Puasa di Langkawi

189 Views 0 Comment
Assalamualaikum Salam 10 Ramadhan. Dah 10 hari dah kita puasa. Tinggal 19/20 hari lagi jer bulan puasa. Sekarang kami sekeluarga kat Langkawi. Balik kampung mak mertua. Sepanjang 6 tahun kawin, ni first time saya berpuasa di Langkawi. Dari first day puasa memang saya dah dekat Jitra, pastu semalam mertua ajak balik Langkawi. Lepas subuh terus […]

Hotel Sentral Seaview

168 Views 0 Comment
Assalamualaikum Saya nak share tentang hotel yang kami stay masa celebrate birthday Adam minggu lepas,  Hotel Sentral Seaview Pulau Pinang. Hotel ni kat kat tepi laut kat Tg Bungah.  Kami menginap kat hotel ni sebab plan asal nak celebrate birthday Adam tu kat pantai. Tapi risau masuk pasir pulak kek Adam tu. Jadi terus tukar […]

Adam Zafrie 5th Birthday

201 Views 0 Comment
Assalamualaikum Khamis lepas kami sambut birthday Adam yang ke 5. Birthday Adam 3 Jun sebenarnya, sajer sambut awal sebab 3 Jun tu kan dah puasa. Kalau sambut lepas berbuka, macam terkejar-kejar nak terawih pulak. Kalau sambut lepas terawih, risau Aiza amukan nak tidur pulak. Jadi sambut jer lah awal, sebelum puasa. Hehehe Kali ni sambut […]

Persiapan Raya 2017

389 Views 0 Comment
Assalamualaikum Ramadhan belum tiba lagi. Tapi saya dah sembang pasal raya. Ish ish ish. Bukan apa..sejak dah berpangkat mak anak 2 ni kan, memang sedaya upaya saya nak settlekan  persiapan raya sebelum Ramadhan. Sebabnya, serius saya tak larat nak shopping cari baju raya kasut raya tu semua masa bulan puasa sambil bawak anak-anak. Penat oii… […]

Sponsored goodies and gift GBSB Family Fun Day

216 Views 0 Comment
Assalamulaikum, Bulan lepas Family Fun Day GBSB. Sepatutnya saya sekeluarga join sekali, tapi terpaksa tarik diri last minit sebab saya masuk hospital, operate apendiks. Walaupun tak join, tapi saya still dapat jugak goodies dan gift Family Day tu.  Alhamdullilah, rezeki. Antara gifts dan goodies yang saya dapat: Flower Bouquet Dah lama tak dapat bunga tau. […]

Indoor Theme Park Berjaya Times Square

413 Views 2 Comments
Assalamualaikum Nak cerita kami pergi Indoor Theme Park Berjaya Times Square 2 minggu lepas. Asyik bertangguh jer update blog, jadi macam ni lah. Haih.. Dah lama kami tak pergi Times Square tu. 2 minggu lepas Nunu adik saya yang bongsu tu cuti semester. Dia kebosanan sebab dok rumah jer, jadi dia ajak gi Times Square. […]

Telekung Lace dan Sulam Cantik

542 Views 2 Comments
Assalamualaikum Hujung bulan depan dah masuk Ramadhan. Lepas tu Syawal. Jom lah beli telekung baru. . Baju raya bertukar ganti setiap tahun. Apa kata tahun ni kita beli telekung raya pulak. Yer lah, telekung ni kan kita pakai hari-hari, sehari 5 kali. Jadi tak salah kalau beli telekung selalu kan.. Lagipun, telekung ni kan kita […]

Review OsteMatrix

246 Views 0 Comment
Assalamualaikum Pernah dengar OsteMatrix tak? OsteMatrix ni supplement kesihatan keluaran Shaklee. Rasanya memang ramai yang tahu, produk Shaklee memang bagus dan elok kan? Dulu, lepas bersalinkan Adam, saya ambil produk Shaklee sebagai supplement untuk tambah susu badan.  Bulan lepas, sebelum discaj dari hospital, doktor nasihatkan saya untuk ambil susu. Doktor risau sebab saya terlalu kurus. Dia […]

Bersantai di Pantai Gold Coast Morib

296 Views 2 Comments
Assalamualaikum Lepas operate appendik bulan lepas, memang saya tak kemana-mana. Berehat jer kat rumah sampai sembuh. Bosan sungguh. Weekend lepas bila En Suami ajak berjalan, rasa nak lompat bintang terus. Hehehe. Laju jer saya kata jom!! Jadi pagi Sabtu tu, kami ke Banting sebab mak mertua teringin nak makan bakso. Adik bongsu En Suami bagitahu […]

Radang Appendik

365 Views 2 Comments
Assalamualaikum Sepatutnya, weekend lepas kami sekeluarga join Family Fun Day GBSB kat Janda Baik Pahang. Tapi, tak jadi. Sebab Jumaat minggu lepas, saya jalani pembedahan buang appendiks. Huhuhu. Saya start sakit perut dari malam rabu lagi. Sepanjang malam tak boleh tidur sebab rasa pedih sangat kat perut. Pagi Khamis, ajak En Suami pergi klinik. Dapat ubat […]

Resepi Sup Bebola Daging

880 Views 0 Comment
Assalamualaikum Kali ni saya nak share resepi sup bebola daging yang En Suami suka makan. Sup bebola daging ni lebih kurang kuah bakso tu jer.  Bebola daging yang saya guna ni, saya buat sendiri guna daging kisar. Tapi kalau nak senang, guna bebola daging yang ready made tu pun boleh. Ni resepinya. Bahan-bahan bebola daging […]

Seashell Resort Krabi

275 Views 0 Comment
Assalamualaikum Saya nak share kat sini, hotel yang kami duduk masa pergi Krabi hari tu. Hotel Seashell Resort. Kami check in 3 bilik. Satu bilik ada dua katil queen, muat untuk 4 orang dewasa. Memang luas bilik dia. Tapi masa booking tu, kami silap sikit. Kami register untuk 6 orang dewasa jer. Padahal yang pergi […]