Persediaan Berpantang

806 Views 2 Comments
Assalamualaikum.. Entry sebelum ni, saya share tentang barang keperluan yang akan saya bawa ke hospital time bersalin nanti kan? Kali ni, nak share tentang persediaan berpantang lepas bersalin pulak. Masa bersalinkan Adam dulu, saya beli full set Tanamera Postnatal Care Set. Boleh klik sini kalau nak baca.  Set Bersalin Tanamera tu ada 11 item, tapi saya tak guna semua. Set Tanamera […]

Review Set Bersalin Tanamera

1636 Views 26 Comments
Assalamualaikum Ada yang tanya pasal set bersalin Tanamera. Ok ke tak? Jujurnya, saya tak leh nak bagi review penuh pasal produk ni sebab saya tak ikut cara penggunaan produk-produk Tanamera tu 100% and ada yang saya tak guna langsung. Reason: tak sempat. Sebab,16 hari pertama lepas bersalin, saya berpantang sendiri dengan bantuan En Suami sahaja. So, this […]

Set Bersalin Tanamera

833 Views 9 Comments
Asyik beli barang baby jer..barang ibu baby pun sama pentingnya kan. Lepas bersalin, ibu baby kena pantang. Berpantang ni bukan setakat jaga makan minum / pakai stoking jer. Banyak benda lain kena amalkan. Kalau tak jaga kang..memang ada kesan jangka panjang. Ramai yang ingatkan saya pasal benda ni…..my sis, friends and sedara mara. Diorang kata..pantang […]