Family Day di Pulau Tuba Langkawi

Assalamualaikum.. Dah sebulan saya tak update blog. Dan hampir sebulan jugaklah saya tak jeguk blog ni. Tu yang lambat sangat saya reply komen-komen. Maaf sangat. Puncanya,saya malas. Hahaha. Pastu internet rumah ni buat hal. Tak ada connection langsung. Tu yang terus ke laut mood nak update blog. Now, internet dah ok, mood nak blogging pun dah […]

Jalan-jalan ke Melaka

Assalamualaikum Rabu dan khamis lepas kami 1 family jalan-jalan ke Melaka. Sajer pergi masa hari bekerja, sebab nak elak jem dan overcrowded. Melaka time weekend dan public holiday sesak ya ampun. Sebab tu lah kami pergi hari bekerja, santai dan relax jer berjalan kat Melaka tu. Tak jem. Syok jer jalan-jalan. Oleh sebab pergi Melaka […]

The Parenthood Playland Sunway Pyramid

Assalamualaikum Ahad lepas kami ke The Parenthood Playland, Sunway Pyramid. The Parenthood Playland ni indoor playground. Sebelum ni kami pernah pergi The Parenthood Playland kat Sunway Putra Mall. Ada saya cerita kat sini. Kali ni sajer nak pergi yang kat Sunway Pyramid, lagipun dah lama tak ke sana. Dah lebih 5 tahun rasanya tak pergi […]

Pesta lampu di The Mines

Assalamualaikum… Kat The Mines, kat belah belakang, ada pesta lampu tau. Tempat ni lebih kurang macam I-City kat Shah Alam tu la.. Tapi pesta lampu di The Mines ni, nama dia The UNITY.ASEAN Lantern & Music Show. Tempat ni dibuat bersempena minggu Asean kat Malaysia tahun lepas. Tapi sampai tahun ni,ada lagi pesta lampu tu. Walaupun Mines ni sekangkang […]

Cuti panjang

Assalamualaikum… Cuti panjang minggu lepas, korang gi mana? Saya tak gi mana-mana..dok umah jer. Hehehe Saya ngan somi memang macam ni, time cuti panjang biasanya dok umah jer. Kalau berjalan pun, around KL jer..sebab time ni lah KL lapang. Best woo jalan-jalan kat KL time cuti panjang, tak jem. Cer kalau gi Melaka..Fuh!! Padat. Pack. Crowded. Jem […]

Kesana kemari

Assalamualaikum.. Mentang-mentang dah habis pantang, memang saya berjalan kesana kemari jer lah. Hehehe Tapi bukan jalan saja suka-suka.. berjalan bersebab.. Isnin lepas, berjalan ke KLIA, hantar mak, ayah, makcik dan pakcik saya pergi umrah. Dah lama mak sebut-sebut nak pergi umrah.. Alhamdullillah. Allah makbulkan. Pakcik baju purple tu, saya tak kenal pun. Adik saya yang ambil gambar […]

Aiza Zahiya 2 Months Old

Assalamulaikum.. Isnin lepas Aiza Zahiya genap 2 bulan. Maknanya 2 bulan saya berstatus ibu anak 2.  Kadang-kadang saya memang rasa macam mimpi jer..Hehehehe. Bila umur baby 2 bulan, kena bawak gi checkup kat KK. Alhamdullilah, berat Aiza naik, BMI pun cantik. Berat Mummy pulak turun.. sama macam sebelum mengandung dulu. Ya.. itu yang kita mahu. Miyahahahaha. […]

Celebrate 33th Birthday

Assalamualaikum.. Update ringkas jer nih. Ai is busy. Hehehe. Tapi nak jugak  citer kat sini, kalau tak nanti lupa kenangan celebrate birthday. hehehe Last week, 19 November birthday saya yang ke 33. Ya..33 tahun. Dah tua makcik ni tau! Masa tu saya kat Jitra lagi..jadi celebrate dengan keluarga mertua. Mertua saya yang belikan kek, sediakan makan-makan […]

Kenduri Akikah dan Kesyukuran Aiza Zahiya

Assalamualaikum.. Macam biasa, lately lambat update. Payah nau nak update sekarang. Nak cerita pasal kenduri Aiza pun bertangguh-tangguh. Sebabnya blog bermasalah tak buleh upload gambor. Nak balas komen pun tak boleh. Hampeh betul. Now baru ok blog ni. Bila dah ok, baru lah boleh saya update, tapi update ringkas jer lah. Tak boleh panjang-panjang sebab masa […]

Sempat sambut raya haji

Assalamualaikum.. Hari ni kandungan saya dah 41 minggu 1 hari.. Baby masih seronok bergolek-golek dalam perut. Tak mo keluar. Haih… Alhamdulllah, sempat saya sambut Raya Haji. Masa doktor bagitahu EDD 20 September, saya pun check kat kalendar. Owh, beranak before raya haji. . Tak sempat nak sambut raya haji lar nampaknya. Tapi tu lar..tarikh tu jangkaan doktor […]

Dah 40 minggu

Assalamualaikum.. Cak!! Ada yang ingat saya dah bersalin ke? Belum lagi…Hehehe. EDD patutnya ahad lepas, 20hb September.. Tapi baby belum nak keluar lagi. Nak dok dalam perut mommy dia lagi. So..here I am, 40 minggu mengandung, menaip blog dengan perut memboyot kehadapan. Last week, 1 family demam. Start dengan Adam.  Biasanya Adam demam sehari dua jer.. […]

Cerita Raya 2015

Assalamualaikum.. Dah seminggu kita menyambut Syawal. Rasanya belum terlambat untuk saya ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk pembaca blog ni. Maaf, agak lewat wish raya sebab kesihatan tak berapa baik. Sekarang ni pun, ntah lah kenapa, tulang pinggul saya sakit, susah sangat nak bergerak kesana kemari. Tataw lah, sebab saya salah duduk kah? salah urat kah? Nak […]