Set Bersalin Tanamera

2021 Views
Asyik beli barang baby jer..barang ibu baby pun sama pentingnya kan. Lepas bersalin, ibu baby kena pantang. Berpantang ni bukan setakat jaga makan minum / pakai stoking jer. Banyak benda lain kena amalkan. Kalau tak jaga kang..memang ada kesan jangka panjang. Ramai yang ingatkan saya pasal benda ni…..my sis, friends and sedara mara. Diorang kata..pantang […]

Panda me

486 Views
Ingat tengok bola tengah-tengah malam jer ke leh ada mata panda? Bakal ibu pun leh dapat mata panda tau. Makin sarat and besar perut nih, makin susah nak tidur malam. Time nak tidur, tak leh tidur menelentang sebab susah nak bernafas. Setakat 5 minit tu ok la..but if more than 5 minutes, mula lar tercungap-cungap. […]

34th weeks

543 Views
Sudah 34 minggu. Total berat bertambah since disahkan mengandung = 13.9kg. Saya sudah gemuk.ย  Haih~~ Nurse kata, by 40th weeks, total berat yg naik sepatutnyaย  12.5kg sahaja, tp saya baru 34 minggu dah terlebih berat macam nih. 6 weeks to go before bersalin. Agak-agak baper la berat saya time nak bersalin nanti.. Patutla jalan sikit […]

‘Nikmatnyer’~~

741 Views
Sangat ‘nikmat’ rasa itu.. waktu menaip ni pun, rasa ‘nikmat’ itu masih terasa. Kalau ikut experience lepas, 3 hari akan datang pun still rasa lagi nih. Huhuhu.. Apakah rasa ‘nikmat’ itu? ‘Nikmat’ disini adalah apabila disuntik dengan suntikan ATT atau dalam Bahasa Malaysia suntikan kancing gigi. Sakit wokei! This is my second shots.ย  Nasib baik […]

Erm..mengidam ke ni?

633 Views
Tutti Frutti sedap kan..kan..kan.. [gulp] telan air liur jap. Serius, saya sangat teringin makan tutti frutti..tp tak sure ni dikategorikan mengidam ke tak? Sebab nyer..kalau tak makan tu, takder la sampai mimpi-mimpi, mengigau-ngigau, apatah lagi pagi petang siang malam terbayang-bayang. Makan tak kenyang-kenyang, mandi tak basah (er, mandi tak basah tu mcm mana ha?). Tidak. […]

Masalah angin ketika mengandung

35433 Views
Assalamualaikum.. Masalah angin ketikaย mengandung ni memang menguji stamina sungguh kan. Eh! ni bukan angin ribut atau angin moody tuh. Ni masalah angin dalam badan. Hui~~ sekali dia datang..menonggeng-nonggeng sakitnya. Before kawin dulu, saya memang ada masalah gastrik dan angin. Tapi tak kerap. Biasanya gastrik ni sakit perut kan, tapi, kadang-kadang angin gastrik ni akan berkumpul […]

Ayuh kita bersenam..Come on!

394 Views
Ayuh ibu-ibu yang mengandung, kita bersenam. Kat sini saya nak share video senanam ringkas yang saya jumpa kat youtube. Duration senaman ni lebiy kurang 30 minit. Senaman dia ringkas, dan tidak terlalu berat. Sesuai untuk ibu-ibu dalam trimester kedua – yang tengah sarat bawak perut. Masa mula-mula nak buat senaman ni, rasa sceptical lar jugak. […]

NeuroGain PB

9470 Views
Sejak mengandung ni, saya memang suka bloghopping and blogshopping juger. Tapi saya tak mo citer pasal shopping disini. Tu cerita lain. Saya nak cerita tentang NeuroGain PB – hasil saya lompat-lompat blog dan forum ibu-ibu mengandung. NeuroGain PB ni Dietary Supplement yang sesuai diambil oleh wanita mengandung dan yang menyusukan anak. Macam mana ghupa dia? […]

Weight Gain

1048 Views
Ini bukan iklan Weight Gain -produk tambah berat badan jenama Appeton tu yer. Bukan. Ni saya nak ceghita pasal saya yg gaining weight secara tidak beragak-agak time mengandung nih. Masa memula saya mengandung, berat saya adalah dibawah paras normal. Nak bagi senang sebut: Underweight. So dapatlah saya sticker kaler hijau kat buku pink saya. And […]