Family Day di Pulau Tuba Langkawi

314 Views
Assalamualaikum.. Dah sebulan saya tak update blog. Dan hampir sebulan jugaklah saya tak jeguk blog ni. Tu yang lambat sangat saya reply komen-komen. Maaf sangat. Puncanya,saya malas. Hahaha. Pastu internet rumah ni buat hal. Tak ada connection langsung. Tu yang terus ke laut mood nak update blog. Now, internet dah ok, mood nak blogging pun dah […]

10 step Korean Skincare Routine

667 Views
Assalamualaikum Pernah dengar tak 10 step Korean Skincare Routine? 10 langkah penjagaan kulit Korea? Kalau biasa tengok cerita Korea, memang nampak kan kulit pelakon Korea sangat-sangat cantik, halus mulus bersih jer kan? Bukan pelakon jer, artis K POP diorang pun majoritinya kulit cantik-cantik. Orang korea terutamanya artis dan selebriti sangat pentingkan penjagaan kulit. Cara diorang jaga […]

Anak ada masalah alergi

323 Views
Assalamualaikum Rasanya saya ada pernah mention yang Adam tu ada masalah alergi kan? Tapi saya tak cerita detail. Then bila ramai kawan update kat fb yang anak diorang pun ada masalah lebih kurang Adam and diorang pun tertanya-tanya apa nak buat..jadi saya nak share kat sini.. apa yang saya buat bila anak ada masalah alergi. […]

Dari Jitra ke Batu Pahat

347 Views
Assalamualaikum.. Cuti sekolah minggu lepas, kami sekeluarga berjalan sampai ke Johor. Pergi kenduri kahwin kawan saya masa study dulu kat sana. Hehehe. Tapi tak lah straight dari Jitra ke Batu Pahat terus. Pengsan! Kami pergi rumah mak saya kat Seri Kembangan dulu. Tidur kat rumah mak saya 3 malam.  hehehehe Kami bertolak ke Seri Kembangan […]

Jalan ke Dannok lagi

498 Views
Assalamualaikum Ahad lepas kami berjalan ke Dannok lagi. Tak plan pun.. tiba-tiba jer mak mertua ajak ke sana. Nasib baiklah paspport belum tamat tarikh luput. Hehehe Kami pergi sekali dengan keluarga Makcik En Suami (adik mak mertua). Pergi sana 2 kereta. Biasanya kalau nak masuk Thailand, sebelum sampai sempadan bapa mertua saya akan pastikan semua […]

Buang Blackhead Dengan Mudah

451 Views
Assalamualaikum Korang ada masalah blackhead yang bersepah sepah kat muka terutamanya kat hidung tak? Geram jer kan dengan biji-biji blackhead tu kan.. Biasanya saya picit jer guna jari untuk buang blackhead tu. Puas hati  bila biji-biji blackhead tu keluar.. Tapi masalahnya, bila picit macam tu, liang pori jadi besar. Nampak lubang-lubang halus kat batang hidung tu.. […]

Balik Langkawi Lagi

491 Views
Assalamualaikum.. Minggu lepas kami balik Langkawi. Macam biasalah,balik kampung mertua kat sana. Tiba-tiba jer En Suami ajak balik sana, jadi ikut jer lah. Petang Rabu lepas Adam balik tadika, kami gerak ke Langkawi. Sampai sana lebih kurang pukul  4 petang. Hantar barang ke rumah jap..lepas tu terus pergi makan  kat tepi pantai. Perut lapor.. Kami pergi […]

Waterpark Jitra

1988 Views
Assalamualaikum Tahu tak, ada waterpark di Jitra tau sekarang nih.. nama waterpark tu Fantasia Aquapark. Waterpark ni terletak di Tasik Darulaman, Jitra. Fanatasia Aquapark ni dah bukak penghujung tahun lepas lagi. Adam pun dah lama berzikir nak main pool, nak main pool.. jadi kami pun bawaklah Adam ngan Aiza pergi waterpark tu. Kami pergi hari Isnin, […]

Bunga Peony

383 Views
Perasan tak saya dah tukar bunga kat header? Tu, bunga pink atas tu..bunga baru. Bunga peony. Dulu poppy. Saja tukar sebab saya dah jatuh cinta dengan bunga Peony. Dulu, saya tak boleh nak decide, apa bunga kegemaran saya. Sebab semua bunga cantik. Tak boleh nak pilih. Tapi sekarang, kalau ada yang tanya, saya suka bunga […]

Makeup Secretleaf

407 Views
Assalamualaikum Sekarang saya dah tak jual produk secretleaf. Tapi saya masih guna produk dia. Saya beli direct kat website Secretleaf jer. Senang. Last year Secretleaf buat YES sale. Setiap kali Secretleaf buat YES sale, harga memang murah sangat tau. Sometimes boleh dapat separuh harga. Rugi lah kalau tak beli kan. Jadi saya beli makeup secretleaf. […]

Resepi Ayam Teriyaki

883 Views
Assalamualaikum Baru-baru ni saya cuba masak ayam teriyaki. First time buat, alhamdullillah, jadi. Sedap. Resepi ayam teriyaki ni saya ikut dari sini. Jadi nak share kat sini pulak. Senang saya nak refer bila nak masak lagi ayam teriyaki. Bahan-bahan Resepi Ayam Teriyaki Isi ayam (bahagian dada) dipotong kecik-kecik. 2 atau 3 ulas bawang putih 2 inci […]