Hilangkan Parut Jerawat

Assalamualaikum Lately, saya ada masalah jerawat di bahagian dagu. Berbiji-biji keluar, bersilih ganti. haihhh Jerawat kat dagu ni biasanya disebabkan oleh masalah hormon/hormon tidak seimbang. Kenapa hormon jadi tidak seimbang? Ada banyak faktor yang buatkan hormon jadi tak seimbang, antaranya  PMS (Pre Menstrual Syndrome), stress dan kurang tidur. Saya rasa sebab saya PMS, stress dan kurang […]

Sale Y.E.S Vitamin C Skincare

Assalamualaikum Saya sibuk mengemas barang nak pindah sampai lupa update kat blog tentang sale YES Vitamin C Skincare. Semua item vitamin C skincare ada diskaun sehingga 20%.  Jadi memang berbaloi lah beli waktu sekarang ni. Untuk senarai harga Year End Sale produk Vitamin C Annona ni, boleh tengok kat bawah ni yer. Bukan tu jer, […]

Serum Vitamin C

Assalamualaikum Biasa dengar kan.. vitamin C elok untuk kulit. Vitamin C ni banyak dalam buah-buahan seperti oren, lemon, mangga, strawberry, jambu batu dan juga sayur-sayuran seperti brokoli, asparagus, kobis, bayam dan lada benggala. Tapi kita ni kadang-kadang skip makan buah. Sayur pun sama. Sayur yang dimasak lama biasanya dah tak ada vitamin c sebab vitamin […]

Vitamin C Moisturizing Cream

Assalamualaikum Saya nak share, krim pelembab muka yang saya guna sekarang. Krim pelembab Vitamin C Moisturizing Cream with Spf 30 by Annona. Saya share sebab saya dah guna dan sangat-sangat berpuas hati dengan hasilnya.  Krim ni bukan sekadar melembabkan kulit, bahkan melindungi kulit dari sinaran UV merbahaya. Kalau baca kat packaging dia, antara fungsi utama krim ni […]