Ayuh ibu-ibu yang mengandung, kita bersenam. Kat sini saya nak share video senanam ringkas yang saya jumpa kat youtube.

Duration senaman ni lebiy kurang 30 minit. Senaman dia ringkas, dan tidak terlalu berat. Sesuai untuk ibu-ibu dalam trimester kedua – yang tengah sarat bawak perut. Masa mula-mula nak buat senaman ni, rasa sceptical lar jugak. Selamat ke aku senam ikut video nih? So, try tengok dulu senaman dia macam mana. Owh..senaman ni ringkas jer so penat sikit jer.

By the way, kat video tu guna dumbbell kan. Tapi saya tak guna pun. Tak koser tau. kang tak pasal-pasal kuar muscle lak kat lengan. (padahal malas beli dumbbell). Tak guna dumbbell pun, letih wooo.

Now, I’m doing this exercise once a week. Sometimes twice a week. Naper tak buat hari-hari? Macam biasa la..malas. Keh keh keh…