Nursing Cover Buatan Sendiri

2557 Views
Assalaualaikum.. Akhirnya..finally, berjaya jugak saya siapkan nursing cover.. Time beli kain, kemain lagi bersemangat. Tapi nak menyiapkan menjahit punya lar malas. Owh..citer saya beli kain untuk buat nursing cover tu ada kat sini. Β  Inilah hasilnya: Jahitan tak berapa kemas. Orang ‘pandai’ sangat guna mesin jahit..macam ni lar. Senget-senget jahitan. Eii…malu kalau ada yang belek […]

Set tilam baby

2367 Views
Assalamualaikum InsyaAllah, tak lama lagi dapat jumpa baby dalam perut. Preparation sambut baby almost complete. Saya dan Encik Suami tak beli banyak sangat barang baby. Yang mana perlu jer kami beli awal. Tu pun sekadar mencukupi. Tak mo beli banyak-banyak. . Yang penting, ada. Lepas baby lahir nanti baru beli lagi. Tambah mana yang kurang. […]

Baby & Kids Products Clearance Sale

439 Views
Kenapakah..kenapakah??? Last week saya balik rumah mak saya..tapi takder sale barang-barang baby. 5 hari saya dok lepak sajer-sajer kat rumah mak tataw nak pegi mana.. Bila saya dah balik umah sendiri..elok jer ada sale barang bayi yang sangat-sangat dekat dengan umah mak saya. 5 minit drive jer. Argh! Menci!Β  Takkan saya nak ajak En Suami […]

Nappy Liner

1364 Views
Whenever I talked to my sis on the phone, mesti dia akan tanya barang baby dah beli belum? AndΒ  everytime dia teringat apa-apa benda yang kena beli..she will give me a call. This afternoon pun sama. Today, dia kata jangan lupa beli nappy liner. My Sis: Jangan lupa beli nappy liner sekali. Saya: Aik..aku bukan […]

Mandikan bayi

1278 Views
Assalamualaikum… Ewah..tajuk. Macam baby tu dah kuar dari perut jer kan. Ada 3 bulan lagi.. Dah ready ke?? Agagagaga. Since I am a first time mother, maka semua benda yang related to baby is new to me. So, sibuk lar cari tutorial apa-apa kaedah yang boleh dipraktikkan bila bayi dah lahir nanti. Salah satunya, cara […]

Barut baby

1411 Views
Barut bayi penting lagi-lagi for newborn baby. Kenapa penting? Untuk mengelakkan perut baby masuk angin/kembung perut. Ada sesetengah ibu yang pakaikan barut sampai ke dada baby so that dada baby tak sejuk. First time saya beli barut baby, time kakak bersalin dulu. Dia pantang kat umah mak, then dia kena bebel ngan mak sebab barut […]

NeuroGain PB

9470 Views
Sejak mengandung ni, saya memang suka bloghopping and blogshopping juger. Tapi saya tak mo citer pasal shopping disini. Tu cerita lain. Saya nak cerita tentang NeuroGain PB – hasil saya lompat-lompat blog dan forum ibu-ibu mengandung. NeuroGain PB ni Dietary Supplement yang sesuai diambil oleh wanita mengandung dan yang menyusukan anak. Macam mana ghupa dia? […]