Set Bersalin Tanamera

2297 Views
Asyik beli barang baby jer..barang ibu baby pun sama pentingnya kan. Lepas bersalin, ibu baby kena pantang. Berpantang ni bukan setakat jaga makan minum / pakai stoking jer. Banyak benda lain kena amalkan. Kalau tak jaga kang..memang ada kesan jangka panjang. Ramai yang ingatkan saya pasal benda ni…..my sis, friends and sedara mara. Diorang kata..pantang […]

Parcel

655 Views
Today dapat 2 parcel Pos Malaysia hantar. Parcel hasil shopping online. Ngeh ngeh ngeh! Tak sangka dapat dua-dua hari ni sebab beli dari dua seller yang berbeza. Ingatkan dapat minggu depan sebab penghantaran parcel melalui Pos Malaysia ni biasanya dalam 5-7 hari bekerja. Dia tak macam Pos Laju. Kalau Pos Laju dalam 2-3 hari bekerja. […]

Set tilam baby

2870 Views
Assalamualaikum InsyaAllah, tak lama lagi dapat jumpa baby dalam perut. Preparation sambut baby almost complete. Saya dan Encik Suami tak beli banyak sangat barang baby. Yang mana perlu jer kami beli awal. Tu pun sekadar mencukupi. Tak mo beli banyak-banyak. . Yang penting, ada. Lepas baby lahir nanti baru beli lagi. Tambah mana yang kurang. […]

Baby & Kids Products Clearance Sale

646 Views
Kenapakah..kenapakah??? Last week saya balik rumah mak saya..tapi takder sale barang-barang baby. 5 hari saya dok lepak sajer-sajer kat rumah mak tataw nak pegi mana.. Bila saya dah balik umah sendiri..elok jer ada sale barang bayi yang sangat-sangat dekat dengan umah mak saya. 5 minit drive jer. Argh! Menci!  Takkan saya nak ajak En Suami […]

Shopping Online Murah!

889 Views
I’ve mentioned before yang saya suka blogshopping. Lagi-lagi sejak mengandung ni….uii..seronok betul tengok barang baby online. Comel-comel. Another reason: kat kawasan saya duduk ni tak banyak kedai yang jual barangan bayi, so have to shop online lah (ni alasan jer nih). Recently saya jumpa satu online shop yang jual barangan bayi yang agak murah dari […]