Susu Kambing Nanomilkz

590 Views
Assalamualaikum.. Bila saya check statistik blog ni, ramai jugak yang masuk blog ni untuk cari info tentang susu kambing. Post yang biasa orang baca, post pasal susu kambing Nina Kameng dan Susu Kambing Wildan tu. Ok, now, saya nak cerita pasal Susu Kambing Nanomilkz pulak. Waktu saya taip post ni,rasanya belum ramai lagi yang tahu […]

Senaman Ketika Mengandung

900 Views
Assalamualaikum.. Saya nak share sikit, aktiviti senaman yang saya buat masa mengandungkan anak kedua ni. Masa mengandungkan Adam dulu pun, saya bersenam jugak. Masa tu saya senam refer video kat youtube. Now video tu dah tak available dah. Org yang upload tu dah remove kot.. So now saya refer kat gambar yang orang share kat […]

Sakit Pinggul di Trimester Ketiga Kehamilan

1493 Views
Assalamualaikum Saya nak share sikit masalah sakit pinggul/ sakit bontot yang saya alami sekarang. Saya start rasa sakit pinggul ni, bila kandungan masuk trimester ketiga kehamilan, atau nak mudah faham, bila kandungan masuk 7 bulan. Mula-mula ingat,, saya sakit bontot ni sebab saya duduk lama dalam kereta masa travel KL-Kedah-KL. Tapi yang pelik, bila dah balik […]

Rawat Masalah Keputihan dengan Sireh Lovely Care

3656 Views
[entry khas untuk wanita]   Assalamualaikum korang… sy nak share cucian wanita yang saya rekomen sangat-sangat untuk jaga kesihatan dan kebersihan bahagian intim wanita – Sireh Lovely Care Umunya, wanita memang selalu mengalami masalah keputihan, samada normal atau tak. Macam mana nak tahu keputihan korang tu normal ke tak? Keputihan normal: Lendir yang keluar dari Miss […]

Ephyra Murah

1920 Views
Assalamualaikum Sekarang saya jual Ephyra jugak. Lebih murah dari harga pasaran.. Ha..suka tak? suka tak? Sebelum ni kan saya ada review kolagen Ephyra, Secret Skin White dan Satin Skinz kan? Dalam review tu saya kata harga Ephyra agak mahal kan..? Guess what…? Now stokis saya salah satu stokis yang jual Ephyra, and of course as her […]

Alergi apakah?

1206 Views
Tajuk entry macam terbalik jer kan? Biasa orang tanya apakah alergi..tapi saya tanya alergi apakah? Tak…bukan saya salah tulis[taip], sebab entry ni bukan nak bagitau apa itu alergi, tapi nak bagitau, saya tak tahu apa alergi saya. Serius, sekarang saya tengah ada masalah alergi, dan saya tak tahu alergi apa? huhuhu. Simptom alergi saya start seminggu […]

Herba Suci

821 Views
Selain produk Tropika, saya jual produk Herba Suci juga. Harga untuk setiap produk Herba Suci yang saya jual semestinya lebih murah, lebih rendah dari harga pasaran. Produk Herba Suci ni produk keluaran Tropika khas untuk golongan dewasa. Sama seperti produk Tropika, produk Herba Suci juga menggunakan Minyak Kelapa Dara sebagai bahan utama. Berikut adalah produk […]

Khasiat dan kelebihan teh hijau

3398 Views
Assalamualaikum Dari zaman sebelum kawin lagi, saya memang suka sangat minum Green Tea atau bahasa melayunya teh hijau. Tiap-tiap hari mesti minum. Walaupun Green Tea ni kategori teh,tapi rasa dia memang tak sama dengan teh yang biasa kita minum tu. Sedap sangat ke Green Tea ni? Jawapannya tak sedap. Hahaha. Kalau korang minum  green tea […]

Merawat Cradle cap

712 Views
Apa itu Cradle Cap? Jika kulit kepala anak kering, bersisik seperti kelemumur,berkerak, berwarna kuning atau coklat berkeping-keping atau bertompok, ia adalah simtom Cradle Cap. Cradle Cap disebabkan oleh lebihan minyak yang dihasilkan kalenjar kulit dan mengakibatkan pembiakan yis diatas kepala. Ia menyebabkan ketidakselesaan pada bayi kerana rasa kegatalan atau pedih jika luka. Jika dibiarkan, ia […]

Ekzema oh ekzema

1372 Views
Sebelum ni saya mentioned Adam ada masalah kulit time kecik-kecik dulu – Ekzema. Kebanyakan baby lain kena ekzema kat bahagian muka, tapi Adam kena kat bahagian betis. Kadang-kadang lengan. Ekzema ada banyak jenis, yang saya nak share ni jenis  Atopic Dermatitis, yang menyerang Adam waktu dia bayi dulu. Ekzema – masalah kulit yang disebabkan alergi yang memberi […]

Minyak Zaitun untuk Memasak

6652 Views
Saya guna minyak zaitun everytime saya sediakan makanan untuk Adam. Untuk goreng/tumis sayur pun saya guna minyak zaitun gak. Reason dia? Minyak Zaitun ni banyak khasiatnya. Tapi sebab dia mahal dari minyak masak biasa, so saya guna utk makanan Adam ngan tumis/goreng sayur jer. Kalau untuk masak lauk keluarga, saya guna minyak masak biasa jer. […]

Adam Zafrie – 17 months old

366 Views
Alhamdullilah, dah setahun lima bulan saya diberi peluang menjadi mummy Adam Zafrie. Bulan depan, kita gi KK, kita gi cucuk yer Adam yer.. Eh.tetiba . Perkembangan Adam..makin banyak akal. Makin pandai main sorok-sorok. Kalau dulu suka sorok barang..now dia sendiri main sorok-sorok. Terutama time nak mandi. Bila kita cakap jer, “Adam..jom mandi.” Cepat-cepat dia lari […]