Hampir seminggu tak online

631 Views
Assalamualaikum.. Seminggu saya tak jenguk blog. Kesana kemari, uruskan itu ini. Sekarang ni, saya ada kat Jitra, kat rumah mertua.  Dah hampir seminggu kat sini. Memang tak sempat langsung jenguk blog. Jangan kata blog, fb pun jarang-jarang on. Saya cuma sempat reply pm customer kat page, sms dengan wassap jer lah. Kalau order dari customer, memang saya […]

Kehilangan

989 Views
Assalamualaikum.. Rabu lepas, 13 Mei 2015, pukul 10.40 pagi, atuk saya kembali ke pangkuan-Nya. Sukar untuk saya menaip etry ini.. saya tak tahu nak mula dari mana.. cuba mengibas kembali kenangan bersama arwah dan saat-saat akhir bersamanya, memang terlalu sukar. Kehilangan Atuk, kami panggil embah laki cukup beri kesan kepada kami. Jadi, saya akan ringkaskan […]

Kisah cuti 3 hari

1032 Views
Asalamualaikum.. Kisah cuti 3 hari lepas. Kebanyakan yang keja kat KL cuti 4 hari kan? Tapi somi saya cuti 3 hari jer. Sebabnya, jadual kerja dia ikut jadual HQ dia kt Dubai sana. Keja Ahad-Khamis. Jumaat Sabtu cuti. So, kalau public holiday jatuh hari ahad, dia just cuti ahad jer lah. Isnin kena kerja macam […]

Kenduri Adik Ipar Di Jitra

1159 Views
Assalamualaikum.. Last week kenduri adik ipar kembar di Jitra. Bila kata kembar ni maknanya ada dua pasang pengantin lah. Adik iparku yang kembar ni both lelaki. Majlis belah pompuan dah settle bulan 2 ngan awal bulan 3 lepas. So yang tinggal majlis resepsi belah lelaki, which is our side. Alhamdullillah..majlis berjalan lancar. Majlis bermula malam rabu. […]

Kenduri Dikwan di Bandar Seri Damansara

568 Views
Assalamualaikum.. Last 2 weeks saya cerita kenduri Angah (adik ipar) kat Sik, Kedah. Last week, kenduri adik kembar si Angah ni pulak, Dik Wan. Majlis dibuat kat Bdr Seri Damansara, selama 2 hari. Hari sabtu, nikah. Ahad sanding. So berulang alik kami weekend lepas ke Bandar Seri Damansara. Familiy mertua dan saudara mara En Suami stay […]

Majlis Nikah Angah di Sik, Kedah

772 Views
Assalamualaikum.. Cuti raya cina lepas, kami balik Jitra, Kedah. Kami gerak  pagi Khamis, pukul 10 pagi, pukul 8 malam baru sampai Jitra. 10 jam perjalanan..Bosan, penat, letih, semua ada! Adam pun merengek dalam kereta sebab bosan dan penat. Jem teruk dari KL – Perak. Lepas Kuala Kangsar baru clear. Sigh…  Plan asal nak gerak lepas subuh, tapi kami […]

Kenduri Akikah

1424 Views
Alhamdullillah, sabtu lepas selamat berlangsung kenduri akikah Adam dan sepupu-sepupu Adam. Kitorang adik-beradik pakat buat akikah anak-anak  sekali. Tumbang lembu sekor. Buat kenduri kat rumah mak kat Serdang Jaya. Mia Aminah dan Ahmad Harith tu anak kembar saya. Mikail Harraz tu anak adik saya. Adam Zafrie tu..ehem! Anak saya lah. Hehehe. Pagi kenduri tu, ada majlis […]

Meminang

997 Views
Seminggu dua ni saya agak busy. Suri rumah pun busy kah? Eh..haruslah busy, sebab hari-hari kena menyapu, mengemas, memasak, basuh pinggan, basuh baju, sidai baju, lipat baju, mengemop lantai, basuh bilik air, basuh balkoni, bagi makan Adam, mandikan Adam pastu  layan Adam main pulak..  Heh! Letih. Tapi lately  extra busy sikit sebab kami laki bini dok sibuk […]

Family Day di Lumut, Perak

4167 Views
Assalamualaikum Weekend lepas, kami ada Family Day di Lumut Perak. Saudara mara  dari Kedah datang Perak naik 1 biji bas dan 2 biji kerata. Diorang sampai lebih awal. Petang khamis tu diorang dah gerak dari Kedah. Pukul 2 pagi kot diorang dah sampai Sitiawan, Perak. Kami jer yang lambat. Lepas Subuh pagi Jumaat baru keluar umah. […]

Mangrove Tour, Kilim Geoforest Park Langkawi

1864 Views
Assalamualaikum Ini adalah entry yang paling liat sangat nak buat. Asyik bertangguh-tangguh. Tapi nak buat jugak sebab ini adalah kenangan dan juga as reference untuk diri sendiri dan juga kepada sesiapa yang cari maklumat pasal Mangrove Tour, Kilim Geoforest Park Langkawi. (Jangan malas sangat lah Mummy Adam oiii!) Ok..here goes: Raya lepas, saya beraya kat Langkawi, kampung […]

Cerita Cuti Tahun Baru Cina Kami

1013 Views
Update ringkas cerita cuti Tahun Baru Cina. Kami sekeluarga gi jenjalan, sekali ngan family mertua. My parents in law, adik-adik ipar, sepupu, datang umah time cuti raya cina baru-baru ni. Takkan nak lepak umah sesaja. Moh ler kita jalan-jalan. Jumaat (31.1.2014) Bertolak ke PD petang Jumaat.  Oleh sebab rakyat ramai (9 org termasuk Adam), maka […]

Family Photoshoot

720 Views
Dah lama berangan nak buat family photoshoot. Akhirnya tercapai jugak impian. Hehehe. Amik gambar kat studio , senang nak posing-posing sambil layan budak Adam tuh.. Shoot kat Sweetlite Creation, kat Wangsa Maju. Kalau tak sebab nak photoshoot nih, memang kami laki bini tak sampai Wangsa Maju. Huhuhu. Nampak benar ‘rajin’ berjalan kan… wakakakaka. Sesi photoshoot […]