salam..

Alhamdullilah, Adam Zafrie bin Ahmad Safwan dilahirkan pada 3 June 2012, 12.42am bersamaan 13 Rejab 1433 Hijrah. Tengah-tengah malam. Orang lain tengah syok tido, saya tengah sibuk nak keluarkan baby. hehe.

So, this is the boy yang susah sangat nak kuar dari perut mummy dia.. Pengalaman bersalin saya? Sadis!

Pendek cerita, saya ‘lari’ dari Hospital Sultanah Bahiyah (GH) and bersalin kat PMC Alor Setar. Nak recall balik pengalaman bersalin pun macam ngeri jer. Apa-apa pun,  akhirnya baby Adam Zafrie selamat ‘dikeluarkan’ dengan kekdah czer di PMC. Alhamdullillah.

After discaj dari PMC, kena pulak duduk wad kat Hospital Jitra sebab baby Adam Zafrie kena jaundice.  Start dari sebelum baby lahir sampai baby dah lahir, saya berkampung kat 3 hospital berbeza selama 8 hari. Pantang kat hospital lepas czer adalah sangat siksa dan sengsara.  Dengan sakit lepas operate, then terpaksa uruskan diri sendiri plus uruskan baby lagi.  Walaupun kena survive berpantang sendiri di hospital, Alhamdullilah, luka czer kering dan dah sembuh.

Now, saya berpantang di rumah dengan bantuan En. Suami. Agak kelam kabut, huru hara.  Huhu. Maybe lagi  2, 3 hari baru nak balik umah mak.  Sambung pantang umah mak.

Eh! nama blog bakal ibu ni macam dah tak sesuai kan. Kena tukar nih.