belum beli. Contohnya songkok En Suami. Nantilah cari. InshaAllah sempat. 2 minggu lepas saya up […]

Puasa di Langkawi

188 Views 0 Comment
Assalamualaikum Salam 10 Ramadhan. Dah 10 hari dah kita puasa. Tinggal 19/20 hari lagi jer bulan puasa. Sekarang kami sekeluarga kat Langkawi. Balik kampung mak mertua. Sepanjang 6 tahun kawin, ni first time saya berpuasa di Langkawi. Dari first day puasa memang saya dah dekat Jitra, pastu semalam mertua ajak balik Langkawi. Lepas subuh terus […]

Mangrove Tour, Kilim Geoforest Park Langkawi

692 Views 2 Comments
Assalamualaikum Ini adalah entry yang paling liat sangat nak buat. Asyik bertangguh-tangguh. Tapi nak buat jugak sebab ini adalah kenangan dan juga as reference untuk diri sendiri dan juga kepada sesiapa yang cari maklumat pasal Mangrove Tour, Kilim Geoforest Park Langkawi. (Jangan malas sangat lah Mummy Adam oiii!) Ok..here goes: Raya lepas, saya beraya kat Langkawi, kampung […]

Homestay Di Langkawi

293 Views 0 Comment
Kat entry sebelum ni kan saya ada mention pasal homestay yang kami duduk kat Langkawi kan… Now, nak cerita details pasal homestay nih. Masa first time kami stay kat homestay nih, agak lawak jugak lah cerita dia. Eh, lawak ke? Masa tu 2 tahun lepas rasanya.. Masa tu, turun je feri kat jeti Langkawi, kecoh kata […]