Family Day di Pulau Tuba Langkawi

432 Views
Assalamualaikum.. Dah sebulan saya tak update blog. Dan hampir sebulan jugaklah saya tak jeguk blog ni. Tu yang lambat sangat saya reply komen-komen. Maaf sangat. Puncanya,saya malas. Hahaha. Pastu internet rumah ni buat hal. Tak ada connection langsung. Tu yang terus ke laut mood nak update blog. Now, internet dah ok, mood nak blogging pun dah […]

Balik Langkawi Lagi

595 Views
Assalamualaikum.. Minggu lepas kami balik Langkawi. Macam biasalah,balik kampung mertua kat sana. Tiba-tiba jer En Suami ajak balik sana, jadi ikut jer lah. Petang Rabu lepas Adam balik tadika, kami gerak ke Langkawi. Sampai sana lebih kurang pukul  4 petang. Hantar barang ke rumah jap..lepas tu terus pergi makan  kat tepi pantai. Perut lapor.. Kami pergi […]

Cable Car Langkawi

1686 Views
Assalamualaikum.. Eh..lagi 5 hari nak raya dah.. barang raya dah ready ke? Kami punya persiapan raya, almost done. Sebelum puasa lagi hari tu dah start cari baju raya semua. Ada saya cerita kat sini. Tapi tu lar, ada lagi yang belum beli. Contohnya songkok En Suami. Nantilah cari. InshaAllah sempat. 2 minggu lepas saya up […]

Puasa di Langkawi

726 Views
Assalamualaikum Salam 10 Ramadhan. Dah 10 hari dah kita puasa. Tinggal 19/20 hari lagi jer bulan puasa. Sekarang kami sekeluarga kat Langkawi. Balik kampung mak mertua. Sepanjang 6 tahun kawin, ni first time saya berpuasa di Langkawi. Dari first day puasa memang saya dah dekat Jitra, pastu semalam mertua ajak balik Langkawi. Lepas subuh terus […]

Mangrove Tour, Kilim Geoforest Park Langkawi

1608 Views
Assalamualaikum Ini adalah entry yang paling liat sangat nak buat. Asyik bertangguh-tangguh. Tapi nak buat jugak sebab ini adalah kenangan dan juga as reference untuk diri sendiri dan juga kepada sesiapa yang cari maklumat pasal Mangrove Tour, Kilim Geoforest Park Langkawi. (Jangan malas sangat lah Mummy Adam oiii!) Ok..here goes: Raya lepas, saya beraya kat Langkawi, kampung […]

Homestay Di Langkawi

759 Views
Kat entry sebelum ni kan saya ada mention pasal homestay yang kami duduk kat Langkawi kan… Now, nak cerita details pasal homestay nih. Masa first time kami stay kat homestay nih, agak lawak jugak lah cerita dia. Eh, lawak ke? Masa tu 2 tahun lepas rasanya.. Masa tu, turun je feri kat jeti Langkawi, kecoh kata […]