Hotel Summit Signature Slim River

41 Views 2 Comments
Assalamualaikum Alhamdullilah, saya dah kembali ke Seri Kembangan. Bertolak dari Jitra 3.30 petang Sabtu, sampai Seri Kembangan pukul 1.30 petang Ahad. Kemain lama ha nak sampai rumah. Macam jauh bebenor. hahahaha Kami sampai lambat rumah sebab on the way tu sempat pulak kami check in kat Hotel Summit Signature kat Slim River. Sebabnya En Suami […]

Hotel Sentral Seaview

168 Views 0 Comment
Assalamualaikum Saya nak share tentang hotel yang kami stay masa celebrate birthday Adam minggu lepas,  Hotel Sentral Seaview Pulau Pinang. Hotel ni kat kat tepi laut kat Tg Bungah.  Kami menginap kat hotel ni sebab plan asal nak celebrate birthday Adam tu kat pantai. Tapi risau masuk pasir pulak kek Adam tu. Jadi terus tukar […]

Review OsteMatrix

246 Views 0 Comment
Assalamualaikum Pernah dengar OsteMatrix tak? OsteMatrix ni supplement kesihatan keluaran Shaklee. Rasanya memang ramai yang tahu, produk Shaklee memang bagus dan elok kan? Dulu, lepas bersalinkan Adam, saya ambil produk Shaklee sebagai supplement untuk tambah susu badan.  Bulan lepas, sebelum discaj dari hospital, doktor nasihatkan saya untuk ambil susu. Doktor risau sebab saya terlalu kurus. Dia […]

Seashell Resort Krabi

275 Views 0 Comment
Assalamualaikum Saya nak share kat sini, hotel yang kami duduk masa pergi Krabi hari tu. Hotel Seashell Resort. Kami check in 3 bilik. Satu bilik ada dua katil queen, muat untuk 4 orang dewasa. Memang luas bilik dia. Tapi masa booking tu, kami silap sikit. Kami register untuk 6 orang dewasa jer. Padahal yang pergi […]

Jam Pintar Digital Waktu Solat

335 Views 0 Comment
Assalamualaikum Minggu lepas, En Suami jumpa kawan dia. Kawan dia mintak tolong ajar buat facebook ads. Masa En Suami kerja kat company lama dulu, salah satu scope kerja dia, kena buat Digital Marketing. Jadi bolehlar dia tolong ajar kawan dia sikit-sikit benda yang dia tahu tu kan.  Balik rumah, tengok dia bawak balik beg plastik […]

Jus Caliph Untuk Adam

661 Views 0 Comment
Assalamualaikum Pernah dengar Jus Caliph tak? Rasanya dah ramai yang pernah dengar pasal Jus Caliph ni kan.. Masa mula-mula dengar / baca pasal Jus Caliph ni, masa tu saya fikir, biar betul? Jus jer kot.. Jus kan biasanya kita bancuh ngan air buat minum kan?   Cemana pulak minum jus boleh bantu imunisasi anak pulak kan? Siap […]

Telekung Travel

1038 Views 2 Comments
Assalamualaikum.. Korang kalau gi berjalan, bawak telekung tak? Ke korang guna jer telekung wakaf yang biasa disediakan kat surau/masjid ? Saya jarang bawak telekung masa gi berjalan.. Sebabnya beg adalah penuh dengan dompet, hanpon, tab Adam, pampers anak(2-3 keping), baju spare anak,  wet tissue, baby oil, compact powder dan lip balm. Item ni semua memang wajib ada […]

Pariss Hotel Skudai Johor Bharu

972 Views 0 Comment
Assalamualaikum.. Masa saya dan family pergi ke Thomas Town minggu lepas, kitorang menginap kat Pariss Hotel kat Skudai Johor Bharu. Jarak dari Thomas Town, Puteri Harbor ke hotel ni lebih kurang 15 minit jer. Lepas keluar dari Thomas Town, memang terus gi check in kat hotel ni. Sampai hotel ngam-ngam pukul 3, waktu check-in. Saya […]

Spray Mop

526 Views 2 Comments
Assalamualaikum.. Saya ada banyak benda nak citer kat blog.. Tapi  everytime on laptop jer.. Aiza nangis. Tak tahu lah naper. Haihhh… Ni pun menaip, sambil riba Aiza kat peha.. huhu. Jadi update ringkas jer lah. Nak review pasal spray mop.  Mop ni special tau. Very the easy nak guna. Have to story.. [Kelasss english ko jilah] Spray mop […]

Bad Review: Needles Craft / Julianna Craft

239 Views 5 Comments
Assalamualaikum.. Sebelum ni saya ada mention, sy tempah sarung tilam bayi dan sarung bantal bayi kat Needles Craft, sekarang dah tukar nama Julianna Craft. Serius, sangat kecewa dengan perkhidmatan yang saya dapat 1. Siapkan order lambat – Saya buat Full Payment 23 Julai 2015. Dia kata dalam masa 15 hari, order akan disiapkan. Dia yang kata […]

Hotel E-Red, hotel murah di Bukit Mertajam

491 Views 0 Comment
Assalamualaikum, Post lepas saya cerita bapa mertua admit masuk KPJ Specialist Bukit Mertajam kan. 2 hari kampung berkampung ramai-ramai kat situ. Tapi waktu malam, saya ngan en suami tak tidur hospital. Sebab  mak mertua ngan adik somi yang teman bapa mertua kat hospital waktu malam. Lagipun, Adam tu mulut dia bising. Suara pulak, high pitch. Mengganggu patient […]

D’Pulze Cyberjaya

490 Views 2 Comments
Assalamualaikum.. Ada yang dah pernah sampai D’Pulze Shopping Centre, Cyberjaya? Saya baru jer balik dari D’Pulze. Waktu menaip ni kaki masih gigil-gigil kepenatan. Nak tahu kenapa? Sebab kat D’Pulze ni tak ada kerusi untuk rehat. So.. pesanan untuk ibu mengandung, kalau rasa cepat penat, tak yah lah pegi D’Pulze tu. Same goes to saper-saper yang plan nak […]