Dian’z Vit C & E

3026 Views
Assalamualaikum.. Hari ni saya tak berapa banyak kerja, mood malas pun tengah tidur agaknya. Jadi leh lar update blog kejap. Hehehehe..  Saya nak citer pasal supplement yang saya ambil untuk preggy kali kedua ni.. Dulu masa mengandungkan Adam, saya makan supplement yang KK Jitra bagi jer. Banyak jugak lar supplement yg nurse KK bagi; asid […]

Rawat Masalah Keputihan dengan Sireh Lovely Care

4050 Views
[entry khas untuk wanita]   Assalamualaikum korang… sy nak share cucian wanita yang saya rekomen sangat-sangat untuk jaga kesihatan dan kebersihan bahagian intim wanita – Sireh Lovely Care Umunya, wanita memang selalu mengalami masalah keputihan, samada normal atau tak. Macam mana nak tahu keputihan korang tu normal ke tak? Keputihan normal: Lendir yang keluar dari Miss […]

Review Bedak Chriszen

8102 Views
September lepas saya ada mentioned saya beli bedak Chriszen kan. Guess what? Bedak tu ada lagi..lom habis.. Dah almost 4 bulan, baru separuh luak kot.. . Saya kan surirumah, jarang keluar rumah.. Jadinya, memang sesekali jer lah saya pakai Chriszen ni. Pastu everytime guna bedak ni, saya guna sikit-sikit jer. Light-light gitu…sebab saya tak suka […]

Ephyra Murah

2282 Views
Assalamualaikum Sekarang saya jual Ephyra jugak. Lebih murah dari harga pasaran.. Ha..suka tak? suka tak? Sebelum ni kan saya ada review kolagen Ephyra, Secret Skin White dan Satin Skinz kan? Dalam review tu saya kata harga Ephyra agak mahal kan..? Guess what…? Now stokis saya salah satu stokis yang jual Ephyra, and of course as her […]

Ephyra VS Satin Skinz VS Secret Skin White Kawaii Collagen

7934 Views
Ada banyak kolagen kat pasaran. tapi baru 3 jenis yang saya dah cuba;  Ephyra, Satin Skinz dan secret skin white kawaii collagen. Bila umur dah 30++  ni kan, memang dah tak boleh nak lari dari tanda-tanda penuaan. Tapi, bukan itu punca utama saya ambil collagen. Ephyra Collagen Collagen pertama yang saya ambil, Ephyra. Masa tu Ramadhan 2013. Time […]

Secret Skin White Kawaii Collagen Murah!!

1036 Views
Semalam saya gi kedai stokis beli produk Tropika untuk customer. Alang-alang gi sana, saya beli sekali Secret Skin White Kawaii Collagen ngan bedak Chriszen. Dua-dua produk ni first time beli and nak tengok best ke tak.. Anyway, bila staff stokis tu pack barang, kemain banyak lagi benda dia masukkan dalam plastik. Memula dia masukkan Secret Skin […]

Salon Rambut Muslimah

3261 Views
Bila rambut dah panjang mengurai, pastu ‘rajin’ sangat bela..hasilnya memang menawan. Rambut pulak jenis tebal, panjang dan lurus.. Ha.. memang ‘elok’ sangat lar rupa dia bila ‘rajin sangat belek rambut. Rambut saya lebih kurang macam dalam gambar tu lah. Bila ada anak kecik ni kan..memang rasa tak sempat sangat nak jaga rambut betul-betul. Dapat shampoo […]

Kenal pasti punca jerawat

1714 Views
Saya sekarang tengah stress dengan jerawat. Urgh.. tensi lah. Tempat yang sama jer dia muncul, area dagu dengan sekitar bawah mulut. Bila guna produk Secret Leaf, Alhamdullilah parut jerawat cepat jer hilang… Tapi, sementara nak tunggu jerawat tu hilang, memang meroyan lah! Sebab tu lah sekarang ni kalau amik gambar, semua jarak jauh. Takder dah nak […]

Floral Mask Dian Pixy Murah

1045 Views
Iklan facial Mask pulak Kat sini ada yang guna  Floral Mask Dian’z / Dian Pixy ni? Ala…mask yang kaler purple bau lavendar tuh. Sedap bau dia.. yang paling penting, lepas pakai mask, kulit rasa tegang dan bersih. Maunya tak bersih, habis tertanggal semua sel kulit mati, blackheads dan whiteheads semua. Oleh sebab Floral Mask Dian Pixy ni […]

Review Skincare Secretleaf

7150 Views
Assalamualaikum.. Nak tahu tak? Bila umur saya makin banyak ni, saya bermasalah jerawat. Ntah apa kena ntah..  Zaman muda-muda dulu..Elok jer kulit bebas jerawat. Eceh!! Tipu lar kalau langsung tak der jerawat.. Ada jugak, cuma jarang sangat lar jerawat tu muncul. Kalau muncul pun paling banyak 2 biji. Tu pun tak besar mana, masih leh […]

I-city dan NYX

705 Views
Last Friday kami ke I-City lagi. Kali ni pergi sana sebab my MIL nak masuk Red Carpet Wax Museum dan Trick Art Museum. Layan…. Tahun lepas kami 3 beranak jer pergi, time tu tiket masuk Wax Museum ni mahal giler. RM80 sorang. Pejam mata jer lar bayar RM160 utk laki bini. But now tiket dia […]