Adam Zafrie 4th Birthday

567 Views
Assalamualaikum Jumaat lepas, 3 June 2016 Adam Zafrie dah genap 4 tahun. Alhamdullilah. Sebelum ni celebrate birthday Adam kat rumah mak saya..Tahun ni, celebrate rumah mertua pulak.. rumah Mak Tok dan Tok Wan Adam kat Jitra. Tema birthday Adam tahun ni, Boboboi. Tengok gambar pun dah tahu kan.. hahahaha. Adam siap pakai baju Boboboi, topi […]

Lebih sebulan tak update

837 Views
Assalamualaikum Sebulan lebih saya tak update blog. Ada yang dah lupakan blog ni ke? Sobs.. Bukan sengaja tak update blog, tapi modem kat rumah rosak. Jadi, takder internet kat rumah. So, saya online guna phone jer. Data 1GB jer. Mana cukup nak update blog. Saya on data pun semata-mata untuk reply wassap customer jer. Huhuhu. Tunggu orang […]

My Kingdom The Parenthood, Sunway Putra Mall

3253 Views
Assalamualaikum.. Ahad lepas, somi ajak berjalan. Kesian kat Adam katanya, asyik terperuk dalam rumah. Eh.. tapi rasanya baru jer gi jalan-jalan hari tu? Pastu saya teringat, geng gojes ada share pasal tempat mainan baru untuk budak-budak; My Kingdom kat The Parenthood Sunway Putra Mall. Dalam pikiran dah expect tempat tu ramai orang, sebab pergi time […]

Aiza Zahiya 2 Months Old

715 Views
Assalamulaikum.. Isnin lepas Aiza Zahiya genap 2 bulan. Maknanya 2 bulan saya berstatus ibu anak 2.  Kadang-kadang saya memang rasa macam mimpi jer..Hehehehe. Bila umur baby 2 bulan, kena bawak gi checkup kat KK. Alhamdullilah, berat Aiza naik, BMI pun cantik. Berat Mummy pulak turun.. sama macam sebelum mengandung dulu. Ya.. itu yang kita mahu. Miyahahahaha. […]

Katil baru untuk Adam

1073 Views
Assalamualaikum.. Korang nak tahu tak.. Adam kan, time tidur, MasyaAllah lasak!! Adam tidur sekali ngan saya ngan suami. Tidur tengah-tengah. Everytime tidur, memang dia akan berputar, berpusing, menerajang, menumbuk, menyepak, menanduk..semua ada lah! Biasanya yang jadi mangsa, En Suami . Tu yang kadang-kadang, En Suami stress, dia gi tidur luar. Dah macam gaduh laki bini pulak! But […]

Anak Manja Daddy

722 Views
Assalamualaikum.. Rasanya sebelum ni saya ada mention yang Adam kemain manja ngan daddy dia kan. Walaupun saya yang mengadap Adam 24 jam, tapi Adam lebih manja dengan Daddy dia. Sebabnya, since sy pregnant anak kedua ni, serius saya tak larat nak layan kelasakan Adam. Huhuhu. Tu belum kira kejap-kejap kang mintak dukung. Manja! Adoyai..memang tak larat weh. So, […]

Shopping raya

746 Views
Assalamualaikum… Hari ni misi mencari baju melayu raya untuk Adam. Sajer cari baju raya awal-awal, kang posa dah malas nak kuar. Posa pun belum, dah menggelupur cari baju raya. Wakakakaka. Tema tahun ni, kaler hitam. Sebabnya En Somi kata tahun ni dia tak nak beli baju melayu. Dah banyak sangat baju melayu katanya. Oleh sebab nak sedondon […]

Adam Zafrie 3rd Birthday

896 Views
Assalamualaikum, 3 Jun 2015 yang lepas, Adam Zafrie genap 3 tahun. Dah 3 tahun dah manja Mummy ni.. Cepatnya!! Tak lama lagi dah nak jadi abang dah..  Sobs!! Saya memang sebak lah tiap kali tengok Adam membesar.. Ntah apa-apa jer kan.. Nowadays, Adam kemain manja ngan daddy dia. Sikit-sikit daddy, apa-apa hal daddy.. Time tidur […]

Operasi tampal wallpaper bilik Adam

8444 Views
Assalamualakum, Sabtu lepas, kami laki bini melancarkan operasi menghias bilik Adam. Hehehe. Dah lamaaaaaa sangat saya berangan nak hias bilik Adam, tercapai jugak akhirnya. Mih mih mih. Ni keadaan bilik Adam sebelum dihias Suram, muram jer rupa bilik ni. Jangan kata Adam, saya pun nyampah nak dok dalam bilik ni. Cat bilik ni dah buruk […]

Bila Adam potong rambut

900 Views
Assalamualaikum.. Masa Adam baby dulu.. rambut dia alahai, macam segan jer nak keluar. Dah lar rambut dia tu nipis, jarang pulak. jadi terpaksa biarkan rambut Adam tu panjang, sebab nak cover kulit kepala dia yang terdedah tu kan.. Gambar bawha ni masa umur Adam 7-8 bulan kot? Tak ingat dah. Gambar lama. Lepas sapu Tropika Baby Hair […]

D.I.Y Frame ABC dan Nombor untuk Adam

1626 Views
Assalamualaikum.. Semalam, akhirnya..siap jugak frame abc dan nombor untuk Adam. DI.Y jer. Dah lama plan nak buat frame ABC untuk Adam. Bahan pun dah beli lama..tapi asyik bertanguh-tangguh jer. Dari Adam baru nak kenal ABC, sampai dah hafal dan kenal ABC pun tak jugak mummy dia buatkan frame ni. Kesian Adam.. Main reason, takder mood […]

Adam Zafrie 2 Tahun 10 Bulan

690 Views
Assalamualaikum.. Adam Zafrie dah 2 tahun 10 bulan. Lagi 2 bulan Adam Zafrie genap 3 tahun. Hujung tahun kang, insyaAllah dah dapat pangkat abang. Owh..besar dah anak manja mummy nih. Sobs! Tetiba jer sebak, apsal? Saya ni kan asyik bertangguh jer update pasal perkembangan Adam. Sudahnya lupa gitu jer. Kesian Adam. So, sementara ingat ni, meh […]