Aiza Zahiya 4 Months Old

788 Views
Assalamualaikum.. Aiza Zahiya dah 4 bulan. Yang sebenarnya , Aiza genap 4 bulan 30 Januari lepas.. tapi asyik bertangguh-tangguh update blog pasal Aiza..sudahnya dah tengah bulan Febuari baru nak update citer Aiza.. haih.. Aiza 4 bulan.. masih suka main air liur. Menyembur sana sini.. Selain makan tangan sendiri, Aiza suka jugak makan kain.. Apa-apa kain […]

Aiza dah sunat

1016 Views
Assalamualaikum Alhamdullilah, Aiza dah selamat disunatkan rabu lepas. Lambat sikit sunatkan Aiza sebab asyik bertangguh jer, pastu lupa. Huhuhu. Agaknya Allah nak ingatkan saya yang asyik bertangguh sunatkan Aiza, dibaginya saya batuk selsema. Huhuhuhu. Alang-alang gi klink jumpa doktor nak amik ubat batuk selsema,  kita sunatkan  Aiza sekali.   Sunatkan Aiza kat klinik  yang sama saya buat checkup […]

Aiza Zahiya 3 Months Old

865 Views
Assalamualaikum.. Aiza dah 3 bulan.. sama macam Adam, saya nak update perkembangan Aiza sebagai kenangan . Seronok bila baca balik nanti. Aiza, dah 3 bulan.. dah ada akal angkat bontot mintak didukung. Suka makan tangan sendiri . Suka main air liur sampai basah baju Perasan tak, rambut Aiza terpacak ke atas.  Ikut rambut mommy lar ni, lurus […]

Aiza Zahiya 2 Months Old

637 Views
Assalamulaikum.. Isnin lepas Aiza Zahiya genap 2 bulan. Maknanya 2 bulan saya berstatus ibu anak 2.  Kadang-kadang saya memang rasa macam mimpi jer..Hehehehe. Bila umur baby 2 bulan, kena bawak gi checkup kat KK. Alhamdullilah, berat Aiza naik, BMI pun cantik. Berat Mummy pulak turun.. sama macam sebelum mengandung dulu. Ya.. itu yang kita mahu. Miyahahahaha. […]

Kenduri Akikah dan Kesyukuran Aiza Zahiya

690 Views
Assalamualaikum.. Macam biasa, lately lambat update. Payah nau nak update sekarang. Nak cerita pasal kenduri Aiza pun bertangguh-tangguh. Sebabnya blog bermasalah tak buleh upload gambor. Nak balas komen pun tak boleh. Hampeh betul. Now baru ok blog ni. Bila dah ok, baru lah boleh saya update, tapi update ringkas jer lah. Tak boleh panjang-panjang sebab masa […]

Update ringkas

583 Views
Assalamualaikum.. Maaf, lama tak update. Eceh..macam lar ada yang tunggu ko update kan.. Perasan pulak mommy anak dua nih. Huhuhu.. Anyway, reason saya tak berupdate sebab saya dah start berpantang sendiri sejak 3 minggu lepas. Kiranya saya pantang rumah mak saya lebih kurang 2 minggu jer. Pastu balik rumah sendiri, konon nak berpantang sendiri lah. Amik ko..kelam […]

Aiza Zahiya

791 Views
Assalamualaikum.. Dah hampir 3 minggu saya bersalinkan baby girl saya. Nak tahu nama baby? Aiza Zahiya. Aiza (noble), Zahiya (beautiful). Bila translate, jadi bangsawan yang cantik??? Amboi.. over sangat maksud nama anak tu kan. Tapi kan.. sebenarnya.. nama ni bukan pilihan utama kami. Huhuhu Masa baby belum lahir, kami laki bini dah plan nak letak nama […]

Ibu anak 2

622 Views
Assalamualaikum.. Agak lama sy tak update blog.. rasanya korang dh boleh agak kan.. Hehehe Alhamdullilah, saya dah selamat melahirkan anak kedua saya minggu lepas… Baby lahir guna kekdah czer jugak.. Haru jugak lah proses baby nak keluar sebenarnya. Rasa ngeri bila ingat balik.. Anyway, adik Adam baby girl. Alhamdullilah, dah sepasang anak saya. Now, saya […]