Hotel E-Red, hotel murah di Bukit Mertajam

1115 Views
Assalamualaikum, Post lepas saya cerita bapa mertua admit masuk KPJ Specialist Bukit Mertajam kan. 2 hari kampung berkampung ramai-ramai kat situ. Tapi waktu malam, saya ngan en suami tak tidur hospital. Sebab  mak mertua ngan adik somi yang teman bapa mertua kat hospital waktu malam. Lagipun, Adam tu mulut dia bising. Suara pulak, high pitch. Mengganggu patient […]

D’Pulze Cyberjaya

1308 Views
Assalamualaikum.. Ada yang dah pernah sampai D’Pulze Shopping Centre, Cyberjaya? Saya baru jer balik dari D’Pulze. Waktu menaip ni kaki masih gigil-gigil kepenatan. Nak tahu kenapa? Sebab kat D’Pulze ni tak ada kerusi untuk rehat. So.. pesanan untuk ibu mengandung, kalau rasa cepat penat, tak yah lah pegi D’Pulze tu. Same goes to saper-saper yang plan nak […]

Hotel Grand Puteri Kuala Terengganu

1868 Views
Assalamualaikum.. Weekend lepas kitorang bercuti ke Terengganu. Ada saya cerita kat sini.  Kat Terengganu, kitorang stay kat Hotel Grand Puteri Kuala Terengganu Hotel ni terletak kat Jalan Masjid Abidin. Betul-betul berdepan dengan Masjid Abidin atau dikenali dengan nama Masjid Putih. Kalau dari jalan utama, hotel ni tak nampak sangat. So, kalau korang nak cari hotel […]

Asam Pedas Tok Uban

1484 Views
Assalamualaikum.. Tataw nak citer apa..saya citer pasal kedai makan Asam Pedas Tok Uban. Kedai ni bukan kat Melaka tau, tapi kat Bandar Baru Bangi jer. Kat Seksyen 4 Tambahan. Tak dapat makan asam pedas Melaka, makan asam pedas Bangi pun jadiklah. Kedai dia biasa jer tau.Tak ada hiasan atau deko-deko fancy pun. Tapi ramai orang! […]

Header Blog Baru

642 Views
Assalamualaikum Blog ni dah ada header baru. Tu, kat atas tu..header baru tuh. Hehehe. Header blog saya sebelum ni, kesian sangat bentuknya. Maklumlah, buat sendiri guna paint. Sobs! Tak macam header pun kan. Baik panggil logo jer. Gitu lah hasil kerja orang tak pandai design. Somi ku pulak busy memanjang. Tak ada masa nak design header […]

Hotel Bustani Jitra – Bad Review

782 Views
Assalamualaikum.. Last week, kenduri adik ipar di Jitra. Kenduri hari khamis, hari rabu kami balik Jitra.. Mak dan ayah saya ikut sekali. Dah kata besan buat kenduri kawin, haruslah datang. Sampai Jitra, singgah kejap kat rumah mertua dulu. Pastu, dalam pukul 4.30 petang, gi check in hotel untuk mak ayah saya. Saya dan suami join sekali sebab […]

Rawat Masalah Keputihan dengan Sireh Lovely Care

3763 Views
[entry khas untuk wanita]   Assalamualaikum korang… sy nak share cucian wanita yang saya rekomen sangat-sangat untuk jaga kesihatan dan kebersihan bahagian intim wanita – Sireh Lovely Care Umunya, wanita memang selalu mengalami masalah keputihan, samada normal atau tak. Macam mana nak tahu keputihan korang tu normal ke tak? Keputihan normal: Lendir yang keluar dari Miss […]

Celebrate Birthday di Thistle Port Dickson

1403 Views
Assalamualaikum 19 Nov 2014, Rabu lepas, alhamdullilah, genap usia saya 32 tahun. Makcik dah tua nak…. sobs! Makanya, En Suami bawak bininya yang dah tua ni serta anak lelakinya ke Port Dockson. Celebrate birthday bini kat hotel Thistle, Port Dickson katanya. Bininya yang tua ni apa lagi..excited sangat lah!! Yeay..tidur hotel. Best woo tidur hotel, […]

Pau Habibi

770 Views
Saya sangat suka makan pau. Tapi pau kacang merah jer. Pau inti lain tak suka! Memang dari kecik suka sangat pau kacang merah. Dulu saya kecik-kecik duduk ngan atuk ngan nenek kat kampung. Kalau atuk pergi pekan, mesti balik belikan pau kacang merah. Dah dok asrama pun macam tu. Kalau atuk nenek datang jenguk, diorang bawakkan […]

Susu Segar Farm Fresh untuk Adam

7827 Views
Masa umur Adam 1 tahun 9 bulan, saya start bagi Adam susu formula. Mula-mula Adam minum Susu Kambing Nina Kameng, lepas tu tukar Susu Kambing Wildan. Ada saya citer dalam blog ni sebelum ni. Boleh baca kat sini..dan sini. Adam minum Susu kambing Wildan tu, rasanya dalam 3 bulan jer kot:) Now, Adam dah tak minum […]

Ephyra VS Satin Skinz VS Secret Skin White Kawaii Collagen

7592 Views
Ada banyak kolagen kat pasaran. tapi baru 3 jenis yang saya dah cuba;  Ephyra, Satin Skinz dan secret skin white kawaii collagen. Bila umur dah 30++  ni kan, memang dah tak boleh nak lari dari tanda-tanda penuaan. Tapi, bukan itu punca utama saya ambil collagen. Ephyra Collagen Collagen pertama yang saya ambil, Ephyra. Masa tu Ramadhan 2013. Time […]

Celebrate Birthday Daddy Adam

739 Views
Minggu lepas birthday Daddy Adam. Jadi haruslah kita celebrate kan. Belanja Birthday Boy kat Seoul Garden, dalam The Mines Shopping Fair. Celebrate dekat The Mines jer lah, dekat ngan umah. Malas celebrate jauh-jauh, bazir minyak. Minyak mahal kan sekarang ni.. Sobs! Gini lah nasib rakyat marhaen… Sebenarnya, saya yang teringin sangat makan kat Seoul Garden. Dah lama […]