Rumah Makan Cibiuk

871 Views
Malam tadi kami makan kat luar, makan kat Rumah Makan Cibiuk. Restoran ni kat Kajang, dekat dengan Tol Sg Ramal. Punca makan luar, lauk dalam peti sejuk dah habis. Bila lauk habis, perut lapar, lelaju PM somi cakap lapar. Padahal somi tengah kerja tuh. Tak pedulik…PM jugak! Muahahaha .Maka Somi pun keluar opis kejap, bawak […]

Bawal Ruffles Benang Hijau

2044 Views
Dah lama saya tak berbawal. Ada lar 3 tahun kot.. Sejak kawin memang malas berbawal. Pakai shawl jer. Bulan lepas, ย ada online sellerย jualย tudung bawal ruffes kat fb. Eh..macam best jer, macam comel jer tudung nih. Terus order sehelai. Kaler hitam, benang pink. Rega pun murah RM20 termasuk postage.   Sampai jer tudung ni kat tangan, […]

Biskut Raya Chocolate Chip

536 Views
5 hari lagi, kita akan sambut lebaran, insha Allah.ย Sepanjang bulan Ramadhan ni, saya lom cerita lagi persiapan raya kan? Langsung tak prepare apa-apa kah? Eh…ada, tapi preparation kami, tak banyak mana. ๐Ÿ™‚ Baju raya kami anak beranak, dah settle sebelum puasa lagi. Memang tak nak, tak mahu cari baju raya bulan puasa sebab time tu […]

Review Skincare Secretleaf

6658 Views
Assalamualaikum.. Nak tahu tak? Bila umur saya makin banyak ni, saya bermasalah jerawat. Ntah apa kena ntah.. ย Zaman muda-muda dulu..Elok jer kulit bebas jerawat. Eceh!! Tipu lar kalau langsung tak der jerawat.. Ada jugak, cuma jarang sangat lar jerawat tu muncul. Kalau muncul pun paling banyak 2 biji. Tu pun tak besar mana, masih leh […]

Perfume Miniature Murah

800 Views
Bila nak raya ni kan, rasa gatalย jer nak melaram sakan kan? Bukan setakat baju nak baru, kasut, beg tangan, makeup semua nak baru. Eee…gediknya saya. Tak cukup ngan tu, tetiba datang tebiat nak pakai perfume pulak time raya nanti. Eei mak anak sorang nih, ngalahkan anak dara. Wakakaka. Sebenarnya saya jenis yang tak pakai perfume. […]

I-city dan NYX

645 Views
Last Friday kami ke I-City lagi. Kali ni pergi sana sebab my MIL nak masuk Red Carpet Wax Museum dan Trick Art Museum. Layan…. Tahun lepas kami 3 beranak jer pergi, time tu tiket masuk Wax Museum ni mahal giler. RM80 sorang. Pejam mata jer lar bayar RM160 utk laki bini. But now tiket dia […]

Review: Susu Kambing Wildan vs Susu Kambing Nina Kameng

3270 Views
Assalamulaikum… Sebelum ni entry main terjah tak bagi salam. Kurang sopan sungguh. ย Sekarang baru reti nak bagi salam yer Mummy Adam yer.. Amboi, biasa dia nih! Huhuhu. OK. Dah jawab salam? Bagus.. sama-sama kita dapat pahala. Ni dah kenapa tiba-tiba mode ustajah pulak nih? Ahaks. Moh kita kembali ke tajuk entry ni,Review: Susu Kambing ย Wildan […]

Short Vacation ke Genting Highland (Part 1)

2600 Views
Khamis lepas kami becuti dan bermalam kat Genting Highland. Dah lama sangat teringin nak pergi bercuti. Dapat gi Genting, tidur sana semalam pun dah puas hati sangat-sangat. Saya nak share pengalaman bercuti di Genting kot-kot ada yang nak pergi sana. Kami pergi Khamis, balik Jumaat. Kami ambil pakej bilik 2 hari 1 malam + breakfast […]

Almari Kiub yang Cute

2424 Views
Baju-bajan makin banyak, maka saya bodek En Suami beli almari baru. Kebetulan salah sorang geng gojes promote almari kiub, laju-laju saya order almari baru. Almari ni bentuk kiub-kiub segi empat, sampai pun dalam kotak. Kena pasang sendiri. Material dia apa ntah nama..dia macam plastik, tapi plastik tak mudah koyak lar. Saya order kaler hitam. Cute […]

Review Susu Kambing Nina Kameng

936 Views
Alhamdullilah, dikala umur Adam 21 bulan, Adam dah boleh terima fm. So, kiranya saya dah berjaya wean off Adam. Susah tak nak wean off Adam? Jawapan saya susah sebab Adam tak leh terima ย formula milk (fm), sistem penghadaman dia tak leh terima ย fm. Everytime Adam minum fm, lepas 5-10 minit mesti dia muntah-muntah. Kalau dah […]

Pes Tomyam Siam Sedap

2813 Views
Cuti raya cina lepas my MIL datang umah bawak macam- macam. Antaranya beras siam, bilis, sos pencicah, kordeal sirap ngan pes tomyam siam. Bila dah ada pes tomyam, haruslah kita masak tomyam kan. Takkan nak masak lemak cili api pulak. Hehehe. Ni dia pes tomyam dari Siam. Tajuk Thai Tom Yum tu jer lar yang […]

Minyak Zaitun untuk Memasak

6862 Views
Saya guna minyak zaitun everytime saya sediakan makanan untuk Adam. Untuk goreng/tumis sayur pun saya guna minyak zaitun gak. Reason dia? Minyak Zaitun ni banyak khasiatnya. Tapi sebab dia mahal dari minyak masak biasa, so saya guna utk makanan Adam ngan tumis/goreng sayur jer. Kalau untuk masak lauk keluarga, saya guna minyak masak biasa jer. […]