Aiza Zahiya 3rd Birthday

31 Views
Assalamualaikum 30 September 2018, Aiza Zahiya dah genap 3 tahun.  Tapi kami celebrate birthday dia pertengahan bulan September sebab masa tu adik beradik En Suami semua balik rumah kat Jitra ni, nak buat kenduri akikah untuk anak buah yang baru lahir. Dah alang-alang ramai-ramai berkumpul kat rumah ni, kita sambut lah birthday Aiza sekali, barulah […]

Aiza kena Pneumonia

135 Views
Assalamualaikum Makin lama makin teruk sangat tahap kerajinan saya update blog ni. Huhuhu. Ada banyak benda yang saya nak cerita kat blog ni  sebenarnya, tapi saya cerita pasal Aiza kena pneumonia dulu lah. Aiza kena pneumonia August yang lepas . Rasanya berjangkit dari Adam sebab Adam tu yang demam dan batuk batuk dulu. Seminggu lebih […]

Aiza Zahiya 2nd Birthday

551 Views
Assalamualaikum Adui..lemaunya badan. Baru baik demam nih. Tapi nak update jugak blog. Takut kang lupa. nak cerita tentang birthday Aiza minggu lepas. Sabtu minggu lepas, 30 september 2017 Aiza Zahiya genap 2 tahun. Kami celebrate birthday Aiza kat rumah mak saya. Memang biasanya macam tu lah. Kami celeberate birthday anak samada kat rumah mak saya […]

Susu Kurma Farm Fresh untuk Aiza

1790 Views
Assalamualaikum Aiza sekarang dah campur minum susu lain. Sebelum ni susu badan sahaja. Sekarang dia minum susu kurma. Tapi belum fully wean off. Saya bagi susu badan time nak tidurkan dia atau dalam kereta jer. Selain dari waktu tu, saya bagi Susu Kurma Farm Fresh untuk Aiza. Saya start bagi Aiza susu kurma ni masa bulan […]

Aiza Zahiya 14 Months Old

755 Views
Assalamualaikum Aiza Zahiya dah 14 bulan. Adoyai..saya ni asyik bertangguh jer update perkembangan Aiza tau. Rasa macam banyak sangat yang termiss, lupa nak catat dlm blog nih. Huhuhu. Jadi sy update yang mana ingat jer lah. Aiza 14 bulan, ada 4 batang gigi dah. Gigi bawah depan belah kanan tumbuh masa umur dia 12 bulan. […]

Aiza Zahiya 1st Birthday

838 Views
Assalamualaikum 30 September 2016, Aiza Zahiya genap 12 bulan. Tapi baru hari ni nak cerita dalam blog. Maafkan mommy yer Aiza..mommy tak sempat. Ada jer benda kena buat. Bila dah lapang, laptop pulak buat hal. Kena format baru. Tu yang jadi lambat update kat blog. Haih.. Walaupun tak update kat blog, tak bermakna kami tak […]

Rawat Ruam Susu Aiza

1121 Views
Assalamualaikum Rasanya saya belum pernah cerita kat dalam blog ni yang aiza pernah ada masalah ruam susu kat pipi kan? Dulu Aiza ada masalah ruam susu kat pipi dia. Teruk jugak. Ruam susu Aiza ni salah satu simtom ekzema. Masa baru lahir, Aiza tak ada masalah ruam susu. Tapi lepas 2 minggu Aiza lahir, saya […]

Bayi bawah umur setahun demam

877 Views
Assalamualaikum Masa pergi Langkawi minggu lepas, Aiza demam. Sejak Aiza lahir, ni kali pertama Aiza demam. Asalnya Aiza cuma batuk selsema jer. Tak teruk sangat pun. Tak sangka masa tengah tunggu feri kat Kuala Perlis, tiba-tiba badan Aiza panas. Aiza demam. Takkan nak patah balik kan.. So kami bawak jugak lar Aiza ke Langkawi. Sampai […]

Aiza Zahiya 9 & 10 Months Old

729 Views
Assalamualaikum.. Sekejap jer Aiza Zahiya dah 10 bulan.. Serius.. memang rasa kejap sangat. Rasa macam eh? eh? biar betul… Masa umur Aiza 9 bulan, asyik bertangguh jer nak update cerita Aiza. Bila dah masuk 10 bulan baru teringat.. Haih.. asyik lupa nak update perkembangan Aiza. Jadi saya combine jer lah perkembangan Aiza 9 dan 10 […]

Aiza Zahiya 8 Months Old

620 Views
Assalamualaikum.. Aiza Zahiya dah genap 8 bulan.. Oh my.. Cepat betul masa berlalu. Masa umur dia 7 bulan, saya langsung lupa nak update perkembangan Aiza. Hah..teruk betul perangai mommy Aiza ni.. Aiza 8 bulan, dia belum pandai merangkak. Tapi..dia cukup pandai berguling kesana kemari. kalau dibiar dia kat lantai..tahu-tahu kang dah berguling ke bawah meja […]

Aiza Zahiya 5 and 6 Months Old

716 Views
Assalamualaikum.. Entah kenapa kebelakangan ni rasa macam tak cukup masa nak update blog.. sampaikan perkembangan Aiza pun tak sempat nak taip dalam blog. Kesian Aiza, masa umur dia 5 bulan saya tak update kat blog. Jadi alang-alang nak update perkemabnagn Aiza 6 bulan ni, saya cerita sekali lah perkembangan dia masa 5 bulan. Aiza Zahiya […]

Lebih sebulan tak update

726 Views
Assalamualaikum Sebulan lebih saya tak update blog. Ada yang dah lupakan blog ni ke? Sobs.. Bukan sengaja tak update blog, tapi modem kat rumah rosak. Jadi, takder internet kat rumah. So, saya online guna phone jer. Data 1GB jer. Mana cukup nak update blog. Saya on data pun semata-mata untuk reply wassap customer jer. Huhuhu. Tunggu orang […]