Channel 106 Astro Oasis

621 Views
Assalamualaikum… TV kat umah ni kan, biasanya asyik bukak channel 637 jer lah. Channel Disney XD. Adam mana bagi tukar channel lain. Padahal bukan dia tengok sangat pun. Dia gi buat hal dia. Kalau saya or suami tukar channel, kemain lagi dia marah. Haih.. Waktu siang jer lah channel 637 tu. Which is tak kisah […]

Adam Zafrie 2 Tahun 8 Bulan

837 Views
Assalamualaikum.. Rasanya dah lama saya tak entry pasal Adam kan.. Mummy Adam ni update blog ikut mood jer kan, pastu jarang pulak citer pasal Adam. Kesian Adam. Huhuhu. Bulan ni, Febuari 2015 Adam Zafrie dah 2 tahun 8 bulan. Lagi 4 bulan genap 3 tahun.  Tapi macam sikit nau citer pasal Adam. Memory Mummy Adam ni dah lar […]

Petrosains KLCC

941 Views
Semalam cuti Deepavali, u oll berjalan kemana? Kami gi Petrosains KLCC. Asalnya mak saya ajak gi Pusat Sains Negara kat Mont Kiara tuh, tapi kan kitorang dah 2 kali gi sana.. tak mo lah pegi lagi. So, pergi Petrosains jer lah. Kuar umah kul 9 lebih, pastu gi umah mak amik mak ngan Nunu (adik bongsu […]

Susu Segar Farm Fresh untuk Adam

7827 Views
Masa umur Adam 1 tahun 9 bulan, saya start bagi Adam susu formula. Mula-mula Adam minum Susu Kambing Nina Kameng, lepas tu tukar Susu Kambing Wildan. Ada saya citer dalam blog ni sebelum ni. Boleh baca kat sini..dan sini. Adam minum Susu kambing Wildan tu, rasanya dalam 3 bulan jer kot:) Now, Adam dah tak minum […]

Adam Zafrie 2 Tahun 4 Bulan

1016 Views
Bulan 10 ni Adam Zafrie dah 2 tahun 4 bulan.. Makin besar.makin manja oiiii.. Lately, asyik mintak dukung jer.. Kejap-kejap “Dukung”, sambil tangan hulur kat kita mintak diangkat. Dia bukan kira, time saya masak pun dia mintak dukung, time sidai baju, time keluar bilik air pun mntak dukung jugak. So dukung lar kejap seminit dua..pastu letak […]

Kedai Basikal / Stroller/ Walker murah di Nilai 3

4517 Views
Semalam, hari Sabtu, saya ikut suami pergi kedai makan kawan dia kat Sepang. Nama kedai makan tu Mai Chek Mai. Bila dah gi kedai makan member, haruslah dapat makan free! Hehehe. Terima kasih banyak-banyak tau!! Alhamdullilah, sedap makanan kat situ!! Serius sedap. Saya puji bukan sebab saya dapat makan FREE.. tapi memang sedap. Pelanggan pun ramai. Saya nak […]

Terhumban, terjatuh, tersembam

746 Views
Minggu lepas macam-macam tragedi jadi kat Adam. Budak lelaki, gitulah..lasak. Tu yang dahi benjol, lebam siap hidung berdarah. Haih.. Terhumban OK..yang ni bukan salah Adam. Adam tak buat apa pun. Dia just berdiri jer dalam troli Giant. Time tu kat parking lot Mines, nak balik ke kereta. En.Suami sorong troli, saya pulak berjalan sebelah En Suami, […]

Selepas pukul 12 malam

682 Views
Sejak kebelakangan ini, hampir setiap malam, selepas pukul 12 malam saya akan diganggu sampai susah sangat nak tidur. Kadang-kadang dihimpap, ditendang, ditanduk, dilanyak dan macam-macam gangguan lagi yang saya terima. hampir tiap malam! Dah pelbagai usaha saya dan suami lakukan, tapi saya tetap diganggu hampir setiap malam terutamanya selepas 12 malam. Seram bukan? Mesti ada […]

Gian Naik Walker

464 Views
Adam dulu dapat kaki’ awal.. Masa umur dia 10 bulan lebih, dah boleh berjalan. Time tu dia dah tak heran ngan walker dia.. tak pandang pun. Now, pantang nampak walker, laju jer dia panjat naik. Heh. Dulu kemain sombong  dengan walker. Sekarang ni, asal saya simpan jer dalam bilik dia, dia tolak keluarkan  ke hall.. pastu […]

Tabiat tidur Adam

615 Views
Dah lama tak cerita pasal Adam.. nk citer pasal speeling habit Adam lah. Adam..kalau nk tidur, di takder bantal busuk, selimut busuk atau puting. Dia tak ada semua tu.. Tapi, bila dia nak tidur, Adam angkut segala macam mainan dia naik atas katil. Selagi lom tidur, selagi tu dia akan main sampai tertidur. Sanggup lar dia […]

Fishball Soup

1780 Views
Oleh sebab tataw nak cerita apa kt blog, sy share resipi fishball soup Adam lah. Sup fishball ni biasanya sy masak bila sy blur tataw nk masak apa utk Adam, atau time mmg dah takder lauk dalam peti sejuk. Hehehe. Senang jer masak sup fishball ni.. Bahan-bahan: Fishball (potong 2 atau 4) Bawang besar (dimayang) […]

3 June 2014 – Adam Zafrie 2 Years Old

484 Views
Tarikh ini, hari ini..genap umur Adam Zafrie dua tahun. Alhamdullilah..syukur..Allah beri peluang pada saya menjadi seorang ibu, pada tarikh ini 2 tahun lepas. Pengalaman melahirkan Adam Zafrie…insyaAllah akan ku ingat selalu. Adam Zafrie.. Mummy minta maaf. Lately, Mummy agak busy sampai tak sempat nak update perkembangan Adam. Adam makin bijak, makin pandai..makin banyak akalnya. Akal […]