Assalamualaikum

Baru-baru ni, gi checkup kat KK. Macam biasa, nurse akan check perut dan baby dalam perut. Masa nurse tengah check tu, nurse tanya saya:

Nurse: You ada sapu apa-apa minyak kat perut ke? Minyak masak ke? Minyak kelapa ke?

Saya: Hah? Tak ada.

Nurse: Kulit perut ni cantik. Tak ada strecth mark. Kot2 u ada sapu apa2 minyak ke?

Saya: Eh..ada-ada. Kadang-kadang sebelum tidur saya sapu minyak kelapa dara

Nurse: Bagus-bagus. Rajin sapu tau. So tak ada strecthmark kat perut nanti

Hihihi.

Suka ai dengar tau. Sebab, biasanya, orang mengandung ni memang bermasalah stretchmarks kat perut. Ada yang sikit jer, tak nampak sangat. Tapi ada yang teruk tau. Lepas bersalin pun tak hilang. Alhamdullilah, perut saya tak ada stretchmarks.

Nak tahu saya sapu apa? Saya sapu Tropika Mommy Belly Oil

tropika mommy belly oil

tropika mommy belly oil

Saya ada mention pasal minyak ni dulu kat sini.

So far, memang puas hati sangat lar guna minyak ni.  Sepatutnya sapu 2 kali sehari. Tapi saya sapu time nak tidur jer. Tu pun kalau rajin. Kalau saya dah ngantuk / penat sangat.. memang terus tidur jer. Tak koser nak sapu-sapu minyak ni. Tapi, alhamdullillah..memang puas hati dengan hasilnya. Tiada stretch marks. Kulit pun moist jer. Tak kering.

Sebab tu nurse kata kulit perut saya cantik. Hihihi.

Bahan utama Mommy Belly Oil ni, Minyak Kelapa Dara. Selain tu, ada lemon oil. Lemon oil ni, pati buah lemon lah.. Minyak Kelapa dara dan pati buah lemon ni memang bagus untuk kulit.

Tropika Mommy Belly Oil

Apa kelebihan Minyak Kelapa Dara dan Pati Lemon dalam Tropika Mommy Belly Oil? Meh baca

kelebihan mommy belly oil

 

Banyak kan kelebihan dia? Saya sendiri dah guna, dan memang akui keberkesanan Tropika Mommy Belly Oil ni.

Mungkin ada yang tertanya-tanya, selamat ke minyak ni sapu kat perut? Eh.. mestilah selamat. Kalau tak selamat, takkan saya nak guna pulak. Ada Kelulusan KKM tau. NOT120801380K.

Kalau ada yang nak beli Minyak ni, boleh beli dengan saya. Saya jual lebih murah dari harga pasaran

Harga Pasaran: RM60.00

Harga saya jual: RM51.00

Postage ke semenanjung RM6, Sabah Sarawak RM9

Kalau nak beli, boleh SMS/WASSAP saya di 012.692.2025. NO PHONE CALL PLS. 

Inginkan kulit bebas stretchmarks ketika hamil? Rajin-rajin lar sapu minyak atau losyen kat perut. Saya recommend sapu  minyak Tropika Mommy Belly Oil ni seawal 4 bulan kehamilan. Masa awal-awal preggy memang lah tak ada strecthmarks lagi.. Pastu, korang pun kata, eh.. mana ada strecthmarks. Pastu, takkan nak tunggu sampai strectcharks keluar, baru gelabah nak sapu minyak/losyen segala? Masa tu dah lewat ok. Once dia dah muncul, memang susah sangat nak hilangkan. Serius. Stretch marks adalah masalah kulit yang susah gila nak hilang. Lepas  bersalin, strecthmarks tu nanti jadi belang-belang  kat perut. Dah serupa macam harimau belang pulak.

Tak sedih ke tengok kulit perut jadi macam tu? Time tu, menyesal di kemudian hari pun tak guna.. Sebab tu orang kata, prevention is better than cure. Mungkin ada yang kata, lecehlah lah nak sapu minyak/ losyen kat perut ni. Ya, memang leceh, tapi hasilnya berbaloi-baloi. Nak cantik, kena usaha. Ha.. gitu.

Tropika Mommy Belly Oil, 100ml

Harga Pasaran: RM60.00

Harga saya jual: RM51.00

Postage ke semenanjung RM6, Sabah Sarawak RM9

Kalau nak beli, boleh SMS/WASSAP saya di 012.692.2025. NO PHONE CALL PLS.