Whimsical Houses, Changloon Kedah

385 Views
Assalamualaikum Kat Changloon, ada satu tempat menarik yang korang boleh pergi tau. Nama tempat tu MnM Home Whimsical Houses.   Kat sini ada rumah atas pokok, rumah senget, rumah terbalik dan rumah hobbit. Kalau korang berjalan ke sampai ke Changloon, bolehlah singgah tempat ni. Tempat ni agak tersorok. Jadi korang kena guna Google Maps atau Waze. Kami […]

Waterpark Jitra

1988 Views
Assalamualaikum Tahu tak, ada waterpark di Jitra tau sekarang nih.. nama waterpark tu Fantasia Aquapark. Waterpark ni terletak di Tasik Darulaman, Jitra. Fanatasia Aquapark ni dah bukak penghujung tahun lepas lagi. Adam pun dah lama berzikir nak main pool, nak main pool.. jadi kami pun bawaklah Adam ngan Aiza pergi waterpark tu. Kami pergi hari Isnin, […]

Pantai Merdeka, Kedah

609 Views
Assalamualaikum Nak tahu tak.. dah 6 tahun kahwin ngan orang Kedah.. raya haji lepas baru first time saya sampai ke Pantai Merdeka. Tu pun lepas saya bising pot pet pot pet Raya Haji terperap kat rumah tak kemana. Bosan la..tau dak. Tiap kali dok Kedah, memang saya kebosanan lar haii.. tak tahu nak kemana. Huhuhu. Jadi […]