Resepi Ayam Buttermilk

52 Views
Assalamualaikum Dah lama rasanya saya tak share resepi kan.. Jadi nak share lah resepi Ayam Buttermilk kat sini. Ayam buttermilk ni resepi kegemaran saya. Saya suka sangat masak dan makan ayam masak buttermilk ni sebab ianya sangat mudah disediakan dan rasanya sangat -sangat sedap. Memang kena dengan tekak saya. Bahan-bahan Ayam yang dipotong potong kecil. […]

Berjalan ke Penang

41 Views
Assalamualaikum Khamis lepas saya dan anak-anak ikut En Suami ke Pulau Pinang. En Suami ada meeting dengan klien dia kat sana. Maka haruslah kitorang ikut kan. Bila lagi nak berjalan ke Penang kan. . hehehehe Sebelum ke sana, kami dah book hotel awal-awal.  Kami book Hotel The Northam All Suites sebab hotel ni ada swimming pool. […]

Ruang Keluarga

67 Views
Assalamualaikum.. Masa kami pindah dari Seri Kembangan ke Jitra hujung tahun lepas, tak semua perabot rumah kat Seri Kembangan tu kami jual. Perabot ruang tamu, kami angkut bawak ke Jitra. Oleh sebab ruang tamu kat Jitra ni dah ada perabot, jadi perabot ruang tamu yang kami bawak tu, kami letak kat ruang keluarga. Ini lah […]

Whimsical Houses, Changloon Kedah

125 Views
Assalamualaikum Kat Changloon, ada satu tempat menarik yang korang boleh pergi tau. Nama tempat tu MnM Home Whimsical Houses.   Kat sini ada rumah atas pokok, rumah senget, rumah terbalik dan rumah hobbit. Kalau korang berjalan ke sampai ke Changloon, bolehlah singgah tempat ni. Tempat ni agak tersorok. Jadi korang kena guna Google Maps atau Waze. Kami […]

Jamuan Raya Tadika Adam

114 Views
Asssalamualaikum Semalam, Khamis 28 Jun 2018, tadika Adam buat jamuan raya.  Dah alang-alang buat majlis makan-makan tu, saya bagi lah kek sebijik untuk birthday Adam. Walaupun Adam tu dah sambut birthday dia masa bulan puasa hari tu, tapi dia tetap nak potong kek dengan kawan-kawan. Yer lah..dah kawan-kawan dia pun sambut birthday kat tadika, dia […]

Cerita Raya 2018

140 Views
Assalamualaikum Dah lebih seminggu kita sambut Syawal. Best ke raya tahun ni? Raya kami tahun ni… tak macam raya. Raya pertama tahun ni, kami beraya di Jitra. Oleh sebab kami memang dah duduk rumah mertua, jadi memang tak ada lah persiapan nak balik kampung tu semua. Orang lain sibuk menghias rumah,  kemas beg balik kampung, […]

Adam Zafrie 6th Birthday

124 Views
Assalamualaikum Ahad lepas, 3 Jun 2018 Adam Zafrie genap 6 tahun. Hari Ahad tu Aiza tiba-tiba demam panas, jadi saya dan En Suami fokus kat Aiza, terus tak teringat hari tu birthday Adam. Malam tu baru saya teringat. Tapi sebab saya dan sumai memang dah plan awal nak sambut birthday Adam lepas raya jer, jadi […]

Misi hilangkan buncit sebelum raya

156 Views
Assalamualaikum Awal bulan lepas, saya berazam untuk hilangkan buncit sebab rasa teruk nau buncit kat perut nih. Bila saya kata saya buncit, ada yang tak percaya. Tak nampak buncit pun.. Huk aloh.. buncit tu tersorok dalam baju. Memang lar tak nampak. Tapi sebenarnya memang saya buncit. Walaupun saya ni kurus, tak semestinya saya tak ada […]

Lost World of Tambun, Ipoh Perak

212 Views
Assalamualaikum Alhamdullillah, bertemu kembali kita dengan bulan Ramadhan. Selamat menunaikan ibadah berpuasa dan ibadah sunat lain kepada semua. Sahur apa pagi tadi? Minggu lepas, kami pergi  Lost World of Tambun kat Ipoh Perak. Bulan puasa dah tak larat nak berjalan, jadi jom lah berlibur puas-puas kat sana sebelum puasa. Hehehe. Kami pergi Lost World of Tambun tu […]

Family Day di Pulau Tuba Langkawi

233 Views
Assalamualaikum.. Dah sebulan saya tak update blog. Dan hampir sebulan jugaklah saya tak jeguk blog ni. Tu yang lambat sangat saya reply komen-komen. Maaf sangat. Puncanya,saya malas. Hahaha. Pastu internet rumah ni buat hal. Tak ada connection langsung. Tu yang terus ke laut mood nak update blog. Now, internet dah ok, mood nak blogging pun dah […]

10 step Korean Skincare Routine

531 Views
Assalamualaikum Pernah dengar tak 10 step Korean Skincare Routine? 10 langkah penjagaan kulit Korea? Kalau biasa tengok cerita Korea, memang nampak kan kulit pelakon Korea sangat-sangat cantik, halus mulus bersih jer kan? Bukan pelakon jer, artis K POP diorang pun majoritinya kulit cantik-cantik. Orang korea terutamanya artis dan selebriti sangat pentingkan penjagaan kulit. Cara diorang jaga […]

Anak ada masalah alergi

225 Views
Assalamualaikum Rasanya saya ada pernah mention yang Adam tu ada masalah alergi kan? Tapi saya tak cerita detail. Then bila ramai kawan update kat fb yang anak diorang pun ada masalah lebih kurang Adam and diorang pun tertanya-tanya apa nak buat..jadi saya nak share kat sini.. apa yang saya buat bila anak ada masalah alergi. […]