Embah Perempuan kembali ke Rahmatullah

34 Views
Hari ni hari ke 30 PKP (Perintah Kawalan Pergerakan). Hari ni jugak genap 2 minggu nenek saya meninggal dunia. Dan disebabkan PKP ni lah, saya tak dapat ziarah nenek saya di hari terakhirnya di dunia ni. Nenek saya, yang saya panggil embah perempuan, kembali ke Rahmatullah pada hari Khamis, 2 April 2020. Ketika usianya 96 […]

Tahun 2020. Aiza Start Tadika

63 Views
Assalamualaikum.. Dah lama sangat tak update blog. Last update bulan 8 tahun lepas. Ntah lah..Tak ada mood nak blogging.. huhuhu. Tapi, bila fikir balik, rasa rugi pulak sebab blog ni dah macam jurnal saya. Segala macam cerita saya kongsi kat blog. Jadi bila saya berhenti blogging, cerita tu semua saya akan lupa dan lama-lama hilang […]

Teringin nak bercuti ke Singapore

401 Views
Assalamualaikum Lama betul saya tak update blog. Ada banyak benda nak cerita sebenarnya, tapi tu lah.. tahap ‘kerajinan’ saya yang melampau sampai dah tak boleh ditolong-tolong lagi.. Habis terbiar jer blog ni. Haih… Tapi kali ni, saya nak update jugak blog. Sebab apa? Sebabnya saya teringin sangat nak bercuti ke Singapore. Dah lama tak kesana. […]

Lip Balm untuk Bibir Sensitif

884 Views
Assalamualaikum Ada masalah bibir sensitif macam saya ke? Bibir saya ni jenis super sensitif. Orang yang ada masalah bibir sensitif, kena guna lip balm khas untuk bibir sensitif. Saya guna Lip Balm Eucerin Lip Aktiv. Bibir saya ni, sensitif sangat dengan keadaan cuaca. Bila cuaca panas atau sejuk, bibir saya akan jadi pedih dan kering menggelupas. […]

Resepi Ayam Blackpepper dengan Cendawan Shitake

1163 Views
Assalamualaikum Saya nak share kat sini resepi Ayam Blackpepper dengan cendawan shitake. Resepi ni antara masakan kegemaran En Suami sebab dia suka cendawan shitake. Saya pun suka jugak cendawan ni. Tapi saya jarang masak lauk ni, sebab lauk ni pedas. Anak-anak tak suka makan pedas. Kalau masak lauk ni, kena masak lauk lain pulak untuk anak. […]

Hari Pertama Adam Sekolah

474 Views
Assalamualaikum dan Selamat Tahun Baru 1 Januari 2019 Adam Zafrie start darjah 1. Kedah tak ada cuti tahun baru, jadi 1 Jan tu Adam dah start sekolah dah.  Hari pertama sekolah, alhamdullillah, Adam ok. Pagi tu Daddy Adam jer yang teman Adam kat sekolah. Saya tak ikut sekali sebab Aiza belum bangun. Nak kejutkan dia, risau Aiza tu buat perangai […]

Aktiviti anak anak ketika cuti sekolah

646 Views
Assalamualaikum Sekarang ni Adam cuti panjang sebelum masuk darjah 1 tahun depan. Oleh sebab cuti dia panjang, kena pastikan Adam tu ada aktiviti ketika cuti sekolah ni, kalau tak dia tu asyik tengok TV atau nak main game kat handphone ajer! Tengok TV tu saya tak kisah sangat. Main game kat handphone tu yang saya […]

Kaison di Alor Setar

1016 Views
Assalamualaikum Nak bagitahu, Kaison dah ada di Alor Setar. Kat Aman Sentral. Tingkat 2, sebelah Parkson. Sajer la saya bagitahu kat sini, kot-kot ada orang belah utara yang suka pergi Kaison macam saya ni. Untuk yang tak tahu, Kaison ni kedai barang – barang perhiasan rumah, contohnya macam langsir, bantal, frame gambar, wallpaper, bunga bunga, […]

Barang Kelengkapan Masuk Darjah 1

1105 Views
Assalamualaikum Tahun 2019 nanti, Adam dah masuk darjah 1. Jadi kenalah sediakan apa yang patut untuk dia . Kat sini saya nak share antara barang barang kelengkapan Adam tu masuk sekolah.  Kot-kot ada ibu bapa yang masih terfikir-fikir apa barang kelengkapan untuk anak masuk darjah 1. Kami beli barang keperluan masuk sekolah ni sikit-sikit. Jadi […]

Sale 26% Vitamin C Skincare by Annona

521 Views
Assalamualaikum Nak bagitau, start dari 28/11/2018 – 30/11/2018, semua produk Annona ada diskaun 26%. Sale ni termasuk Vitamin C Skincare dan Lipstik RV. Banyak jugak diskaun 26% ni tau.  Kat sini saya senaraikan senarai harga produk Vitamin C Skincare dan Lipstik RV selepas diskaun 1) Vitamin C Serum 15ml  Harga asal : RM90.00 Harga diskaun […]

Majlis Ihtifal Adam Zafrie

716 Views
Assalamualaikum Sabtu lepas, 12/11/2-18, Majlis Ihtifal Tadika Al Azhar untuk anak-anak yang dah tamat tadika termasuklah Adam Zafrie. Majlis ni lebih  kurang majlis graduasi tu lar.  Tadika zaman sekarang pun nak ada majlis graduasi jugak.. Pagi sabtu tu kami keluar agak lewat sebenarnya. Cikgu Adam tu dah pesan, kena hantar anak sebelum pukul 8 pagi […]

Pergi Hatyai Lagi

2874 Views
Assalamualaikum Minggu lepas, kami sekeluarga pergi Hatyai lagi. Macam biasa, kami kalau pergi Hatyai naik kereta. Last pergi Hatyai tahun lepas, jadi jom lah ke Hatyai lagi, tengok  apa yang ada kat sana. hehehehe. Biasanya kami kalau pergi Thailand, kami pergi sekali dengan mertua saya. Tapi kali ni, kami pergi sendiri jer. Sebelum masuk sana, […]