Telekung Lace dan Sulam Cantik

Assalamualaikum Hujung bulan depan dah masuk Ramadhan. Lepas tu Syawal. Jom lah beli telekung baru. . Baju raya bertukar ganti setiap tahun. Apa kata tahun ni kita beli telekung raya pulak. Yer lah, telekung ni kan kita pakai hari-hari, sehari 5 kali. Jadi tak salah kalau beli telekung selalu kan.. Lagipun, telekung ni kan kita […]

Cuti panjang, kami shopping

Assalamualaikum, Cuti panjang 4 hari u olls pegi mana.. Eh? Selangor jer cuti 4 hari.. Negeri lain cuti 3 hari jer kan.. hehehehe.. Saya memang excited bila cuti lebih dari sehari..sebab En Suami keja sampai Sabtu. Kerja 6 hari, cuti sehari. Jadi, bila ada public holiday lama sikit..Alhamdullillah, rasa seronok sangat. Walaupun cuti panjang, tapi […]

Jualan Cadar, Selimut, Karpet Patchwork Murah

Assalamualaikum.. Saya baru jer balik dari jualan cadar, selimut, dan karpet patchwork murah kat Auditorium Cempaka Sari, Presint 3 Putrajaya. Memang murah oiiiii… Rambang bijik mata tengok..   Macam-macam jenis patchwork ada kat sini. Memang murah. Cantik-cantik pulak tu. Eii..geram jer tengok. Antara barang patchwork yang ada kat sini: Ada baanyak lagi barang lain, tapi tak amik […]

Dah 40 minggu

Assalamualaikum.. Cak!! Ada yang ingat saya dah bersalin ke? Belum lagi…Hehehe. EDD patutnya ahad lepas, 20hb September.. Tapi baby belum nak keluar lagi. Nak dok dalam perut mommy dia lagi. So..here I am, 40 minggu mengandung, menaip blog dengan perut memboyot kehadapan. Last week, 1 family demam. Start dengan Adam.  Biasanya Adam demam sehari dua jer.. […]

Maaf, tiada pengeposan minggu ini.

Assalamualaikum.. Minggu ni saya agak down sedikit. Sebabnya, minggu ni barang customer saya tak dapat dipos macam biasa. Huhuhu Tak tahu korang perasan ke tak, yang khabarnya KKM dan Kastam tengah buat operasi kat Pejabat Pos Laju dan Courier (syknet, gdex, citylink dll). Diorang akan bukak parcel yang orang pos, untuk check samada barang yang […]

Misi mencari maternity blouse

Assalamualaikum.. Post sebelum ni saya cerita saya beli baju maternity kat Times Square dan beli online kat Summerglitz kan? Yang hasilnya, dua-dua baju tak boleh pakai.  Yang beli kat Times Square tu kecik sangat, yang beli online tu besar sangat. So, jual jer dua-dua helai baju tuh. Ada yang nak beli? Leh refer sini dan sini. […]

Maternity dan Nursing Blouse Untuk Dijual

Assalamualaikum.. Last week, saya beli maternity/nursing blouse dengan maternity jeans online. Beli dekat Summerglitz.  Website ni memang banyak jual baju mengandung, baju menyusu, seluar mengandung, nursing bra dan macam-macam  lagi lah. Asalnya saya cuma nak beli maternity jeans jer, sebabnya leceh lar pakai skirt. Kalau naik turun tangga, asyik terpijak kain jer. So beli lar seluar […]

Spek Mata Murah

Assalamualaikum.. Semalam saya ikut Somi gi amik spek mata baru dia kat kedai cermin mata kat Mines. Masa amik spek baru tu, nampak pulak promosi spek mata hitam. RM88 jer. Murah gila kan. Kedai cermin mata tu tengah buat renovation, so dia bukak booth kecik jer. Kira kiosk la. Dia kata nak clear stok. Sebab […]

Dian’z Vit C & E

Assalamualaikum.. Hari ni saya tak berapa banyak kerja, mood malas pun tengah tidur agaknya. Jadi leh lar update blog kejap. Hehehehe..  Saya nak citer pasal supplement yang saya ambil untuk preggy kali kedua ni.. Dulu masa mengandungkan Adam, saya makan supplement yang KK Jitra bagi jer. Banyak jugak lar supplement yg nurse KK bagi; asid […]

Stock Clearance – Kurung Scallop Murah

Assalamualakum.. Sedang mengemas kini stor. Eh, baru perasan rupanya kurung scallop masih ada yang belum terjual. So now,  saya nak clearkan stok kurung scallop. Nak jual harga rugi jer nih. Maknanya saya jual kurung scallop ni lebih murah dari harga modal sebab nak clearkan stok. Tinggal 2 warna jer. Harga Jualan Penghabisan Stok: RM50 (SM) / RM55(SS). […]

Review Bedak Chriszen

September lepas saya ada mentioned saya beli bedak Chriszen kan. Guess what? Bedak tu ada lagi..lom habis.. Dah almost 4 bulan, baru separuh luak kot.. . Saya kan surirumah, jarang keluar rumah.. Jadinya, memang sesekali jer lah saya pakai Chriszen ni. Pastu everytime guna bedak ni, saya guna sikit-sikit jer. Light-light gitu…sebab saya tak suka […]