Lip Balm untuk Bibir Sensitif

218 Views
Assalamualaikum Ada masalah bibir sensitif macam saya ke? Bibir saya ni jenis super sensitif. Orang yang ada masalah bibir sensitif, kena guna lip balm khas untuk bibir sensitif. Saya guna Lip Balm Eucerin Lip Aktiv. Bibir saya ni, sensitif sangat dengan keadaan cuaca. Bila cuaca panas atau sejuk, bibir saya akan jadi pedih dan kering menggelupas. […]

Resepi Ayam Blackpepper dengan Cendawan Shitake

247 Views
Assalamualaikum Saya nak share kat sini resepi Ayam Blackpepper dengan cendawan shitake. Resepi ni antara masakan kegemaran En Suami sebab dia suka cendawan shitake. Saya pun suka jugak cendawan ni. Tapi saya jarang masak lauk ni, sebab lauk ni pedas. Anak-anak tak suka makan pedas. Kalau masak lauk ni, kena masak lauk lain pulak untuk anak. […]

Hari Pertama Adam Sekolah

138 Views
Assalamualaikum dan Selamat Tahun Baru 1 Januari 2019 Adam Zafrie start darjah 1. Kedah tak ada cuti tahun baru, jadi 1 Jan tu Adam dah start sekolah dah.  Hari pertama sekolah, alhamdullillah, Adam ok. Pagi tu Daddy Adam jer yang teman Adam kat sekolah. Saya tak ikut sekali sebab Aiza belum bangun. Nak kejutkan dia, risau Aiza tu buat perangai […]

Aktiviti anak anak ketika cuti sekolah

226 Views
Assalamualaikum Sekarang ni Adam cuti panjang sebelum masuk darjah 1 tahun depan. Oleh sebab cuti dia panjang, kena pastikan Adam tu ada aktiviti ketika cuti sekolah ni, kalau tak dia tu asyik tengok TV atau nak main game kat handphone ajer! Tengok TV tu saya tak kisah sangat. Main game kat handphone tu yang saya […]

Kaison di Alor Setar

363 Views
Assalamualaikum Nak bagitahu, Kaison dah ada di Alor Setar. Kat Aman Sentral. Tingkat 2, sebelah Parkson. Sajer la saya bagitahu kat sini, kot-kot ada orang belah utara yang suka pergi Kaison macam saya ni. Untuk yang tak tahu, Kaison ni kedai barang – barang perhiasan rumah, contohnya macam langsir, bantal, frame gambar, wallpaper, bunga bunga, […]

Barang Kelengkapan Masuk Darjah 1

333 Views
Assalamualaikum Tahun 2019 nanti, Adam dah masuk darjah 1. Jadi kenalah sediakan apa yang patut untuk dia . Kat sini saya nak share antara barang barang kelengkapan Adam tu masuk sekolah.  Kot-kot ada ibu bapa yang masih terfikir-fikir apa barang kelengkapan untuk anak masuk darjah 1. Kami beli barang keperluan masuk sekolah ni sikit-sikit. Jadi […]

Sale 26% Vitamin C Skincare by Annona

175 Views
Assalamualaikum Nak bagitau, start dari 28/11/2018 – 30/11/2018, semua produk Annona ada diskaun 26%. Sale ni termasuk Vitamin C Skincare dan Lipstik RV. Banyak jugak diskaun 26% ni tau.  Kat sini saya senaraikan senarai harga produk Vitamin C Skincare dan Lipstik RV selepas diskaun 1) Vitamin C Serum 15ml  Harga asal : RM90.00 Harga diskaun […]

Majlis Ihtifal Adam Zafrie

249 Views
Assalamualaikum Sabtu lepas, 12/11/2-18, Majlis Ihtifal Tadika Al Azhar untuk anak-anak yang dah tamat tadika termasuklah Adam Zafrie. Majlis ni lebih  kurang majlis graduasi tu lar.  Tadika zaman sekarang pun nak ada majlis graduasi jugak.. Pagi sabtu tu kami keluar agak lewat sebenarnya. Cikgu Adam tu dah pesan, kena hantar anak sebelum pukul 8 pagi […]

Pergi Hatyai Lagi

1353 Views
Assalamualaikum Minggu lepas, kami sekeluarga pergi Hatyai lagi. Macam biasa, kami kalau pergi Hatyai naik kereta. Last pergi Hatyai tahun lepas, jadi jom lah ke Hatyai lagi, tengok  apa yang ada kat sana. hehehehe. Biasanya kami kalau pergi Thailand, kami pergi sekali dengan mertua saya. Tapi kali ni, kami pergi sendiri jer. Sebelum masuk sana, […]

Aiza Zahiya 3rd Birthday

297 Views
Assalamualaikum 30 September 2018, Aiza Zahiya dah genap 3 tahun.  Tapi kami celebrate birthday dia pertengahan bulan September sebab masa tu adik beradik En Suami semua balik rumah kat Jitra ni, nak buat kenduri akikah untuk anak buah yang baru lahir. Dah alang-alang ramai-ramai berkumpul kat rumah ni, kita sambut lah birthday Aiza sekali, barulah […]

Aiza kena Pneumonia

298 Views
Assalamualaikum Makin lama makin teruk sangat tahap kerajinan saya update blog ni. Huhuhu. Ada banyak benda yang saya nak cerita kat blog ni  sebenarnya, tapi saya cerita pasal Aiza kena pneumonia dulu lah. Aiza kena pneumonia August yang lepas . Rasanya berjangkit dari Adam sebab Adam tu yang demam dan batuk batuk dulu. Seminggu lebih […]

Raya Haji 2018

225 Views
Assalamualaikum Dah 2 minggu raya haji berlalu, hari ni baru sempat nak cerita kat blog. Antara sebab lambat update,  lepas raya haji tu Aiza kena Pneumonia. Seminggu Aiza tu demam. Next entry saya akan cerita tentang pnenumonia Aiza tu.  Entry ni saya cerita raya haji dulu lah yer. Raya Haji kali ni, kami beraya kat […]