Assalamualaikum

Berkemungkinan besar bulan depan saya akan pindah ke Jitra. Balik duduk sana. Rumah mertua. Dulu lepas kahwin memang saya duudk sana. Hampir 2 tahun jugak kat sana. Lepas tu pindah Seri Kembangan. Pastu bulan depan pindah Jitra balik. Haih.. ikutkan hati memang tak nak pindah sana.. Tapi atas sebab yang tak dapat dielakkan, terpaksa jugak la duduk sana. Sakitnya tu disini.. Allah jer lar yang tahu…

Anyway, oleh sebab nak pindah balik ke Jitra rumah mertua, jadi banyak perabot kami terpaksa kami jual sebab rumah mertua tu dah penuh perabot dah. Tak ada tempat nak letak perabot kami. Sayang sangat nak jual, sebab perabot semua elok lagi. Walaupun sayang, tapi terpaksa jual. Jual murah pulak tuh, sebab memang tak boleh nak bawak pindah sekali barang-barang ni.

Dah banyak dah perabot saya jual, mostly saya iklankan kat facebook. Tapi untuk set bilik tidur ni, saya letak la kat blog.

Set bilik tidur prelove untuk dijual

  1. Katil queen divan. Bedframe dan tilam tebal. RM600
  2. Dressing Table (Meja makeup) termasuk bangku kecik RM220
  3. Side Table (Meja sisi) RM80
  4. Almari 2 pintu (Rm80)

Kalau beli semua saya bagi harga RM800 sahaja.

Kalau ada yang berminat nak beli, boleh whatsapp saya kat sini

www.wassap.me/zilamahadi

 

Katil queen divan termasuk tilam

Katil queen divan termasuk tilam

Katil queen divan termasuk tilam

Kepala katil

Kepala katil

Dressing table (meja solek)

 

Meja solek (dressing table)

Meja solek (dressing table)

Cermin tu boleh ditolak ke kiri kekanan. Belakang cermin ada rak boleh letak barang-barang

dressing table below drawer

Ada rak 2 tingkat dekat bahagian bawah

Tapi, meja makeup ni ada defect sikit kat rak belakang cermin.

Defect kat rak belakang cermin

Defect kat rak belakang cermin

Defect tu sikit jer. Yang tu jer. Bahagian lain semua elok lagi. Harga jual meja solek termasuk bangku kecik ni RM220 (boleh nego)

Side Table (Meja sisi) 

Bedside table (meja sisi)

Bedside table (meja sisi)

Bahagian atas meja sisi ni tempered glass. Cermin yang tak mudah calar.

Laci atas

Laci atas

Ada terkopak-kopak sikit kat bahagian laci atas. Tapi sikit jer lah. Laci bawah elok tak ada defect

Laci bawah

Laci bawah

Harga jual meja sisi ni RM80.

Almari 2 pintu (RM80)

Almari 2 pintu

Almari 2 pintu

Laci almari

Laci almari

Almari 2 pintu. Ada 2 laci kat bawah. Almari ni dah lama, jadi jual RM80 jer.  Almari tu dari zaman saya belum kawin lagi saya dah guna.

Harga barang ni semua boleh nego lagi. Kalau ambil semua lagi murah, RM800 sahaja. Dapat  katil siap tilam, meja makeup, almari dan meja sisi. Walaupun second hand, tapi masih elok.

Semua item ni kena datang  ambil sendiri di rumah saya. Di Seri Kembangan, area The Mines.  Kena guna lori lar kot sebabnya tilam tu besar dan berat. Lori 1 tan jer cukup. Kalau nak guna truck pickup tu pun boleh jugak. Tapi kena 2 kali trip lar kot.

Saya tak buat khidmat penghantaran. Saya ada kereta jer. Memang tak boleh nak hantar semua item tu kecuali side table. Side table boleh lar cod. Tapi area Seri Kembangan jer yer. Kalau jauh saya tak hantar.

Kalau ada yang berminat nak beli, boleh whatsapp saya kat sini

www.wassap.me/zilamahadi