Kurung Scallop Design Terbaru

596 Views
Salam semua..  Kurung scallop sekarang ni dah jadi hot trend kan.. sebab apa? Sebab memang cantik sangat-sangat.. kalau tak cantik takkan saya nak jual kan.. Now sy ada 2 design terbaru kurung scallop. Memang cantik, memang hot!! Setiap design ada 6 warna antaranya black, red, royal blue, magenta tiffany blue, yellow mustard dan peach. Jom […]

Free Postage Promotion

738 Views
Salam semua… Start dari hari ini, 19 Mei 2014- 31 Mei 2014, saya buat promosi FREE POSTAGE untuk pembelian produk Tropica Beauty. Tapi untuk pembelian RM50 (SM) dan RM60(SS) ke atas ya.. Kalau kurang, kena bayar kos postage ya. Harga produk bayi Tropika yang saya jual tetap murah, lebih rendah dari harga pasaran. Barang murah […]

Dress, kurung scallop, Jubah..Macam-macam ada…

1160 Views
Assalamualaikum.. Post kali ni, saya nk promote baju-baju yang saya jual. Dah lama dah jual baju, baru hari ni nak promote kat blog. Hehehe. Sebelum ni saya just promote kat FB jer. Tu jer lar medium marketing saya. Insta ke apa..nan ado. Wassap pun baru nak berjinak-jinak guna. Maklumla..sebelum ni guna hanpon tak canggih. Baru-baru […]

Almari Kiub yang Cute

2842 Views
Baju-bajan makin banyak, maka saya bodek En Suami beli almari baru. Kebetulan salah sorang geng gojes promote almari kiub, laju-laju saya order almari baru. Almari ni bentuk kiub-kiub segi empat, sampai pun dalam kotak. Kena pasang sendiri. Material dia apa ntah nama..dia macam plastik, tapi plastik tak mudah koyak lar. Saya order kaler hitam. Cute […]

Play Tent untuk Adam

1046 Views
Semalam, masa tengah berfb, tetiba nampak katelog Tesco. Belek punyer belek, eh! eh! ada play tent murah la… Memang teringin sangat nak beli tent mainan untuk Adam. Tapi tak jumpa yang murah.. kalau ada pun yang kat Ikea rega RM49.90. Uih..kategori mahal jugak lar bagi mummy Adam. Biasanya standard price tent mainan ni RM80 keatas. […]

Serigala Besar Jahat

823 Views
Tajuk entry telah ditranslate bulat-bulat dari Big Bad Wolf nyer pesta buku. Hehe. Dah alang-alang umah sewa saya duduk ni sekangkang kera jer ngan tempat diorang buat Big Bad Wolf ni, alangkah ruginya kalau tak pergi. So, moh ler kita terjah. Big Bad Wolf 2013 ni starts from 6 Disember 2013 until 15 Disember 2013 […]

Untuk dijual lagi – Sold!

538 Views
Saya nak let go items yang dah dibeli, tak tak guna pom. Haih… Antaranya, item dari set bersalin Tanamera. Tepel – tampal kat perut untuk menegangkan kembali otot perut selepas bersalin. Juga mampu melancarkan peredaran darah di sekitar abdomen. Pilis- tampal kat dahi untuk mencegah sakit kepala akibat angin,dan mengurangkan rasa lesu dan letih selepas […]

Shawl Half Moon Bersulam

820 Views
Salam semua.. Here is my self-launched online business. Hehe. Mula-mula, nak jual selendang dulu. Introducing Shawl Half Moon Bersulam. Bentuk selendang ni separuh bulatan with sulam di bahagian kepala. Close up sikit sulam dia. Rupa selendang bila dipakai. Back view Selendang ni boleh dipakai dengan macam-macam style lagi. Ikut pada kreativiti dan keselesaaan.  This selendang memang […]

Kecil-kecilan sajer

751 Views
Psstt..!! I’m planning to start my online bisnes…Just small small one… Nak cari duit poket.  Support me kay~~I will really appreciate it. 🙂 Sneak preview (wah..mcm movie jer)….. Nak beli tak? Nak beli tak? Beli lar…Beli lar… Eh! Beli tudung tau..Bukan orangnya… hik hik hik (gelak gedik). Ok, tak kelakar. Pls don’t mind the un-gorjes […]

Saya mahu nursing pillow

1209 Views
Assalamualaikum.. Nak tahu tak? Saya mahu nursing pillow. Saya belum ada nursing pillow sebab dulu saya rasa benda ni kehendak, bukan keperluan.  Tapi lepas baca review sana sini, saya rasa nursing pillow adalah satu keperluan. Majoriti kata nursing pillow mampu memudahkan dan membantu ibu untuk menyusukan terutamanya semasa berpantang. Memudahkan ibu dan baby juga selesa. Time pantang […]

Breast Pump and Nursing Pad

1646 Views
Sementara mood blogging datang mencanak-canak, meh kita update blog secara pukal. Now nak citer pasal breast pump and nursing pad. Memula ingat nak beli breastpump lepas bersalin.. (Ceh! semua nk beli lepas bersalin). Bajet konon-konon lepas baby kuar, nak direct feeding jer dulu. Then, kawan-kawan yang dah ada baby pesan, better prepare breast pump before […]

Mom and Baby Expo 2012

857 Views
Hari ni ada Mom and Baby Expo kat Mid Valley lagi. Tapi saya tak pergi pun. Jauh. Saya dok kat Utara Semenanjung. Macam tak masuk akal pulak nak habis masa, tenaga dan wang semata-mata gi expo nih. Kandungan pun dah masuk 9 bulan..tak larat la nak dok dalam keta lama-lama nih. Sakit pingang ngan bontot! […]