Assalamualaikum..

Masa mengandungkan Adam dulu, Alhamdullilah, saya tak ada stretch mark kat perut. Sebab saya sapu Palmer’s Cocoa Butter. Saya ada cerita kat sini.  Tapi, kat peha ada sikit stretch mark, sebabnya saya tak sapu krim Palmer’s tu kat peha. Serius saya tak terfikir nak sapu kat peha, sapu kat perut dan pinggang jer. Rupa-rupanya stretch mark tu keluar kat peha lar pulak. Bila dia dah keluar, memang susah lar nak hilangkan kan.. Tak cantik dah kulit pehaku. Sobs!!

So, 2nd pregnancy ni, memang saya sapu habis kat perut, pinggang ngan peha. Harus cegah dari awal.  Tapi saya tak guna krim Palmer’s. Kali ni saya guna Tropika Mommy Belly Oil for Strecth Marks.

Tropika mommy belly oil

Tropika mommy belly oil

Saya start sapu masa awal bulan 4 hari tu. So far Alhamdullillah, tak ada stretch marks. Saya sapu kat perut, pinggang dan peha. Lepas sapu ni.. rasa moist, rasa lembut jer kulit tau.

Antara kelebihan Tropika Mommy Belly Oil untuk atasi stretch mark ketika hamil adalah:

 

Kelebihan Tropika Mommy Belly Oil

Kelebihan Tropika Mommy Belly Oil

 

Kenapa saya pilih Tropika Mommy Belly Oil?

 1. Sebab minyak ni guna bahan semulajadi – Minyak Kelapa Dara dan Pati Lemon. Tanpa pengawet dan pewangi tiruan. Tanpa bahan sintetik atau bahan kimia merbahaya. Kalau kita sapu apa-apa pada kulit, bahan tu akan meresap dalam kulit kan. So, bila sapu kat perut, akan meresap ke perut dan saya tak nak apa-apa bahan bahaya masuk ke perut dan effect pada baby. Jadi..saya pilih yang semulajadi dan selamat. Selamat pada saya dan baby dalam perut.

2.  Keluaran bumiputra. Halal. Yang ni dah tak perlu ragu-ragu lagi dah. Memang tak guna bahan meragukan. Masa guna Palmer’s dulu kan.. Suami ada tanya.. halal ke tu?? Errr… tak leh nak jawab.

3. Tak melekit. Lepas sapu oil ni, lepas 10 minit..dah tak rasa pun minyak tu kat perut. Rasa selesa jer tau.

 4. Berkesan. Ni point paling penting. So far, Alhamdullilah, memang tak ada strecth marks. Strecth marks lama kat peha tu pun pudar. Saya suka!!

5. Ada kelulusan KKM. Penting nih.

Lagi info tentang Tropika Mommy Belly Oil:

Tropika Mommy Belly Oil for Strecth Mark

Tropika Mommy Belly Oil for Strecth Mark

 

 

Kalau nak beli Tropika Mommy Belly Oil ni , boleh SMS/WASSAP saya di 012.692.2025. NO PHONE CALL PLS. 

Satu botol Tropika Mommy Belly Oil ni ada 100ml. Tahan 3-4 bulan (Bergantung pada penggunaan). Boleh start sapu masa 4 bulan kehamilan. Cara penggunaan yang disyorkan, sapu 2 kali sehari kat perut, pinggang dan peha selepas mandi.

Tapi kan, saya sapu Tropika Mommy Belly Oil ni sehari sekali jer. Biasanya saya sapu malam sebelum tidur. Sebabnya..saya malas nak sapu 2 kali sehari. Tu pun kadang-kadang langsung tak sapu, lupa. Hehehe. Waluupun tak konsisten, still tak ada strecth marks tau.   Sebab tu saya rekomen sangat Tropika Mommy Belly Oil untuk atasi strecth mark ketika hamil. Memang berkesan.

 

Kalau nak beli, boleh SMS/WASSAP saya di 012.692.2025. NO PHONE CALL PLS.