Cable Car Langkawi

1542 Views
Assalamualaikum.. Eh..lagi 5 hari nak raya dah.. barang raya dah ready ke? Kami punya persiapan raya, almost done. Sebelum puasa lagi hari tu dah start cari baju raya semua. Ada saya cerita kat sini. Tapi tu lar, ada lagi yang belum beli. Contohnya songkok En Suami. Nantilah cari. InshaAllah sempat. 2 minggu lepas saya up […]

Bercuti ke Kelantan

3254 Views
Assalamualaikum, Saya nak share kenangan saya berjalan ke Kelantan bulan lepas.  Dah lama sangat saya tak ke Kelantan. Last pegi dulu darjah 4 rasanya.. 24 tahun silam.. Ha.. lama tak? Jadi, bila bapa mertua ajak ikut dia pergi Kelantan, melompat saya kata nak ikut! Dari Jitra ke Kota Bharu, 7 jam jugak perjalanan. Jadi haruslah […]

Thomas Town and The Little Big Club Johor Bharu

6497 Views
Assalamualaikum Khamis minggu lepas, kami satu family ke Johor Bharu. Sajer gi jalan-jalan. Plan asal nak pergi hujung bulan ni, tapi rasa lambat nau.. Pastu somi kata, jom lah pergi terus , tak yah tunggu hujung bulan. Yeay, saya suka, saya suka!! Kitorang memang suka berjalan masa hari bekeja, sebab orang tak ramai, jalan pun […]

Cuti-Cuti Babymoon ke Terengganu

1380 Views
Assalamualaikum.. Alhamdullilah, hajat nak berjalan ke Terengganu dipermudahkan Allah. Sampai jugak kami sekeluarga ke sana. Dah lama sangat kitorang nak pegi Terengganu tau, asyik bertangguh jer. Akhirnya sampai jugak. Lagipun mak buyung mengidam nak makan nasi dagang sedap. Hehehe Entry ni saya cerita ringkas jer. Review setiap tempat yang saya pergi kat Terengganu ni,saya akan […]

Muzium Kota Lukut dan Muzium Tentera Darat Port Dickson

998 Views
Owh.. Mummy Adam sekarang dalam mood blogging ke laut. Apsal ntah malas sangat nak update. Tapi paksa diri gak update citer pegi muzium nih, nanti lupa. Cerita yang pegi Kellie’s Castle bulan lepas pun tak update dalam blog lagi..sebab malas… huhuhu. Takperlah, saya update cerita pergi Muzium Kota Lukut dan Muzium Tentera Darat kat Port Dickson […]

Celebrate Birthday di Thistle Port Dickson

1341 Views
Assalamualaikum 19 Nov 2014, Rabu lepas, alhamdullilah, genap usia saya 32 tahun. Makcik dah tua nak…. sobs! Makanya, En Suami bawak bininya yang dah tua ni serta anak lelakinya ke Port Dockson. Celebrate birthday bini kat hotel Thistle, Port Dickson katanya. Bininya yang tua ni apa lagi..excited sangat lah!! Yeay..tidur hotel. Best woo tidur hotel, […]

Family Day di Lumut, Perak

3644 Views
Assalamualaikum Weekend lepas, kami ada Family Day di Lumut Perak. Saudara mara  dari Kedah datang Perak naik 1 biji bas dan 2 biji kerata. Diorang sampai lebih awal. Petang khamis tu diorang dah gerak dari Kedah. Pukul 2 pagi kot diorang dah sampai Sitiawan, Perak. Kami jer yang lambat. Lepas Subuh pagi Jumaat baru keluar umah. […]

Short Vacation ke Genting Highland (Part 2)

623 Views
Sambungan dari part 1. Lepas check in, rehat-rehat dalam 30 minit kat bilik, lepas tu turun bawah, nak g main kat indoor theme park pulak. Kat situ je pon leh main, sebab outdoor theme park still under renovation. Kami kan amik pakej bilik +indoor theme park, jadi kami bawak jer slip yang dapat time check in […]

Short Vacation ke Genting Highland (Part 1)

2455 Views
Khamis lepas kami becuti dan bermalam kat Genting Highland. Dah lama sangat teringin nak pergi bercuti. Dapat gi Genting, tidur sana semalam pun dah puas hati sangat-sangat. Saya nak share pengalaman bercuti di Genting kot-kot ada yang nak pergi sana. Kami pergi Khamis, balik Jumaat. Kami ambil pakej bilik 2 hari 1 malam + breakfast […]

Our Krismas Holiday

636 Views
En Suami jarang cuti. Beliau adalah busy. Namun begitu, saya paksa juga beliau amik cuti a day after Christmas. Alang-alang hari rabu tu cuti Krismas, apa kata amik jer cuti hari Khamis, 26hb 12 tu. Pastu direct cuti Jumaat, Sabtu. Kan ke best cuti straight 4 hari. Eh..apsal plak cuti direct Jumaat Sabtu? Sebabnya, opis […]