My Kingdom The Parenthood, Sunway Putra Mall

3121 Views
Assalamualaikum.. Ahad lepas, somi ajak berjalan. Kesian kat Adam katanya, asyik terperuk dalam rumah. Eh.. tapi rasanya baru jer gi jalan-jalan hari tu? Pastu saya teringat, geng gojes ada share pasal tempat mainan baru untuk budak-budak; My Kingdom kat The Parenthood Sunway Putra Mall. Dalam pikiran dah expect tempat tu ramai orang, sebab pergi time […]

Kesana kemari

845 Views
Assalamualaikum.. Mentang-mentang dah habis pantang, memang saya berjalan kesana kemari jer lah. Hehehe Tapi bukan jalan saja suka-suka.. berjalan bersebab.. Isnin lepas, berjalan ke KLIA, hantar mak, ayah, makcik dan pakcik saya pergi umrah. Dah lama mak sebut-sebut nak pergi umrah.. Alhamdullillah. Allah makbulkan. Pakcik baju purple tu, saya tak kenal pun. Adik saya yang ambil gambar […]

Aiza Zahiya 2 Months Old

662 Views
Assalamulaikum.. Isnin lepas Aiza Zahiya genap 2 bulan. Maknanya 2 bulan saya berstatus ibu anak 2.  Kadang-kadang saya memang rasa macam mimpi jer..Hehehehe. Bila umur baby 2 bulan, kena bawak gi checkup kat KK. Alhamdullilah, berat Aiza naik, BMI pun cantik. Berat Mummy pulak turun.. sama macam sebelum mengandung dulu. Ya.. itu yang kita mahu. Miyahahahaha. […]

Celebrate 33th Birthday

909 Views
Assalamualaikum.. Update ringkas jer nih. Ai is busy. Hehehe. Tapi nak jugak  citer kat sini, kalau tak nanti lupa kenangan celebrate birthday. hehehe Last week, 19 November birthday saya yang ke 33. Ya..33 tahun. Dah tua makcik ni tau! Masa tu saya kat Jitra lagi..jadi celebrate dengan keluarga mertua. Mertua saya yang belikan kek, sediakan makan-makan […]

Kenduri Akikah dan Kesyukuran Aiza Zahiya

707 Views
Assalamualaikum.. Macam biasa, lately lambat update. Payah nau nak update sekarang. Nak cerita pasal kenduri Aiza pun bertangguh-tangguh. Sebabnya blog bermasalah tak buleh upload gambor. Nak balas komen pun tak boleh. Hampeh betul. Now baru ok blog ni. Bila dah ok, baru lah boleh saya update, tapi update ringkas jer lah. Tak boleh panjang-panjang sebab masa […]

Update ringkas

604 Views
Assalamualaikum.. Maaf, lama tak update. Eceh..macam lar ada yang tunggu ko update kan.. Perasan pulak mommy anak dua nih. Huhuhu.. Anyway, reason saya tak berupdate sebab saya dah start berpantang sendiri sejak 3 minggu lepas. Kiranya saya pantang rumah mak saya lebih kurang 2 minggu jer. Pastu balik rumah sendiri, konon nak berpantang sendiri lah. Amik ko..kelam […]

Aiza Zahiya

821 Views
Assalamualaikum.. Dah hampir 3 minggu saya bersalinkan baby girl saya. Nak tahu nama baby? Aiza Zahiya. Aiza (noble), Zahiya (beautiful). Bila translate, jadi bangsawan yang cantik??? Amboi.. over sangat maksud nama anak tu kan. Tapi kan.. sebenarnya.. nama ni bukan pilihan utama kami. Huhuhu Masa baby belum lahir, kami laki bini dah plan nak letak nama […]

Ibu anak 2

648 Views
Assalamualaikum.. Agak lama sy tak update blog.. rasanya korang dh boleh agak kan.. Hehehe Alhamdullilah, saya dah selamat melahirkan anak kedua saya minggu lepas… Baby lahir guna kekdah czer jugak.. Haru jugak lah proses baby nak keluar sebenarnya. Rasa ngeri bila ingat balik.. Anyway, adik Adam baby girl. Alhamdullilah, dah sepasang anak saya. Now, saya […]

Sempat sambut raya haji

878 Views
Assalamualaikum.. Hari ni kandungan saya dah 41 minggu 1 hari.. Baby masih seronok bergolek-golek dalam perut. Tak mo keluar. Haih… Alhamdulllah, sempat saya sambut Raya Haji. Masa doktor bagitahu EDD 20 September, saya pun check kat kalendar. Owh, beranak before raya haji. . Tak sempat nak sambut raya haji lar nampaknya. Tapi tu lar..tarikh tu jangkaan doktor […]

Dah 40 minggu

1856 Views
Assalamualaikum.. Cak!! Ada yang ingat saya dah bersalin ke? Belum lagi…Hehehe. EDD patutnya ahad lepas, 20hb September.. Tapi baby belum nak keluar lagi. Nak dok dalam perut mommy dia lagi. So..here I am, 40 minggu mengandung, menaip blog dengan perut memboyot kehadapan. Last week, 1 family demam. Start dengan Adam.  Biasanya Adam demam sehari dua jer.. […]

Katil baru untuk Adam

1005 Views
Assalamualaikum.. Korang nak tahu tak.. Adam kan, time tidur, MasyaAllah lasak!! Adam tidur sekali ngan saya ngan suami. Tidur tengah-tengah. Everytime tidur, memang dia akan berputar, berpusing, menerajang, menumbuk, menyepak, menanduk..semua ada lah! Biasanya yang jadi mangsa, En Suami . Tu yang kadang-kadang, En Suami stress, dia gi tidur luar. Dah macam gaduh laki bini pulak! But […]

Cuti Bersalin

1393 Views
Assalamualaikum.. Ada beberapa readers/customer  tanya saya, “Sis nanti lepas bersalin tak ambil order ke?” Ya adik-adik comel, kakak-kakak sayang..  Lepas bersalin nanti, saya cuti. Close order. Suri rumah pun nak ada cuti bersalin jugak. Hehehehe. Tapi, inshaAllah tak lama.  Dalam 2 -3 minggu macam tu. Asalnya, nak cuti rehat sebulan, tapi kesian pulak kat customer. […]