Bawa masuk kereta ke Thailand

Assalamualaikum Masa saya ke Krabi baru-baru ni, ramai yang tanya, senang tak nak bawak masuk kereta ke Thailand. Jadi saya nak  share kat sini, sebagai rujukan pada sesiapa yang nak berjalan ke Thailand bawak kereta. Setiap kali pergi Thailand, memang kami akan drive. Biasanya kami pergi Thailand dengan keluarga mertua. Rumah mertua kat Jitra, kira […]

Pengalaman Naik Train ETS

Assalamualaikum Sekarang ni kami sekeluarga ada kat Jitra, rumah mertua. Balik kedah sebab  sepupu En Suami nak bertunang. Jadi kami pun diseru pulang untuk memeriahkan majlis. Hehehe Biasanya kami balik Kedah naik kereta. Kali ni kami balik naik train pulak. Sajer nak merasa pengalaman naik train ETS tu. Kami balik Kedah hari Khamis, ambil train […]