Majlis Ihtifal Adam Zafrie

25 Views
Assalamualaikum Sabtu lepas, 12/11/2-18, Majlis Ihtifal Tadika Al Azhar untuk anak-anak yang dah tamat tadika termasuklah Adam Zafrie. Majlis ni lebih  kurang majlis graduasi tu lar.  Tadika zaman sekarang pun nak ada majlis graduasi jugak.. Pagi sabtu tu kami keluar agak lewat sebenarnya. Cikgu Adam tu dah pesan, kena hantar anak sebelum pukul 8 pagi […]

Adam Zafrie 6th Birthday

232 Views
Assalamualaikum Ahad lepas, 3 Jun 2018 Adam Zafrie genap 6 tahun. Hari Ahad tu Aiza tiba-tiba demam panas, jadi saya dan En Suami fokus kat Aiza, terus tak teringat hari tu birthday Adam. Malam tu baru saya teringat. Tapi sebab saya dan sumai memang dah plan awal nak sambut birthday Adam lepas raya jer, jadi […]

Cerita hari sukan dan hari jadi

373 Views
Assalamualaikum Sabtu lepas hari sukan tadika Adam. Tapi saya tak pergi. En suami jer yang pergi tengok Adam bersukan. Saya malas nak ikut sebab risau Aiza tu meragam. Kadang-kadang kat tempat ramai orang ni, Aiza tu buat perangai nak berdukung jer. Tak larat lah saya nak dukung dia berjam-jam tu. Baiklah saya duduk rumah jer. […]

Rombongan tadika Adam

564 Views
Assalamualaikum Selasa lepas  tadika Adam buat aktiviti lawatan ke Petrosains dan Kilang Vitagen. Saya, suami dan Aiza join sekali. Hehehe. Mula-mula letak nama Adam jer. Bila cikgu kata ada kekosongan, laju jer saya bagitahu cikgu nak join sekali. Sebabnya rasa macam tak yakin jer nak lepaskan Adam tu pergi sendiri. Adam tu baru 5 tahun. Kang […]

Homeschooling Adam

449 Views
Assalamualaikum.. Masa kami balik Jitra baru-baru ni, Adam tu ponteng sekolah. Lama jugak lah dia tu ponteng sekolah. Dekat 2 bulan kan kami kat sana, selama tu jugaklah Adam tu tak pergi tadika. Plan asal nak hantar Adam tu kat Tadika Kemas kat sana, kira tumpang kejap lah.. tapi pihak berkenaan tak response. Sebelum kami kesana, kami […]

Jamuan raya tadika Adam

723 Views
Assalamualaikum Selagi raya belum habis, saya cerita raya jer lah yer. Hehehehe Raya ke 21, hari Jumaat lepas tadika Adam buat Jamuan Raya. Tapi konsep potluck. Anak-anak kena bawak apa-apa juadah. Pastu mak bapak semua dijemput hadir. Beraya sama-sama. Saya tataw nk buat juadah apa.. Sudahnya, saya buat puding batik jer lah. Puding ni ada […]

Adam Zafrie 5th Birthday

610 Views
Assalamualaikum Khamis lepas kami sambut birthday Adam yang ke 5. Birthday Adam 3 Jun sebenarnya, sajer sambut awal sebab 3 Jun tu kan dah puasa. Kalau sambut lepas berbuka, macam terkejar-kejar nak terawih pulak. Kalau sambut lepas terawih, risau Aiza amukan nak tidur pulak. Jadi sambut jer lah awal, sebelum puasa. Hehehe Kali ni sambut […]

Kisah Adam masuk Tadika

594 Views
Assalamualaikum Dah masuk febuari 2017. Maksudnya dh sebulan adam masuk Tadika. Nak share lah kat sini, kisah Adam masuk tadika buat kenangan. Masa first day hantar Adam tadika. Adam demam. Ikutkan memang tak nak lah hantar Adam ke tadika sebab dia demam kan. Tapi kami pergi jugak ke tadika pagi tu sebab ingatkan cikgu nak […]

Daftar Tadika Kemas untuk Adam

1159 Views
Assalamualaikum Tahun 2017 Adam dah 5 tahun. Minggu depan, 3 Januari 2017 InshaAllah Adam akan start belajar kat Tadika Kemas. Kami pilih tadika Kemas untuk Adam sebab utamanya Tadika ni dekat ngan rumah. Dalam 5 minit jer kalau naik kereta. Senang nak hantar dan amik dia nanti. Sebenarnya ada tadika lain yang lagi dekat ngan […]

Lelaki ke Perempuan?

898 Views
Assalamualaikum Masa Adam kecik-kecik dulu, kalau gi mana-mana ada jer yang tanya.. baby boy ke girl? Walaupun masa tu baju Adam kaler biru dan memang baju untuk boy, tapi saya jawab jer lah baby boy. Muka Adam memang macam girl pun masa dia baby dulu. Dengan bulu mata dia yang panjang melentik tu, memang fahamlah […]

Adam Zafrie 4th Birthday

493 Views
Assalamualaikum Jumaat lepas, 3 June 2016 Adam Zafrie dah genap 4 tahun. Alhamdullilah. Sebelum ni celebrate birthday Adam kat rumah mak saya..Tahun ni, celebrate rumah mertua pulak.. rumah Mak Tok dan Tok Wan Adam kat Jitra. Tema birthday Adam tahun ni, Boboboi. Tengok gambar pun dah tahu kan.. hahahaha. Adam siap pakai baju Boboboi, topi […]

Lebih sebulan tak update

693 Views
Assalamualaikum Sebulan lebih saya tak update blog. Ada yang dah lupakan blog ni ke? Sobs.. Bukan sengaja tak update blog, tapi modem kat rumah rosak. Jadi, takder internet kat rumah. So, saya online guna phone jer. Data 1GB jer. Mana cukup nak update blog. Saya on data pun semata-mata untuk reply wassap customer jer. Huhuhu. Tunggu orang […]