Raya Haji 2018

46 Views
Assalamualaikum Dah 2 minggu raya haji berlalu, hari ni baru sempat nak cerita kat blog. Antara sebab lambat update,  lepas raya haji tu Aiza kena Pneumonia. Seminggu Aiza tu demam. Next entry saya akan cerita tentang pnenumonia Aiza tu.  Entry ni saya cerita raya haji dulu lah yer. Raya Haji kali ni, kami beraya kat […]

Jamuan Raya Tadika Adam

154 Views
Asssalamualaikum Semalam, Khamis 28 Jun 2018, tadika Adam buat jamuan raya.  Dah alang-alang buat majlis makan-makan tu, saya bagi lah kek sebijik untuk birthday Adam. Walaupun Adam tu dah sambut birthday dia masa bulan puasa hari tu, tapi dia tetap nak potong kek dengan kawan-kawan. Yer lah..dah kawan-kawan dia pun sambut birthday kat tadika, dia […]

Cerita Raya 2018

180 Views
Assalamualaikum Dah lebih seminggu kita sambut Syawal. Best ke raya tahun ni? Raya kami tahun ni… tak macam raya. Raya pertama tahun ni, kami beraya di Jitra. Oleh sebab kami memang dah duduk rumah mertua, jadi memang tak ada lah persiapan nak balik kampung tu semua. Orang lain sibuk menghias rumah,  kemas beg balik kampung, […]

Jamuan raya tadika Adam

654 Views
Assalamualaikum Selagi raya belum habis, saya cerita raya jer lah yer. Hehehehe Raya ke 21, hari Jumaat lepas tadika Adam buat Jamuan Raya. Tapi konsep potluck. Anak-anak kena bawak apa-apa juadah. Pastu mak bapak semua dijemput hadir. Beraya sama-sama. Saya tataw nk buat juadah apa.. Sudahnya, saya buat puding batik jer lah. Puding ni ada […]

Cerita Raya 2017

541 Views
Assalamualaikum dan Selamat Hari Raya. Dah hampir 3  minggu kita sambut Syawal kan? Tapi saya baru nk up cerita raya.  Sebabnya saya baru jer balik rumah malam Isnin lepas. Ha..kemain lama lagi balik beraya  kan.. Padahall… Ok..meh saya cerita kisah raya kami tahun ni. Raya pertama tahun ni, sambut kat belah saya. Macam biasa, setiap […]

Cerita Raya 2016

568 Views
Assalamualaikum Dah masuk minggu ketiga raya, baru hari ni nak cerita pasal raya. Kah kah kah. Raya kali ni, raya pertama kami bersama Aiza Zahiya. Tahun lepas raya bertiga, raya tahun ni 2016, kami beraya berempat. Alhamdullillah. Hari raya pertama tahun ni, kat Jitra. Belah En Suami.. Eh.. tahun lepas raya pertama kat Jitra, tahun ni pun kat […]

Cerita Raya 2015

737 Views
Assalamualaikum.. Dah seminggu kita menyambut Syawal. Rasanya belum terlambat untuk saya ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk pembaca blog ni. Maaf, agak lewat wish raya sebab kesihatan tak berapa baik. Sekarang ni pun, ntah lah kenapa, tulang pinggul saya sakit, susah sangat nak bergerak kesana kemari. Tataw lah, sebab saya salah duduk kah? salah urat kah? Nak […]

Beraya Di Kedah Pula

560 Views
Sambung dr entry lepas. Lambat betul  update… heh. Raya Kedua Pagi raya kedua, dalam pukul 10.00 pagi kami bertolak ke Kedah. dari Sabak Bernam nak ke Kedah biasanya kami guna jalan dalam (jalan bandaran), pastu exit kat Bidor untuk masuk highway PLUS. Hari kami bertolak tu, En Suami guna GPS, hah amik ko.. GPS tu […]

Cerita raya 2014

505 Views
Salam semua.. Bulan Syawal ni haruslah cerita pasal raya kan. Oleh sebab cerita raya saya panjang, maka saya akan cerita part by part. hehehe. Raya pertama kami sekeluarga tahun ni di Sabak Bernam. Kampung mak saya. Sebenarnya tahun ni turn sambut 1 syawal  belah En. Suami.. Tapi nenek saya kat Sabak Bernam tu nak buat […]

Yeay! Dah Raya!

486 Views
Assalamualaikum.. Sedikit ucapan sempena Raya 2012. Raya pertama kami bersama Adam Zafrie. Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua Semoga lebaran ini disambut dengan meriah dan gembira Ampun dan maaf juga dipinta sekiranya ada yang pernah pernah tersinggung, terguris, terasa hati, makan hati dan yang seumpama dengannya Maaf Zahir dan Batin ya! Ikhlas dari Mummy Adam, […]