Assalamualaikum..

Hari ni saya tak berapa banyak kerja, mood malas pun tengah tidur agaknya. Jadi leh lar update blog kejap. Hehehehe..  Saya nak citer pasal supplement yang saya ambil untuk preggy kali kedua ni..

Dulu masa mengandungkan Adam, saya makan supplement yang KK Jitra bagi jer. Banyak jugak lar supplement yg nurse KK bagi; asid folic, vitamin c  dengan zinc rasanya. Hari-hari memang makan 3 biji pil untuk baby dalam perut. Tapi untuk second baby ni, nurse KK kat sini just bagi asid folic jer. Sobs!

Kesian pulak adik baby, dapat asid folic jer. So saya beli lar supplement sendiri. Untuk yang vitamin C tu, saya beli Dian’z Vit C dan E.

Dian'z Vit C & E

Dian’z Vit C & E

Kenapa saya pilih vitamin ni?

Sebab Dian’z Vit C & E ni bukan setakat ada vitamin C jer, siap ada Vitamin e dan kolagen lagi. So, sekarang saya dah tak yah ambil kolagen hari-hari. Sekarang saya makan vitamin ni jer. Lagipun, vitamin ni memang selamat untuk ibu hamil. Untuk ibu yang menyusukan anak pun boleh.

Antara manfaat Dianz Vitamin C & E

Antara manfaat Dianz Vitamin C & E

Keistimewaan vitamin ni, selain untuk baby, ia juga untuk kesihatan dan kecantikan kulit kita. Waktu mengandung ni kan, memang normal lar kalau ada masalah kulit. Bila mengandung, hormon kita memang berubah-ubah. Bila hormon berubah, kesan dia memang kuar jerawat lah. So, untuk second pregnancy ni, sebagai langkah berjaga-jaga, saya ambil Dian’z Vit C dan E ni untuk prevent jerawat kuar. Sebabnya, masa  mengandungkan Adam dulu,  saya memang ada masaah kulit. Time tu, En Suami kesian tengok kulit saya, sampai dia kata.. “Nanti lepas bersalin, kita buat laser treatment lah yer”  Amboi.. wat laser treatment terus. Eh..rugi pulak tak tuntut. Wakakakkaka.

Alhamdullillah, so far lom ada masalah kulit. Harapnya berkekalan sampai lepas bersalin nanti.

Red Riding Hood

Red Riding Hood

Gambar atas ni gambar terkini saya. Lepas cuci muka terus snap pic. Tak ada krim, bedak atau apa2 makeup pun. Gambar ni pun tak edit. No filter.  Nampak bersepah-sepah bintik hitam. Age spot katanya. Maklumlah, dah tua.

Maaf lah kalau muka ni kurang berseri.  Muka tak makeup, tak pakai bedak, memang macam ni lah. Cumanya, saya nak share, kulit bebas jerawat. Hehehe.

Dian’z Vit C &  E ni sedap tau. Rasa masam manis. So saya kemam gitu jer, macam hisap gula-gula. Hehehe.

Selain vitamin Dian’z Vit C dan E ni, supplemen lain yang saya makan, yg saya dapat dr klinik swasta masa 2nd checkup lepas. Supplement yg klinik ni bagi pun, sejenis jer. Dia kata supplemet ni asid folic sekali dengan obimin.

Supplement utk 2nd pregnancy

Supplement utk 2nd pregnancy

For now, setiap hari saya just makan 2 jenis supplement jer dulu. Bila dah masuk 7 bulan nanti, nak tambah VCO dan Neurogain PB pulak. VCO untuk mudahkan bersalin, Neurogain pulak untuk kecerdasan otak baby dalam perut. InshaAllah.

Oh ya.. saya jual jugak Dian’z Vit C dan E ni tau.

Harga: RM80.00

FREE Postage ke Semenanjung Malaysia. Sabah Sarawak tambah RM5

Sebotol ada 60 biji. Disarankan ambil 2 biji sehari. 1 biji selepas sarapan, 1 biji sebelum tidur. Jangan lupa minum banyak air kosong.

Kalau ada gastrik, sehari sebiji jer, ok.

Dianz Vitamin ni keluaran bumiputra, ada kelulusan KKM dan halal.

Untuk pembelian, boleh sms/wassap: 012.692.2025. 

 

Keistimewaan Dian'z Vit C & E

Keistimewaan Dian’z Vit C & E

Owh ya, saya jual produk ORIGINAL sahaja. Harap Maklum.

Harga Dianz Vitamin: RM80.00

FREE Postage ke Semenanjung Malaysia. Sabah Sarawak tambah RM5

Untuk pembelian, boleh sms/wassap: 012.692.2025.