Resepi Ayam Buttermilk

198 Views
Assalamualaikum Dah lama rasanya saya tak share resepi kan.. Jadi nak share lah resepi Ayam Buttermilk kat sini. Ayam buttermilk ni resepi kegemaran saya. Saya suka sangat masak dan makan ayam masak buttermilk ni sebab ianya sangat mudah disediakan dan rasanya sangat -sangat sedap. Memang kena dengan tekak saya. Bahan-bahan Ayam yang dipotong potong kecil. […]

Resepi Ayam Teriyaki

1070 Views
Assalamualaikum Baru-baru ni saya cuba masak ayam teriyaki. First time buat, alhamdullillah, jadi. Sedap. Resepi ayam teriyaki ni saya ikut dari sini. Jadi nak share kat sini pulak. Senang saya nak refer bila nak masak lagi ayam teriyaki. Bahan-bahan Resepi Ayam Teriyaki Isi ayam (bahagian dada) dipotong kecik-kecik. 2 atau 3 ulas bawang putih 2 inci […]

Resepi Ayam Masak Serai

2155 Views
Assalamualaikum Salah satu masalah utama mak-mak kat rumah ni kan.. Masalah nak masak apa hari ni? Walaupun punyalah banyak resepi dan aneka jenis hidangan kat Malaysia ni, tapi masa nak masak, jadi blur tak tahu nak masak apa. Saya ni tak suka masak yang renyah-renyah sangat. Saya suka masak resepi yang mudah, tapi yang penting […]

Resepi Kurma Ayam

3639 Views
Assalamualaikum Ayam masak kurma salah satu lauk feveret Adam. First time tahu dia suka makan kurma kt kedai mamak. Kemain banyak dia makan.  Bila anak dah suka, mommy pun google lah cara  masak kurma. Owh.. senang jer masak kurma ni rupanya. Lebih kurang masak sup ayam jer.. cuma kena letak rempah kurma. Jadi saya nak  […]

Resepi Ayam Kung Pao

1708 Views
Assalamualaikum… Masak apa hari ni? Ke tak tahu nak masak apa? Biasalah tu, simtom-simtom mak-mak, tak tahu nak masak apa.. Saya pun kadang-kadang termenung depan peti sejuk, tak tahu nk masak apa. Huhuhu. Korang dah pernah cuba masak Ayam Kung Pao.? Meh sini saya share resepi Ayam Kung Pao.  Mudah, cepat dan sedap. Ha.. kalau […]