Assalamualaikum,

Baby Herbal Cream Tropika (Krim Herba Tropika) atau lebih dikenali sebagai Krim Telon Tropika ni sebenarnya krim serbaguna sebab  krim ni boleh digunakan sebagai minyak telon untuk elakkan masalah colic atau kembung perut, boleh jugak guna sebagai vicks untuk merawat masalah hingus, selsema dan batuk yang disebabkan kahak.

Secara ringkas, kegunaan Baby Herbal Cream Tropika:

  • digunakan sebagai krim telon untuk memberi kehangatan pada tubuh bayi, untuk melegakan kembung perut, membuang angin, dan melegakan colic
  • juga sebagai vicks untuk melegakan selsema, batuk dan kahak
Antara Kegunaan Krim Herba Telon Tropika

Antara Kegunaan Krim Herba Telon Tropika

Krim herba telon Tropika

Bahan utama Baby Herbal Cream Tropika (Krim Telon) adalah Minyak Kelapa Dara, Minyak Kayu Putih dan Halia:

  • Minyak Kelapa Dara-antikulat, antibaketria. Kaya dengan vitamin E. Sangat bagus untuk merawat, dan menjaga kesihatan  kulit.
  • Minyak kayu putih- antiseptik, antibakteria. Juga berkesan untuk merawat demam, selsema/kahak dan meredakan perut kembung/masuk angin.
  • Halia- mengeluarkan angin dalam badan, menghangatkan badan dan membantu penghadaman makanan.
rim Herba Telon Tropika

Bahan Utama Baby Herbal Cream Tropika

Kelebihan utama Baby Herbal Cream Tropika ni jika dibandingkan dengan minyak telon kat pasaran adalah:

  1. Minyak telon dalam bentuk cecair, mudah tumpah, kadang-kadang bila tuang kat tapak tangan, terlajak tuang, melimpah sana sini. Tapi, kalau guna Krim Herba Tropika, lebih senang. Colek sikit, kemudian gosok di perut atau tapak kaki anak. Takder tumpah-tumpah lagi.
  2.  Krim ni boleh juga digunakan sebagai ‘vicks’. Kalau anak selsema atau batuk-batuk, sapu sahaja Krim Herba Tropika pada dada atau belakang badan anak untuk redakan kahak ngan mukus dalam badan anak. InsyaAllah berkesan. Dah tak yah beli vicks kan. Guna krim herba tropika pun boleh.
  3. Krim Herba Tropika dibuat dari bahan-bahan herba semulajadi, sesuai untuk kulit bayi dan kanak-kanak. Ada sijil kelulusan KKM. Ada sijil pengesahan JAKIM.  Krim ni halal!

Krim telon herba tropika

 

Harga pasaran Baby Herbal Cream Tropika RM39.90.  Tapi saya jual dengan harga RM34 sahaja. Harga ni belum termasuk caj penghantaran yer. Untuk Semenanjung, caj penghantaran RM6. Sarawak RM9, Sabah RM10.

Cara pembelian / membuat pesanan:

  • Nak pm kat fb boleh: ZM Health and Beauty
  • Sms/wassap pun boleh: 012-6922025
  • emel pun boleh: zilamahadi@gmail.com

Dapatkan Produk Tropika yang lain dengan harga lebih murah di sini.