The Pines, Melaka

1378 Views
Assalamualaikum Saya nak cerita tentang hotel yang kami duduk masa pergi Melaka minggu lepas. Hotel The Pines, Melaka. Oleh sebab kami pergi Melaka hari bekerja, jadi kami dapat rate bilik yang murah sikit lah. Tu yang best kalau bercuti masa hari bekerja. Tempat tak crowded, rate bilik hotel pun murah sikit. Hehehe. Tak susah cari […]

Zoo Melaka

1677 Views
Assalamualaikum Post ni cerita detail kami pergi Zoo Melaka hari Rabu lepas.Β Luas jugak Zoo Melaka ni. Macam-macam haiwan ada kat sini. Kami refer map yang ada kat Zoo tu, nak tahu haiwan-haiwan tu kat mana. Nak jimat masa kekdahnya. Hehehe. Walaupun Zoo ni luas dan banyak sangat haiwan, tapi tak semua haiwan kamiΒ tengok. Antara haiwan […]

Jalan-jalan ke Melaka

1066 Views
Assalamualaikum Rabu dan khamis lepas kami 1 family jalan-jalan ke Melaka. Sajer pergi masa hari bekerja, sebab nak elak jem dan overcrowded. Melaka time weekend dan public holiday sesak ya ampun. Sebab tu lah kami pergi hari bekerja, santai dan relax jer berjalan kat Melaka tu. Tak jem. Syok jer jalan-jalan. Oleh sebab pergi Melaka […]

Cerita Cuti Tahun Baru Cina Kami

819 Views
Update ringkas cerita cuti Tahun Baru Cina. Kami sekeluarga gi jenjalan, sekali ngan family mertua. My parents in law, adik-adik ipar, sepupu, datang umah time cuti raya cina baru-baru ni. Takkan nak lepak umah sesaja. Moh ler kita jalan-jalan. Jumaat (31.1.2014) Bertolak ke PD petang Jumaat. Β Oleh sebab rakyat ramai (9 org termasuk Adam), maka […]