Adam – 3 months old

558 Views
Alhamdullilah..Isnin lepas, 3 September 2012, Adam Zafrie bin Ahmad Safwan dah 3 bulan dah… Adam dah pandai sembang-sembang..gelak-gelak.. Dak kecik ni tak mo sembang sorang-sorang.. Kena layan dia sembang-sembang… Kalau tak der yang melayan, dia merajuk, nangis! Manja betul! Nak tengok rupa budak kecik ni sembang-sembang?? Riuh rendah Dak kecik ni kalau sembang, bukan mulut […]

Adam kena cukur lagi..

732 Views
Raya keempat, baby Adam kena cukur rambut lagi…kenapa saya kata lagi? Sebab masa dalam pantang hari tu, rambut Adam dah habis dicukur oleh bidan kampung. Botak licin terus. Balik kampung belah mak raya ni, nenek saya buat majlis marhaban cukur jambul untuk baby Adam…Kira moyang sponsor kenduri untuk cicit dia lar ni… dah ada orang […]

Eh! Dah nak raya?

559 Views
Lagi 4 atau 5 hari lg nak raya… preparation kawan-kawan yg baca blog ni macam mana? Dah ready semuanya? Preparation raya saya tahun ni.. Errr…. Baju raya Adam? Ada lar 5,6 pasang…tapi macam tak cukup jer.. Uih…baju anak kena diutamakan.. Baju mummy Adam? Sepasang. Tu pun cari last minit. Seb baik ada saiz lagi.   Daddy […]

Maternity Shoot

1404 Views
Posing-posing time nak masuk 8 bulan mengandung ni memang penat..tapi berbaloi. Sebab ia akan jadi kenangan untuk saya, En Suami dan soon-to-be-born baby. Kalau orang lain, siap ada diari,  ada jurnal harian time mengandung.. tapi saya yang malas ni, takder. Menyesal pulak tak jot down every single moments and experience during my first pregnancy nih. […]