Jamuan raya tadika Adam

Assalamualaikum Selagi raya belum habis, saya cerita raya jer lah yer. Hehehehe Raya ke 21, hari Jumaat lepas tadika Adam buat Jamuan Raya. Tapi konsep potluck. Anak-anak kena bawak apa-apa juadah. Pastu mak bapak semua dijemput hadir. Beraya sama-sama. Saya tataw nk buat juadah apa.. Sudahnya, saya buat puding batik jer lah. Puding ni ada […]

Cerita raya 2017

Assalamualaikum dan Selamat Hari Raya. Dah hampir 3  minggu kita sambut Syawal kan? Tapi saya baru nk up cerita raya.  Sebabnya saya baru jer balik rumah malam Isnin lepas. Ha..kemain lama lagi balik beraya  kan.. Padahall… Ok..meh saya cerita kisah raya kami tahun ni. Raya pertama tahun ni, sambut kat belah saya. Macam biasa, setiap […]

Cerita Raya 2016

Assalamualaikum Dah masuk minggu ketiga raya, baru hari ni nak cerita pasal raya. Kah kah kah. Raya kali ni, raya pertama kami bersama Aiza Zahiya. Tahun lepas raya bertiga, raya tahun ni 2016, kami beraya berempat. Alhamdullillah. Hari raya pertama tahun ni, kat Jitra. Belah En Suami.. Eh.. tahun lepas raya pertama kat Jitra, tahun ni pun kat […]

Cerita Raya 2015

Assalamualaikum.. Dah seminggu kita menyambut Syawal. Rasanya belum terlambat untuk saya ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk pembaca blog ni. Maaf, agak lewat wish raya sebab kesihatan tak berapa baik. Sekarang ni pun, ntah lah kenapa, tulang pinggul saya sakit, susah sangat nak bergerak kesana kemari. Tataw lah, sebab saya salah duduk kah? salah urat kah? Nak […]

Beraya Di Kedah Pula

Sambung dr entry lepas. Lambat betul  update… heh. Raya Kedua Pagi raya kedua, dalam pukul 10.00 pagi kami bertolak ke Kedah. dari Sabak Bernam nak ke Kedah biasanya kami guna jalan dalam (jalan bandaran), pastu exit kat Bidor untuk masuk highway PLUS. Hari kami bertolak tu, En Suami guna GPS, hah amik ko.. GPS tu […]

Cerita raya 2014

Salam semua.. Bulan Syawal ni haruslah cerita pasal raya kan. Oleh sebab cerita raya saya panjang, maka saya akan cerita part by part. hehehe. Raya pertama kami sekeluarga tahun ni di Sabak Bernam. Kampung mak saya. Sebenarnya tahun ni turn sambut 1 syawal  belah En. Suami.. Tapi nenek saya kat Sabak Bernam tu nak buat […]

Yeay! Dah Raya!

Assalamualaikum.. Sedikit ucapan sempena Raya 2012. Raya pertama kami bersama Adam Zafrie. Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua Semoga lebaran ini disambut dengan meriah dan gembira Ampun dan maaf juga dipinta sekiranya ada yang pernah pernah tersinggung, terguris, terasa hati, makan hati dan yang seumpama dengannya Maaf Zahir dan Batin ya! Ikhlas dari Mummy Adam, […]