Makeup Secretleaf

257 Views
Assalamualaikum Sekarang saya dah tak jual produk secretleaf. Tapi saya masih guna produk dia. Saya beli direct kat website Secretleaf jer. Senang. Last year Secretleaf buat YES sale. Setiap kali Secretleaf buat YES sale, harga memang murah sangat tau. Sometimes boleh dapat separuh harga. Rugi lah kalau tak beli kan. Jadi saya beli makeup secretleaf. […]

Resepi Ayam Teriyaki

540 Views
Assalamualaikum Baru-baru ni saya cuba masak ayam teriyaki. First time buat, alhamdullillah, jadi. Sedap. Resepi ayam teriyaki ni saya ikut dari sini. Jadi nak share kat sini pulak. Senang saya nak refer bila nak masak lagi ayam teriyaki. Bahan-bahan Resepi Ayam Teriyaki Isi ayam (bahagian dada) dipotong kecik-kecik. 2 atau 3 ulas bawang putih 2 inci […]

Hilangkan Parut Jerawat

332 Views
Assalamualaikum Lately, saya ada masalah jerawat di bahagian dagu. Berbiji-biji keluar, bersilih ganti. haihhh Jerawat kat dagu ni biasanya disebabkan oleh masalah hormon/hormon tidak seimbang. Kenapa hormon jadi tidak seimbang? Ada banyak faktor yang buatkan hormon jadi tak seimbang, antaranya  PMS (Pre Menstrual Syndrome), stress dan kurang tidur. Saya rasa sebab saya PMS, stress dan kurang […]

Video Journal

258 Views
Assalamualaikum Selamat Tahun Baru semua.. Biasanya orang buat azam atau matlamat baru setiap kali tahun baru kan.. Tapi saya tak pernah ada azam atau matlamat setiap kali tahun baru. Bagi saya,errmm.. tak perlu. Kalau saya rasa nak buat, saya buat jer.. Tak perlu tunggu tahun baru. Saya tak kata buat azam baru atau teruskan azam lama setiap […]

Tampal Wallpaper Lagi

408 Views
Assalamualaikum.. Baru jer siap tampal wallpaper kat bilik tidur. Tampal wallpaper Kaison lagi. Sebelum ni kami pernah tampal wallpaper Kaison kat rumah sewa lama kat Seri Kembangan. Ada saya cerita kat sini. Masa kami pindah keluar, masih elok lagi wallpaper tu kat dinding. Sebelum pindah Jitra, saya dah bagitahu awal-awal kat En Suami, saya nak […]

Apartment Desa Saujana

258 Views
Assalamualaikum Dah seminggu lebih saya pindah Jitra. Sesekali masih teringat lagi apartment yang kami duduk masa kat Seri Kembangan.  Apartment Desa Saujana. 4 tahun lebih kami duduk kat apartment tu.  Apartment tu bukan kami punya. Kami sewa jer. Tapi kami jaga macam rumah sendiri.  Walaupun rumah orang, bila nak keluar rumah tu, rasa sayu lar […]

Sewa Lori ke Jitra

311 Views
Assalamualaikum Kami sekeluarga dah selamat pindah ke Jitra. Alhamdullillah. Kami pindah Isnin lepas, 18/12/2017. Sewa lori 3 tan untuk bawak barang-barang semua. Walaupun kebanyakan perabot besar kami jual, tapi set ruang tamu kami tak jual. Jadi kenalah sewa lori ke Jitra untuk bawak sofa, meja dan kabinet tu semua. Sebelum semua barang saya pack, rasa […]

Sale Y.E.S Vitamin C Skincare

338 Views
Assalamualaikum Saya sibuk mengemas barang nak pindah sampai lupa update kat blog tentang sale YES Vitamin C Skincare. Semua item vitamin C skincare ada diskaun sehingga 20%.  Jadi memang berbaloi lah beli waktu sekarang ni. Untuk senarai harga Year End Sale produk Vitamin C Annona ni, boleh tengok kat bawah ni yer. Bukan tu jer, […]

Pulangkan Barang Ikea

305 Views
Assalamualaikum Korang pernah tak beli barang kat Ikea, lepas tu rasa menyesal pulak beli? Saya pernah. Baru-baru ni saya beli meja dan cermin Ikea. Baru keluar Ikea, terus bagitahu En Suami..rasa menyesal pulak beli. Padahal kami kat Ikea tu 2 jam semata-mata nak pilih meja dan cermin.  Bila dah beli, menyesal. Sengal betul perangai. Bukan sebab […]

Laluan ETS Terganggu

306 Views
Assalamualaikum Sekarang saya sekeluarga ada di Kedah. Belum pindah lagi. Balik kejap sebab ada kenduri kat Kulim. Sepupu En Suami kahwin. Seminggu jugaklah kami kat Kedah ni . Minggu depan balik Seri Kembangan balik untuk kemas semua barang. Pertengahan bulan 12 nanti baru pindah duduk Kedah. Ha.. rajin nau kami ulang alik ke Kedah kan.. […]

Bercuti Ke Sabah

1555 Views
Assalamualaikum Minggu lepas kami sekeluarga bercuti ke Sabah. Pergi ramai-ramai dengan semua ahli keluarga En Mahadi.  En Mahadi tu ayah saya lah. Hehehe. Memang semua orang pergi. Tak ada yang tinggal. Ayah, mak, adik beradik saya, ipar duai, cucu semua ikut. Mak ayah saya dah lama nak berjalan ke Sabah.  Jadi bila ayah ada rezeki lebih […]