Cuti panjang, kami shopping

530 Views 0 Comment
Assalamualaikum, Cuti panjang 4 hari u olls pegi mana.. Eh? Selangor jer cuti 4 hari.. Negeri lain cuti 3 hari jer kan.. hehehehe.. Saya memang excited bila cuti lebih dari sehari..sebab En Suami keja sampai Sabtu. Kerja 6 hari, cuti sehari. Jadi, bila ada public holiday lama sikit..Alhamdullillah, rasa seronok sangat. Walaupun cuti panjang, tapi […]

Cuti panjang

299 Views 0 Comment
Assalamualaikum… Cuti panjang minggu lepas, korang gi mana? Saya tak gi mana-mana..dok umah jer. Hehehe Saya ngan somi memang macam ni, time cuti panjang biasanya dok umah jer. Kalau berjalan pun, around KL jer..sebab time ni lah KL lapang. Best woo jalan-jalan kat KL time cuti panjang, tak jem. Cer kalau gi Melaka..Fuh!! Padat. Pack. Crowded. Jem […]

Kenduri Akikah dan Kesyukuran Aiza Zahiya

270 Views 0 Comment
Assalamualaikum.. Macam biasa, lately lambat update. Payah nau nak update sekarang. Nak cerita pasal kenduri Aiza pun bertangguh-tangguh. Sebabnya blog bermasalah tak buleh upload gambor. Nak balas komen pun tak boleh. Hampeh betul. Now baru ok blog ni. Bila dah ok, baru lah boleh saya update, tapi update ringkas jer lah. Tak boleh panjang-panjang sebab masa […]

Sempat sambut raya haji

281 Views 2 Comments
Assalamualaikum.. Hari ni kandungan saya dah 41 minggu 1 hari.. Baby masih seronok bergolek-golek dalam perut. Tak mo keluar. Haih… Alhamdulllah, sempat saya sambut Raya Haji. Masa doktor bagitahu EDD 20 September, saya pun check kat kalendar. Owh, beranak before raya haji. . Tak sempat nak sambut raya haji lar nampaknya. Tapi tu lar..tarikh tu jangkaan doktor […]

Sabtu – Hari makan sedap

355 Views 4 Comments
Assalamualaikum.. Last saturday, hari yang paling banyak makanan sedap masuk dalam mulut. Hehehe Tengah hari sabtu tu, kami laki bini ngan Adam pegi soft launch Dolceryna Cafe Boutique. Butik ni kat Sri Gombak. Sampai sana round 1.00pm. Fuh.. dah ramai orang. Kat butik ni, jumpa geng gojes Kak Amy, Safura, Mimi ngan tuan punya butik, Eira. Hehehe. […]

Asam Pedas Tok Uban

639 Views 1 Comment
Assalamualaikum.. Tataw nak citer apa..saya citer pasal kedai makan Asam Pedas Tok Uban. Kedai ni bukan kat Melaka tau, tapi kat Bandar Baru Bangi jer. Kat Seksyen 4 Tambahan. Tak dapat makan asam pedas Melaka, makan asam pedas Bangi pun jadiklah. Kedai dia biasa jer tau.Tak ada hiasan atau deko-deko fancy pun. Tapi ramai orang! […]

Hotel Bustani Jitra – Bad Review

261 Views 0 Comment
Assalamualaikum.. Last week, kenduri adik ipar di Jitra. Kenduri hari khamis, hari rabu kami balik Jitra.. Mak dan ayah saya ikut sekali. Dah kata besan buat kenduri kawin, haruslah datang. Sampai Jitra, singgah kejap kat rumah mertua dulu. Pastu, dalam pukul 4.30 petang, gi check in hotel untuk mak ayah saya. Saya dan suami join sekali sebab […]

Thank you reader

236 Views 2 Comments
Assalamualaikum.. Dah dekat seminggu saya tak bukak blog.. sebabnya tak tahu nak citer apa.. pastu lately saya dilanda kemalasan tahap melampau. Memanglah ikutkan saya ni sokmo jer malas, tapi lately, tahap kemalasan tu..isk! Saya sendiri malas nak citer. Pergh..kemain banyak perkataan malas yang saya ulang kan. Dalam karangan standard Bahasa Malaysia, pengulangan perkataan yang sama dalam satu ayat […]

Berjalan ke Johor

383 Views 0 Comment
Pembuka tahun 2015 ni, kami gi berjalan ke Johor. Pergi rumah makcik saya kat Masai, Johor. Mak saya ngan adik bongsu saya, Nunu join sekali. Mak saya memang dah lama sangat nak ke Johor..nak shopping katanya. Sampai sana, around 3pm kot.. Jumpa makcik saya kat Tesco. Hehehe. So makan-makan lar dulu kat Tesco Tu, yang […]

Rumah Makan Cibiuk

303 Views 0 Comment
Malam tadi kami makan kat luar, makan kat Rumah Makan Cibiuk. Restoran ni kat Kajang, dekat dengan Tol Sg Ramal. Punca makan luar, lauk dalam peti sejuk dah habis. Bila lauk habis, perut lapar, lelaju PM somi cakap lapar. Padahal somi tengah kerja tuh. Tak pedulik…PM jugak! Muahahaha .Maka Somi pun keluar opis kejap, bawak […]

Maggie Goreng Chilli Tuna

322 Views 0 Comment
Saya tataw nak update apa..saya share resepi jer lah yer. Nama resepi ni saya letak jer sukahati. Korang nak panggil nama lain pun boleh..tak ada masalah. Biasanya saya masak magi goreng chili tuna ni pagi, untuk sarapan.. tapi untuk makan petang pun boleh. Sukahati lar nak makan bila pun. Warning! Resepi ni pedas, tak sesuai […]

Adam Zafrie 2 tahun 2 bulan

139 Views 0 Comment
Rasanya  dah lama tak cerita pasal Adam.. Adam dah 2 tahun 2 bulan, bulan depan 2 tahun 3 bulan. Makin pandai, makin banyak akal. Adam dah faham apa kita cakap, dah boleh dengar arahan. Bila saya buat kerja rumah, Adam sibuk nak tolong. Kalau saya sidai kain, Adam tolong amikkan baju dari dalam bakul, hulur kat saya. […]