Adam dah sunat

16 Views
Assalamualaikum Alhamdullillah, dah genap seminggu Adam sunat. Adam selamat berkhatan hari Ahad lepas, 21 Jun 2020. Lega rasanya bila dah sunatkan Adam ni tau. Sebab dah lepas dah salah satu tanggungjawab / amanah yang perlu mommy buat untuk Adam. Dari tahun lepas lagi saya dan suami plan untuk sunatkan Adam. Tapi ada jer kekangannya. Lagipun […]

Beli Perabot Katil Ikea Online

62 Views
Assalamualaikum.. Baru-baru ni saya beli perabot katil Ikea online. Dah lama sebenarnya nak beli katil Ikea. Dari 3 tahun lepas, setiap kali birthday, bila En Suami tanya saya nak apa..jawapan saya sama jer.. “Nak katil Nesttun Ikea”. Saya berkenan dengan katil Ikea Nesttun ni. Katil ni simple jer. Tapi saya suka. Cumanya tak beli-beli, sebabnya […]

Adam Zafrie 8th Birthday

30 Views
Assalamualaikum 3 Jun lepas, Adam Zafrie genap 8 tahun. Alhamdullillah. Jadi nak cerita kat sini, sambutan harijadi Adam Zafrie yang ke lapan… Dari bulan lepas lagi Adam tu dah sebut-sebut birthday dia. Asyik sebut kek birthday, hadiah birthday, siap tanya nak sambut kat mana.. Adoi.. sambut kat rumah jer lah Adam oii..mana boleh berjalan masa […]

Cerita Raya 2020

25 Views
Assalamualaikum Dah 2 minggu kita sambut syawal.. Raya tahun 2020 ni memang satu kelainan buat kita semua kan. Raya yang jauh dari kelaziman kita. Raya yang memang berbeza. Berpunca dari Covid 19 yang melanda satu dunia. Sebelum ni, setiap kali raya.. kita akan pulang ke rumah ibu bapa, dan raya akan disambut dengan meriahnya bersama […]

Embah Perempuan kembali ke Rahmatullah

63 Views
Hari ni hari ke 30 PKP (Perintah Kawalan Pergerakan). Hari ni jugak genap 2 minggu nenek saya meninggal dunia. Dan disebabkan PKP ni lah, saya tak dapat ziarah nenek saya di hari terakhirnya di dunia ni. Nenek saya, yang saya panggil embah perempuan, kembali ke Rahmatullah pada hari Khamis, 2 April 2020. Ketika usianya 96 […]

Tahun 2020. Aiza Start Tadika

94 Views
Assalamualaikum.. Dah lama sangat tak update blog. Last update bulan 8 tahun lepas. Ntah lah..Tak ada mood nak blogging.. huhuhu. Tapi, bila fikir balik, rasa rugi pulak sebab blog ni dah macam jurnal saya. Segala macam cerita saya kongsi kat blog. Jadi bila saya berhenti blogging, cerita tu semua saya akan lupa dan lama-lama hilang […]

Teringin nak bercuti ke Singapore

437 Views
Assalamualaikum Lama betul saya tak update blog. Ada banyak benda nak cerita sebenarnya, tapi tu lah.. tahap ‘kerajinan’ saya yang melampau sampai dah tak boleh ditolong-tolong lagi.. Habis terbiar jer blog ni. Haih… Tapi kali ni, saya nak update jugak blog. Sebab apa? Sebabnya saya teringin sangat nak bercuti ke Singapore. Dah lama tak kesana. […]

Lip Balm untuk Bibir Sensitif

958 Views
Assalamualaikum Ada masalah bibir sensitif macam saya ke? Bibir saya ni jenis super sensitif. Orang yang ada masalah bibir sensitif, kena guna lip balm khas untuk bibir sensitif. Saya guna Lip Balm Eucerin Lip Aktiv. Bibir saya ni, sensitif sangat dengan keadaan cuaca. Bila cuaca panas atau sejuk, bibir saya akan jadi pedih dan kering menggelupas. […]

Resepi Ayam Blackpepper dengan Cendawan Shitake

1275 Views
Assalamualaikum Saya nak share kat sini resepi Ayam Blackpepper dengan cendawan shitake. Resepi ni antara masakan kegemaran En Suami sebab dia suka cendawan shitake. Saya pun suka jugak cendawan ni. Tapi saya jarang masak lauk ni, sebab lauk ni pedas. Anak-anak tak suka makan pedas. Kalau masak lauk ni, kena masak lauk lain pulak untuk anak. […]

Hari Pertama Adam Sekolah

511 Views
Assalamualaikum dan Selamat Tahun Baru 1 Januari 2019 Adam Zafrie start darjah 1. Kedah tak ada cuti tahun baru, jadi 1 Jan tu Adam dah start sekolah dah.  Hari pertama sekolah, alhamdullillah, Adam ok. Pagi tu Daddy Adam jer yang teman Adam kat sekolah. Saya tak ikut sekali sebab Aiza belum bangun. Nak kejutkan dia, risau Aiza tu buat perangai […]

Aktiviti anak anak ketika cuti sekolah

683 Views
Assalamualaikum Sekarang ni Adam cuti panjang sebelum masuk darjah 1 tahun depan. Oleh sebab cuti dia panjang, kena pastikan Adam tu ada aktiviti ketika cuti sekolah ni, kalau tak dia tu asyik tengok TV atau nak main game kat handphone ajer! Tengok TV tu saya tak kisah sangat. Main game kat handphone tu yang saya […]

Kaison di Alor Setar

1101 Views
Assalamualaikum Nak bagitahu, Kaison dah ada di Alor Setar. Kat Aman Sentral. Tingkat 2, sebelah Parkson. Sajer la saya bagitahu kat sini, kot-kot ada orang belah utara yang suka pergi Kaison macam saya ni. Untuk yang tak tahu, Kaison ni kedai barang – barang perhiasan rumah, contohnya macam langsir, bantal, frame gambar, wallpaper, bunga bunga, […]