Tak tahu nak bersalin kat mana

2232 Views
Assalamualaikum.. Korang tahu kan.. saya dah sarat mengandung 9 bulan. Senang cerita, dah tunggu hari jer. Tapi, saya tak tahu lagi nak bersalin kat mana… Plan asal, nak bersalin kat Hospital Columbia Asia.. tapi kos dia.. pergh!! Bersalin normal pun kena standby Rm5K.. kalau tiba-tiba kena operate czer, memang mencanak-canak mahal lah. 8K – 10K!! Then, tukar ke […]

Minggu checkup sana sini

1033 Views
Assalamualaikum.. Lately sy asyik cerita pasal pregnancy jer kan? Maaflah kalau ada yang bosan.. lagi dekat nak bersalin ni, memang tu jer yang saya fikirkan.. Ada jer aktiviti lain yang saya buat, lagi2 kita baru lepas sambut syawal kan.. memang ada cerita open house tu semua..tapi entah..tak rasa nak share kat blog.. nak citer pasal […]

Checkup 8 bulan

2188 Views
Assalamualaikum.. Hari ni saya gi checkup 8 bulan..tp bukan kat klinik yang saya biasa pegi tu.. Kali ni checkup dekat Hospital Columbia Asia, Cheras. Saya plan bersalin kat hospital tu, jadi kena lah pegi jumpa Gynae kat situ. Alang-alang jumpa Gynae, wat lah checkup lar sekali kan.. Hospital ni dekat sangat dengan rumah, dalam 10 […]

Puasa Ketika Hamil 7 bulan

584 Views
Assalamualaikum.. Hari ni dah masuk 26 Ramadhan 1436 hijrah. Maknanya, dah 26 hari jugaklah umat Islam berpuasa. Mummy Adam pulak dah 31 minggu preggy atau nak senang kira, dah 7 bulan… Agak-agak sampai hari ni, cukup ke 26 hari mummy Adam puasa? Jawapannya, tak.. Tak cukup 26 hari. Balik dari Kedah minggu lepas, totally flat. Terlalu penat. Jumaat,  travel dari […]

Kena langgar di traffic light

707 Views
Assalamualaikum.. Pagi tadi saya ada publish post tentang kecuaian/kelalaian/pengabaian pesakit oleh hospital pakar swasta yang rawat abah (FIL). Tapi post tu saya remove sebab kami plan nak ambil tindakan undang-undang. So.. selagi benda ni tak settle, saya tak nak sentuh pasal hal tu. Sebabnya, saya tak nak pihak hospital gunakan post yang saya publish sebagai […]

Anak Manja Daddy

698 Views
Assalamualaikum.. Rasanya sebelum ni saya ada mention yang Adam kemain manja ngan daddy dia kan. Walaupun saya yang mengadap Adam 24 jam, tapi Adam lebih manja dengan Daddy dia. Sebabnya, since sy pregnant anak kedua ni, serius saya tak larat nak layan kelasakan Adam. Huhuhu. Tu belum kira kejap-kejap kang mintak dukung. Manja! Adoyai..memang tak larat weh. So, […]

Hampir seminggu tak online

531 Views
Assalamualaikum.. Seminggu saya tak jenguk blog. Kesana kemari, uruskan itu ini. Sekarang ni, saya ada kat Jitra, kat rumah mertua.  Dah hampir seminggu kat sini. Memang tak sempat langsung jenguk blog. Jangan kata blog, fb pun jarang-jarang on. Saya cuma sempat reply pm customer kat page, sms dengan wassap jer lah. Kalau order dari customer, memang saya […]

Maaf, tiada pengeposan minggu ini.

757 Views
Assalamualaikum.. Minggu ni saya agak down sedikit. Sebabnya, minggu ni barang customer saya tak dapat dipos macam biasa. Huhuhu Tak tahu korang perasan ke tak, yang khabarnya KKM dan Kastam tengah buat operasi kat Pejabat Pos Laju dan Courier (syknet, gdex, citylink dll). Diorang akan bukak parcel yang orang pos, untuk check samada barang yang […]

Shopping raya

700 Views
Assalamualaikum… Hari ni misi mencari baju melayu raya untuk Adam. Sajer cari baju raya awal-awal, kang posa dah malas nak kuar. Posa pun belum, dah menggelupur cari baju raya. Wakakakaka. Tema tahun ni, kaler hitam. Sebabnya En Somi kata tahun ni dia tak nak beli baju melayu. Dah banyak sangat baju melayu katanya. Oleh sebab nak sedondon […]

Bila Adam potong rambut

839 Views
Assalamualaikum.. Masa Adam baby dulu.. rambut dia alahai, macam segan jer nak keluar. Dah lar rambut dia tu nipis, jarang pulak. jadi terpaksa biarkan rambut Adam tu panjang, sebab nak cover kulit kepala dia yang terdedah tu kan.. Gambar bawha ni masa umur Adam 7-8 bulan kot? Tak ingat dah. Gambar lama. Lepas sapu Tropika Baby Hair […]

Kisah cuti 3 hari

858 Views
Asalamualaikum.. Kisah cuti 3 hari lepas. Kebanyakan yang keja kat KL cuti 4 hari kan? Tapi somi saya cuti 3 hari jer. Sebabnya, jadual kerja dia ikut jadual HQ dia kt Dubai sana. Keja Ahad-Khamis. Jumaat Sabtu cuti. So, kalau public holiday jatuh hari ahad, dia just cuti ahad jer lah. Isnin kena kerja macam […]

Sabtu – Hari makan sedap

994 Views
Assalamualaikum.. Last saturday, hari yang paling banyak makanan sedap masuk dalam mulut. Hehehe Tengah hari sabtu tu, kami laki bini ngan Adam pegi soft launch Dolceryna Cafe Boutique. Butik ni kat Sri Gombak. Sampai sana round 1.00pm. Fuh.. dah ramai orang. Kat butik ni, jumpa geng gojes Kak Amy, Safura, Mimi ngan tuan punya butik, Eira. Hehehe. […]